۸ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۹:۳۶

امروز در تاريخ

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر : امروز جمعه هشتم ارديبهشت سال 1385 هجري شمسي مقارن است با بيست و نهم ربيع الاول سال 1427 هجري قمري و برابر است با بيست و هشتم آوريل سال 2006 ميلادي .

روز جوان :


همه ساله چنين روزي به عنوان روزجوان در جمهوري اسلامي ايران گرامي داشته مي شود . ايران به عنوان يكي ازجوانترين كشورهاي جهان همواره مورد مطالعه جامعه شناسان قرار داشته است . اين امر مسوولان را برآن داشت تا علاوه بر تفكر جدي دراين حوزه نسبت به رفع مشكلات جوانان گامهاي عديده اي بر دارند . براساس برنامه سوم توسعه سازمان ملي جوانان تاسيس و طبق ماده 157 آن سه وظيفه اصلي براي آن تعريف شد. وظايف اين سازمان عبارتند از: برنامه ريزي و سياستگذاري براي برطرف كردن نيازهاي جوانان در بخش هاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي، علمي، تحصيلي و تفريحي - شناسايي و پيگيري و واگذاري برخي مسئوليت هاي دولت به سازمان هاي غيردولتي و ـ  تهيه پيش طرح براي تصويب قانون براي واگذاري وظايف دولت به تشكل هاي غيردولتي كه نياز به قانون دارد و حمايت اين تشكل ها و سازمان هاي غيردولتي فعال در امور جوانان. 
«طرح ملي گفت وگوي جوانان»، «طرح ساماندهي تشكل هاي غيردولتي»، «طرح ملي گردشگري »، «طرح ايجاد مراكز خدمات مشاوره اي» و «تهيه و ارائه گزارش هاي دوره اي از وضعيت جوانان كشور» از جمله طرح هاي اين سازمان در مدت فعاليت آن بوده  است .

حمله به كارگران : 


درچنين روزي در سال 1350 ه ش عمال رژيم پهلوي با حمله شماري از  كارگران كارخانه جهان چيت آنها را به رگبار بستند . در اين حادثه كارگران در يك اعتراض صنفي نسبت به عملكرد سرمايه داري رژيم پهلوي دست به اعتراض زدند اما رژيم پهلوي اعتراض مدني كارگران را روي بر نتافت و آنها را مورد حمله ناجوانمردانه خويش قرار  داد .

شهادت علي اكبر شيرودي : 
درچنين روزي در سال 1360 هجري شمسي سروان خلبان علي اكبرشيرودي در جبهه هاي جنگ به درجه رفيع شهادت نايل آمد . او پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سنگر مبارزه به جبهه هاي غرب رفت و در اين مسير تا در جه شهادت با متجاوزين به جهاد پرداخت .  
شهيدعلي اكبر قربان شيرودي در ديماه 1334 در روستاي بالا شيرود  تنكابن در يك خانواده كشاورز و متدين متولد شد . او با سختي و مصائب بسيار تا سوم متوسطه در زادگاهش به تحصيل پرداخت ، سپس راهي تهران شد و همراه با كار به تحصيل خود ادامه  داد .شهيد شيرودي با اتمام تحصيلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتي خلباني را در تهران به پايان رساند . سپس دوره هلي كوپتري كبرا را در پادگان اصفهان ديد و با درجه ستوانياري فارغ التحصيل شد . وي پس از سه سال خدمت در ارتش به كرمانشاه رفت وبا شهيد كشوري و چند نفر ديگر آشنا شد بطوري كه بيشترين اوقات را با آنان مي گذراند. با اوج گرفتن جريانات انقلاب اسلامي شهيد شيرودي از ارتشياني بود كه به صفوف راهپيمايان پيوست و بد ستور حضرت امام مبني بر فرارسربازان از پادگان ها او نيز خارج شد . پس از خروج از پادگان درصدد تشكيل گروهي چريكي بر آمد وبا تعدادي از دوستانش در كرمانشاه در اين زمينه اقدام كردند تا اينكه  امام به ميهن بازگشتند و انقلاب به پيروزي رسيد .شهيد شيرودي پس از جريانات پيروزي انقلاب با پيشمرگان كرد مسلمان همكاري  كرد. سپس با تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ، به سپاه غرب كشورپيوست.

زماني كه جنگ كردستان آغاز شد شيرودي و چند تن ديگرازخلبانان وارد جنگ شدند. او ساعتي ازجنگ فاصله نگرفت وچنان جنگيد كه شهيد دكتر چمران او را ستاره درخشان جنگ كردستان مي ناميد و شهيد تيمسار فلاحي نيز اورا ناجي غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آربابا ، بازي دراز ، ميمك و دشت ذهاب وپايگاه ابوذر معرفي مي كرد . شهيد شيرودي بالاترين ساعت پرواز  در جنگ را در جهان داشت و با بيش از 40بار سانحه و بيش از 300 مورد اصابت گلوله به  هلي كوپترش ولي باز سرسختانه مي جنگيد و هميشه عاشق به تمام معني بود . بار ها هنگام پرواز مي گفت كه : « وقتي كه پرواز مي كنم حالتي دارم همانند يك نفرعاشق كه به طرف معشوق خود مي رود . هرلحظه فكر مي كنم كه به معشوق خودم نزديك تر مي شوم و به آن آرزوي قلبي كه دارم مي رسم . ولي وقتي برمي گردم هرچند كه پروازم موفقيت آميزبوده باشد باز مقداري غمگين هستم چون احساس مي كنم هنوز آنطوريكه بايد خالص نشدم تا مورد قبول دعوت خدا قرار بگيرم» . شهيد علي اكبرقربان شيرودي نهايتابه خلوصي كه خواهانش بود رسيد  ومورد دعوت حق قرار گرفت . اودر هشتم ارديبهشت ماه سال 1360 در حاليكه تانك هاي عراقي به طرف قره بلاغ  دشت ذهاب در حركت بودند با هلي كوپتر به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندين تانك از پشت سر مورد اصابت گلوله تانك قرار گرفت و به شهادت رسيد .تيمسار فلاحي بعد از شهادت  ايشان گفته بود ،«  وقتي خبر شهادت شيرودي رابه امام دادم يكربع  به فكر فرو رفتند وحضرت امام در مورد همه شهدا مي گفت خدا آنها را بيامرزد ولي در مورد شيرودي گفت او آمرزيده است. »  

در گذشت استاد جعفر روح بخش : 
درچنين روزي در  سال 1375 هجري شمسي ،  استاد جعفر روح بخش هنرمند نقاش ايراني در تهران در گذشت .  وي يكي از بزرگان نقاشي ايران به شمار مي آيد . از او آثاري چند در حوزه مكتب سقا خانه به جاي مانده است .

تولد آنتونيو دو اليرا سالازار :
در چنين روزي در سال 1889 ميلادي سالازار ديكتاتور پرتغال به دنيا آمد . وي بين سالهاي 1932 ميلادي تا 1968 براين كشور حكمراني مي كرد .

تولد پير بوليو :
در چنين روزي در سال 1906 ميلادي پير بوليو نويسنده مشهور فرانسوي به دنيا آمد . «ورتيگو » عنوان مهمترين اثر وي است .
درگذشت آيازك دو كوستا :
آيزاك دو كوستا نويسنده و شاعر مشهور انگليسي ديده از جهان فروبست . «بيدار باش»  عنوان مهمترين مجموعه شعر اوست . وي در سن 62 سالگي در گذشت .

كشته شدن بنيتو  موسوليني :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي بنيتو موسوليني رهبر فاشيسم ايتاليايي پس از آنكه به دست مخالفين خود دستگير شد ، به هلاكت رسيد .


در سال 1919 ميلادي نهضت فاشيسم در ايتاليا با نام" نهضت پيراهن مشكي ها" در  ايتاليا به روي كار آمد . رهبر اين نهضت را  كه بعدها جنايات فرواني مرتكب شد، " بنيتو موسوليني" به عهده داشت . موسوليني سه سال بعد نخست وزير ايتاليا شد و رسما سيستم تك حزبي را در اين كشور پايدار نمود .موسوليني در سال 1883 ميلادي به دنيا آمد . وي پس از طي تحصيلات مقدماتي به  روزنامه نگاري پرداخت؛  اما اين امر او را اقناع نكرد و خواست كه به طور عملي وارد حوزه سياست شود. به همين دليل تصميم گرفت كه انديشه هاي خود را در قالب يك حزب سياسي عملي سازد .
او در اين دوره دست به تاسيس يك حزب ناسيوناليست افراطي زد كه  اعضاي آن تمامي لباس سياه به تن داشتند و مشغول به انجام اعمال تروريستي بودند . موسوليني در سال 1922 به مقام نخست وزيري ايتاليا رسيد و در دوران زماداري خود كشورهاي اتيوپي و آلباني را متصرف شد . وي همچنين به ياري "ژنرال فرانكو" در اسپانيا شتافت و با هيتلر پيمان مودت منعقد ساخت و به اين ترتيب پايه هاي فاشيسم را طرح ريخت . فاشيسم موسوليني بر چند اصل استوار بود كه از ميان آنها مي توان به وجود ديكتاتوري  ايدئولوژي و سيطره آن برفرد فرد   اعضاي حزب ،  مقابله  با كمونيسم ، سوسياليسم وانديشه هاي  چپ گرايانه   ،  مقابله با انديشه هاي مردم سالارانه ، آزادي بيان و پلوراليسم ، ايجاد وضعيت ترور و وحشت از طريق نظامي گري و سازماندهي توده ها در سازمانهاي ميليتاريستي ،  مقابله با  يهوديان و يهودي زدايي از جامعه ،   ايجاد  ناسيوناليسم افراطي  ،  مخالفت با فرد گرايي و اعتقاد مفرط به روحيه جمع گرايي اشاره كرد. " فرانتس نويمان" مي گويد: نهضت قاشيسيتي-نازى در طبقه متوسط اضطراب بر مي انگيخت و آن اضطراب را در مجراي ويرانگري مي انداخت. موسوليني پس از اتمام جنگ جهاني دوم به هنگام فرار به سويس به دست  مبارزان ايتاليايي  گرفتار آمد و در بيست و هشتم آوريل اعدام شد

الحاق به شوروي :
در چنين روزي در سال 1920 ميلادي براي نخستين بار جمهوري  آذر باييجان فعلي به كشور شوروي ملحق گرديد .

نمايش نخستين انيميشن الكترونيكي :


درچنين روزي در سال 1937 ميلادي براي نخستين بار در ايالات متحده آمريكا انيميشن به شيوه الكترونيكي در نيويورك به نمايش در آمد .   

تشكيل كنگره او گسبورگ : 
درچنين روزي در سال 1555 ميلادي ،  كنگره  اوگسبورگ با هدف پايان دهي در گيري هاي مذهبي دراروپا درآلمان آغازبه كاركرد. پس ازاين كنگره پروتستان ها توانستند با آزادي بيشتري به تبليغ آيين خود بپردازند . اما درگيري هاي مذهبي همچنين ادامه يافت .

حمله نظامي  به دومينيكن : 


درچنين روزي درسال 1965 ميلادي امريكا به كشور دومينيكن حمله نظامي كرد. پس ازتشكيل دولت انقلابي با حضور نيروهاي مردمي دركشوردومنيكن ، نيروهاي مهاجم ازاين كشوربه عقب رانده شدند و سرانجام آمريكا مجبوربه ترك كشور دومينيكن شد .

کد خبر 317783

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha