مهدي مطهر نيا در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر" ، تاكيد كرد: نگارش نامه دكتر احمدي نژاد به بوش اگر چه دير ولي در عين حال اقدامي مثبت بود .
وي تاكيد كرد: نفس نگارش چنين نامه اي در سطح مديريت امنيتي نظام بين الملل ، امري عقلايي است و از پشتوانه منطقي بالايي برخوردار است .
مطهرنيا با اشاره به اينكه هنوز خبري از محتواي نامه در دست نيست افزود : به هر حال در هر نامه اي در اين سطح و درباره موضوعات مهم بين المللي بايد كنشگران مطرح در هر دو سوي معادله بر معيار منطق برد- برد پيشنهادات خود را ارائه كنند.
وي افزود: به طور مثال اگر در نامه مسئله به رسميت شناختن حق ايران براي دستيابي به انرژي صلح آميز هسته اي در اين مرحله مطرح است، اعتمادسازي نيز مد نظر قرار گيرد.
اين تحليلگر مسائل بين الملل تصريح كرد: اگر متن نامه اين گونه تنظيم شده باشد طرف مقابل به اجبار بايد جوابي در خور منطق برد برد عرضه دارد.
مطهرنيا همچنين يادآور شد: از اين نامه مي توان به عنوان نقطه عطفي در بن بست روابط ايران و آمريكا بهره برداري كرد .
وي در خصوص پيامدهاي داخلي نامه گفت : با عنايت به جبهه گيري هاي متفاوتي كه در طول سالهاي اخير اصولگرايان بر آن تاكيد داشته اند و هرگونه ارتباط شفاهي و كتبي ميان ايران و آمريكا را حتي براي بيان مواضع مثبت ايران به چالش مي كشاندند، بي ترديد در صحنه سياست داخلي در ميان مدت اين نامه لايه هاي حساس بافت سياسي را حساس تر خواهد كرد .
مطهرنيا افزود : نفس نگارش نامه به بوش زمينه ساز تحركات بيشتر در چارچوب آنچيزي است كه به عنوان مذاكره با آمريكا درايران از جايگاهي تعريف شده برخوردار است .
وي در خصوص تاثيرات اين نامه در عرصه بين الملل بويژه در اجماع جهاني عليه ايران گفت : اين نامه فضا را در روابط بين الملل باز مي كند تا كنشگران نظام بين الملل به اين نكته برسند كه ايران خواهان عزيمت براي ورود به نظم جديد بين المللي با توجه به جايگاه جديد خود است.
مطهرنيا در پايان اظهار داشت: وي افزود : رفتار ديپلماتيك ايران در توسعه چنين اقداماتي مي تواند بستر استمرار اين حركت را فراهم كند و تاثيرات آن را افزايش بخشد.
نظر شما