۵ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۴:۴۳

نگاهي به مسايل و مشكلات گروه هاي موسيقي در ايران (11)

مساله اصلي بودن يا نبودن موسيقي است

مساله اصلي بودن يا نبودن موسيقي است

فواد حجازي - آهنگساز گفت : هنوز تكليف موسيقي در ايران مشخص نيست و مسائل و مشكلات گروه هاي موسيقي هم از زير شاخه هاي همين مشكل اوليه به شمار مي رود .

"فواد حجازي"  نوازنده ساكسيفون و سرپرست گروه موسيقي در گفت و گو با خبرنگار موسيقي "مهر"، ضمن بيان اين مطلب افزود: موسيقي در ايران از پايه مشكل دارد و  اينكه يك سري از افراد درگير با آن بخواهند با وجود تمامي اين مشكلات دور هم جمع شوند، تمام زحمات را مضاعف مي كند. اين مشكلات به صورت خواسته و ناخواسته باعث مي شوند كه گروه هاي موسيقي از هم بپاشند.

وي افزود: حيات گروه هاي موسيقي در ايران به خواننده بستگي دارد ، مدتي خواننده اي گل مي كند و آن گروه فعاليت دارد و مدتي بعد كه آن خواننده محبوبيتش را از دست داد،  گروه هم از هم مي پاشد، متاسفانه ما ايراني ها گروه موسيقي را بدون خواننده نمي خواهيم. البته اين مساله خواننده سالاري فقط در ايران وجود ندارد بلكه در همه جاي دنيا  هست. اما در كشور ما كه حمايت ها در حداقل ممكن وجود دارد، بايد مردم بيشتر به فكر موسيقيدانان باشند. در حال حاضر بهترين گروه هايي كه تنها به موسيقي سازي فكر مي كنند و خواننده اي ندارند، همچون اركستر سمفونيك تهران، رونق چنداني ندارند. حتي  شما مي بينيد كه اركستر سمفونيك هم به دليل پشتوانه هاي دولتي توانسته است به فعاليتش ادامه دهد.

حجازي كه سالهاست به همراه گروه هاي پاپ، به خصوص گروه موسيقي "عصار" فعاليت گروهي دارد در ادامه در مورد آسيب هايي كه حيات مادي و معنوي گروه هاي موسيقي را تهديد مي كنند، خاطر نشان كرد: ريشه هاي اصلي مشكلات موسيقي در ايران به مشكلات دولتي بر مي گردد و البته زاويه ديد مردم به اين هنر، از اين نظر با توجه به عدم حمايت دولت مشكلات مادي به وجود مي آيد و زاويه ديد مردم هم كه بيشتر به خواننده توجه دارند حيات معنوي را تهديد مي كند.

وي در ادامه اين گفت و گو افزود: كار گروهي موسيقي با توجه به مشكلات جانبي اش جذابيتي ندارد، چرا كه با موسيقي در طول اين سالها سليقه اي برخورد شده است، نبود صدابردار خوب براي اجراهاي گروهي، نوازنده خوب و....باعث شده است تا گرايش به كار گروهي موسيقي كمتر و كمتر بشود. از سويي مردم هم دنبال انواع مختلف موسيقي هايي هستند كه در خارج از ايران شنيده اند و طبيعي است كه در اينجا با توجه به امكانات نمي توان آنها را به خواسته شان رساند. دولت هم نگاهي مقطعي و گذرا به موسيقي دارد و از موسيقي به عنوان وسيله استفاده مي كند. در مواقعي همچون انتخابات، جشن، جام جهاني، دهه فجر و... به موسيقي توجه ويژه مي شود و بعد از آن ديگر ارتباط با موسيقي قطع مي شود تا ايستگاه بعدي. اما اگر اين كمك ها قطع نشود، مي تواند بسيار موثر بيفتد.

وي افزود: مشكل موسيقي ما و در پي آن گروه هاي موسيقي، مشكلي است پايه اي، اينكه هنوز در تلويزيون ما كه صحنه هاي قتل و جنايت فيلم هاي خارجي نشان داده مي شود، اما دست نوازنده و سازش نشان داده نمي شود، مساله كمي نيست. مساله بودن يا نبودن موسيقي است. حتي گروه هاي موسيقي سنتي هم كه از نگاه دولت بهتر هستند هم نشان داده نمي شوند.

کد خبر 316806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha