به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازخبرگزاري فرانسه، مقتدي صدر پس از ديدار با نوري المالكي نخست وزيرعراق تصريح كرد: من سفر وزير امورخارجه آمريكا به عراق را محكوم مي كنم و آن را دخالت آشكار درامور داخلي عراق مي دانم.
وي درمورد علت سفر مالكي به شهر نجف و ديدار با او در منزلش گفت : اين سفر بابي بين دولت وملت عراق است .
اين روحاني عراقي افزود : ما براي اين دولت كمال حاكميت و كمال استقلال آرزو مي كنيم و اميدوارم دولت جديد براي ثبات عراق و استقلال تلاش كند واگر خواستار يك جدول زماني براي عقب نشيني نيروهاي خارجي ازعراق است بايد اين درخواست را از طريق پارلمان اعلام نمايد .
مقتدي صدر افزود: من به نخست وزير گفتم هر آنچه كه به سود و مصلحت ملت عراق است من آن را چه در سطح امنيتي و چه در سطح اقتصادي تاييد مي كنم .
اين روحاني جوان عراقي درمورد مسئله انحلال شبه نظاميان جيش المهدي گفت : تمام گروههاي عراقي موجود درداخل و خارج حكومت به سود ملت عراق فعاليت مي كنند.
متذكر مي گردد كه كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا روز گذشته سرزده وارد عراق شد. پيش ازوي، دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا هم به طور سرزده وارد بغداد شد.چندي پيش نيزجك استراو و كاندوليزا رايس وزيران امور خارجه انگليس و آمريكا به اتفاق يكديگر وارد عراق شده بودند.
ازسوي ديگر آيت الله سيستاني امروز درديدار با نوري المالكي نخست وزيرعراق خواستارانتخاب بكارگيري ازافراد شايسته و با لياقت در دولت آينده عراق شد.
دربيانيه اي كه بعد ازاين ديدار از دفتر آيت الله سيستاني منتشر شد آمده است: دولت بايد افرادي را كه ازنظرعلمي واداري متصف به پاكي و حسن شهرت هستند ونيز منافع ملي را برتر از منافع شخصي و مذهبي و نژادي درنظر مي گيرند، به كار گيرد.
مرجع عالي شيعيان عراق مسووليت دولت جديد را حل مشكلات امنيتي و پايان بخشيدن به عمليات جنايتكارانه روزانه به ويژه شكنجه، آوارگي و كشتار دانست. علاوه بر آن اين مرجع عالي شيعيان اضافه كرد: سلاح بايد فقط در انحصار قواي مسلح دولت باشد و اين نيروها بر اساس گرايش ملي و تنها با در نظر داشتن منافع كشورعمل كنند.
ضمنا سيستاني از ديگروظايف دولت جديد را مبارزه با فساد اداري و مالي برشمرد و تصريح كرد: ميزان اين فساد هم اكنون به مرحله هشداردهنده اي رسيده است و بايد ساز و كار قضايي مناسب براي مبارزه با آن تعيين شود.
با اين حال آيت الله سيستاني ياد آور شد: مرجعيت ديني با جديت عملكرد دولت را زير نظرخواهد گرفت و موارد قابل تذكر را گوشزد خواهد كرد. مرجع شيعيان عراق درعين حال تاكيد كرد: بدون اينكه روحانيت به طورمستقيم در امور داخلي كشوردخالت كند بايد نقش مرجعيت را ايفا كند.
نظر شما