پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۳:۴۷

/ گزارش اختصاصي مهر از نشست وزراي بهداشت كشور در هم انديشي اساتيد /

كيفيت آموزش پزشكي با استفاده از تكنولوژي روز ارتقا مي يابد / كل بودجه تحقيقات علوم پزشكي كشور از بودجه هاي يك دانشگاه پيشرفته كمتر است

كيفيت آموزش پزشكي با استفاده از تكنولوژي روز ارتقا مي يابد / كل بودجه تحقيقات علوم پزشكي كشور از بودجه هاي يك دانشگاه پيشرفته كمتر است

هم انديشي اساتيد كامل دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور روز گذشته با حضور بيش از 400 نفر از اين اساتيد در كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران با حضور دكتر "كامران باقري لنكراني" وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و جمعي از روساي دانشگاه هاي علوم پزشكي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، در اين هم انديشي وزراي بهداشت در سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز حضور داشتند كه به ترتيب براي بيان برخي از نظرات خود درباره آموزش پزشكي، تحقيقات، مشكلات اعضاي هيئت علمي و ... به سخنراني پرداختند. 

دكتر "عليرضا مرندي" وزير پيشين بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سخناني با اشاره به مطالعات انجام شده براي تعيين ملاك هاي سلامت در جوامع مختلف گفت: سلامت مردم را 10 درصد موضوعات رفتاري، 25 درصد دانش پزشكي، 15 درصد عوامل ژنتيكي و باقي موارد را مسائل اجتماعي تشكيل مي دهند. هر تغييري در درآمد مردم، شرايط زندگي، محيط زيست مناسب و نحوه كنترل زندگي ممكن است آنها را 5 درصد فقيرتر يا غني تر كند.

وي با اشاره به دولت نهم و حضور دكتر باقري لنكراني به عنوان وزير بهداشت در اين دولت گفت: بايد اين وزارتخانه را در دولت عدالت محور براي رسيدن به عدالت اجتماعي در عرصه سلامت ياري رساند. زيرا اساتيد و پزشكان مسئول تمام كساني هستند كه صداي دردمندي شان به هيچ كس نمي رسد.

مرندي افزود: كشورهاي پيشرفته جايگاه سلامت انسان را در اولويت قرار داده اند و ما نيز بايد در كشور براي رسيدن به توسعه، انسان سالم داشته باشيم.

  
اساتيد و پزشكان مسئول تمام كساني هستند كه صداي دردمندي شان به هيچ كس نمي رسد

دكتر عليرضا مرندي

دكتر "ايرج فاضل" اساتيد علوم پزشكي را در كار خود موفق دانست و تأكيد كرد: اين امر كه امروزه در كشور در زمينه پزشكي به خودكفايي رسيده ايم نشانه موفقيت اساتيد است. در حال حاضر كمتر كسي اين ديار را ترك مي كند تا براي تحصيل پزشكي به خارج از كشور برود.

وي در عين حال خاطرنشان كرد: بايد مراقب بود تا دامان پزشكان آلوده نشود، جوانه هاي آفت هاي پزشكي در حال رشد هستند و بايد هرچه سريع تر جلو آن گرفته شود.

دكتر "رضا ملك زاده" نيز در سخناني مشكلات و مسائل اعضاي هيئت علمي را به دو دسته تقسيم كرد و گفت: اعضاي هيئت علمي جوان در حال حاضردر كشور داراي مشكلاتي هستند كه موجب شده با وجود اينكه واقعاً مشتاق انجام وظيفه علمي هستند اما دغدغه زندگي، نبود امنيت شغلي و حقوق مناسب آنها را از وظايف خود دور مي كند.

وي با ابراز تأسف از تحميل مشكلات تأمين زندگي بر زندگي اعضاي هيئت علمي جوان گفت: به دليل وجود اين مسائل اين افراد مجبور مي شوند تا در بخش خصوصي كار كنند و در واقع بهترين دوران فراگيري خود را هدر دهند. در حاليكه جوانان بايد بيشتر انرژي خود را در دانشگاه ها بكار گيرند.

ملك زاده با اشاره به موضوعات اعضاي هيئت علمي بازنشسته و پيشكسوت اشاره و تصريح كرد: استادهاي تمام علوم پزشكي به هر گونه اي بود مشكلات اين چنيني را پشت سر گذاشته اند و با پيشه كردن زندگي درويشي از آن دوران گذشته اند اما دغدغه اصلي اساتيد پيشكوست خدمت است.

  دغدغه زندگي، نبود امنيت شغلي و حقوق مناسب اعضاي هيئت علمي جوان را از وظايف خود دور مي كند

دكتر رضا ملك زاده

وي با اشاره به سند چشم انداز خاطرنشان كرد: همه ما استادان آرزو داريم درزمان حيات خود شاهد دستاوردهاي سند چشم انداز بيست ساله كشور باشيم و اين آرزوي هر ايراني است كه در پيشرفت كشور خود نقش داشته باشد.

ملك زاده خواستار مشورت نظام اجرايي كشور با اساتيدي كه 30 سال خدمت كرده اند، شد و اظهار داشت: اين مشورت ها مي تواند براي كشور اثر بخش باشد و مديريت دانشگاه هاي علوم پزشكي مي تواند از خدمات اين افراد استفاده كند.

وي با اشاره به ناچيز بودن بودجه بخش تحقيقات در كشور يادآور شد: در حاليكه كل بودجه تحقيقات ايران 45 ميليارد تومان است، تنها يك بخش داخلي در دانشگاه "يل" آمريكا 67 ميليون دلار است و اين نشان دهنده ناچيز بودن بودجه هاي ما است.

دكتر "محمد فرهادي" نيز از ديگر وزراي بهداشت جمهوري اسلامي بود كه با بيان خاطره اي درباره زمان وزارت خود، اداره وزارت بهداشت را يكي از پرمشغله ترين وزارتخانه ها ذكر كرد و گفت: وزارت بهداشت بايد تلاش كند كه سهم اعتبارات خود را از بودجه عمومي كشور افزايش دهد و در اين راه هم بايد سعي كند تا همه سازمان ها و نهادها و وزارتخانه هايي كه به نحوي با سلامت مردم در ارتباط هستند را در امر سلامت مردم دخالت دهد و از پتانسيل آنها استفاده كند.

  با استفاده از تكنولوژي  هاي روز مي توان كيفيت آموزش پزشكي را ارتقاء بخشيد 

دكتر محمد فرهادي

وي اضافه كرد: متاسفانه ما در اين چند سال در مورد بخش بهداشت و درمان با زبان اقتصادي سخن نگفته ايم و همين امر موجب شده در امر تحقيقات علوم پزشكي هم نتوانيم مشكلات اين بخش را كاهش دهيم.

فرهادي يادآور شد: با استفاده از تكنولوژي هاي روز مي توان كيفيت آموزش پزشكي را هم ارتقاء بخشيد و لازم است يادآوري شود كه زماني 100 ميليون دلار هزينه اعزام بيماران به خارج بود اما امروزه اين ميزان به كمتر از 3 ميليون دلار در سال رسيده است.

دكتر "موسي زرگر" مشاور وزير بهداشت در امور تروما كه نخستين وزير بهداري جمهوري اسلامي هم محسوب مي شود، طي سخناني با گراميداشت ياد شهدا و درگذشتگان پزشك كه زماني در وزارت بهداشت مشغول به كار بوده اند، گفت: من شهادت بزرگاني از جمله استاد مطهري و استاد مفتح را به چشم ديده ام و 44 سال تلاش در زمينه پزشكي، مطالب بسياري را به من آموخته است. 

کد خبر 321533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha