به گزارش خبرگزاري"مهر"، حسن قشقاوي سفير ايران در سوئد در پاسخ به مقاله جوابيه كاردار آمريكا در سوئد كه تا آمدن سفير جديد آمريكا در اين كشور رياست سفارت آمريكا را به عهده دارد، مقاله مفصلي را امروز در روزنامه معروف سونسكا داگيلادت پيرامون مواضع هسته اي ايران و نامه اخير دكتر احمدي نژاد به شرح ذيل نوشت.
حسن قشقاوي در اين جوابيه كه تحت عنوان "نگراني آمريكا و رفتار دوگانه" نوشته، آورده است:
با تشكر فراوان از اظهار نظر كليه موافقين و منتقدين مقاله قبلي اينجانب كه در تاريخ 26 آوريل در روزنامه سونسكا داگيلادت به چاپ رسيد، در پاسخ به موافقين و منتقدين و بخصوص آقاي كيسي كريستينسن كاردار سفارت آمريكا در سوئد، مايلم اعلام كنم كه هدف هسته اي ايران بسيار ساده و روشن است. هر چند ايران داراي منابع سرشار نفت و گاز مي باشد، ليكن بدليل ضرورت تامين نيازمندي هاي اقتصادي و اجتماعي رو به رشد كشور، ايران مجبور است منابع انرژي خود را تنوع بخشيده و در اين راستا به منابع مختلف انرژي اعم از هسته اي ، بادي و خورشيدي دست پيدا كند و تلاشهاي انجام شده در اين راستا هرگز مساوي و به معني تلاش براي دستيابي به سلاحهاي هسته اي نيست.
قشقاوي افزوده است: ايران معتقد است كه دستيابي به سلاح هسته اي نه تنها امنيت كشور را افزايش نمي دهد، بلكه موجبات نا امني فراواني نيز خواهد شد و بر همين اساس ايران همواره خواهان خلع سلاح نهايي قدرتهاي هسته اي جهان بوده است.
سفير ايران در سوئد تصريح كرده است كه بر خلاف بسياري از اتهامات مطرح شده عليه ايران مبني بر تلاش براي دستيابي به توانايي سلاحهاي كشتار جمعي، تاكنون هيچ سندي دال بر تائيد اتهامات فوق در پنج گزارش دبير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي و 2000 روز بازرسي در طول 3 سال گذشته، ارائه نشده است و كاملا روشن است كه تائيد نهايي ماهيت صلح آميز يك برنامه هسته اي مستلزم زمان طولاني بوده و تاكنون از 190 كشور عضو آژانس تنها 21 كشور توانسته اند چنين تائيدي را از آژانس دريافت كنند و ايران جزو كشورهاي باقيمانده است. با وجود اين، ايران تحت فشار سياسي آمريكا و برخي كشورهاي ديگر با رفتارهاي دوگانه و برخوردهاي گزينشي آنها مواجه بوده است.
بعنوان مثال، در حاليكه آمريكا به عنوان يك قدرت هسته اي از خطر اشاعه سلاحهاي هسته اي در اثر فعاليتهاي صلح آميز ايران اظهار نگراني مي كند، در يك مسير كاملا متناقض، قرارداد انتقال تكنولوژي هسته اي با كشورهاي غير عضو معاهده منع اشاعه سلاحهاي هسته اي (NPT) را امضا كرده است. به ويژه، قرارداد سال 2000 اين كشور با اسرائيل، به عنوان تنها كشور غير عضو NPT در خاورميانه، كاملا مغاير با استراتژي عدم اشاعه آمريكا است.
انتقال تكنولوژي سلاحهاي هسته اي به اسرائيل و بي توجهي مداوم آمريكا نسبت به ماده 6 معاهده NPT از مصاديق بارز عدم پايبندي آمريكا به تعهدات اين كشور بر اساس همين معاهده است. اين در واقع تنها يكي از مثالهاي متعدد عدم توجه آمريكا نسبت به مقررات حقوق بين الملل است. موارد فوق آشكارا نشان مي دهند كه ابراز نگراني آمريكا از برنامه هسته اي صلح آميز ايران تنها بهانه اي براي پيشبرد مقاصد سياسي و تحميل يك آپارتايد هسته اي است.
قشقاوي در پاسخ به كاردار آمريكا افزوده است: ايران مانند بسياري از كشورهاي ديگر نظير روسيه و چين معتقد است كه آژانس بين المللي انرژي اتمي مهمترين نهاد شايسته و صالح براي حل مسئله هسته اي است و بعلاوه تلاشهاي آمريكا براي استفاده ابزاري از شوراي امنيت و تصميم گيري بر اساس فصل 7 منشور ملل متحد، تنها به دشواري و پيچيدگي بيشتر براي جامعه بين المللي منجر خواهد شد.
وي تاكيد كرده است: ايران حاضر است نسبت به ماهيت صلح آميز فعاليتهاي هسته اي خود تضمين عيني بدهد و در اين راستا از هر ابتكار عملي كه حق مسلم ايران براي دسترسي به تكنولوژي صلح آميز هسته اي را به رسميت بشناسد، استقبال مي كند. بايد تاكيد كنم، كساني كه بدنبال تحميل اراده خود بر ايران هستند، با تاريخ مقاومت ملت ايران در برابر سياستهاي توسعه طلبانه بيگانگان آشنا نيستند.
قشقاوي نوشته است: يك نظر سنجي بي طرفانه مي تواند نشان بدهد كه چقدر مردم ايران، چه در داخل و چه خارج از كشور، از منافع ملي خود در اين رابطه دفاع مي كنند. بسياري از پزشكان دلسوز سوئدي نتيجه اين ميهن پرستي را در معالجه مصدومين شيميايي ناشي از حملات رژيم صدام شاهد بوده اند.
سفير ايران در سوئد خاطر نشان كرده است كه با در نظر گرفتن تحولات خاورميانه، دولت آمريكا بايد بياموزد كه آن كشور با سياستهاي يكجانبه گرا و زورگويانه موفق به تحميل سياست خود بر ديگران نخواهد بود.
با وجود اين، گفتگو در يك فضاي مبتني بر احترام متقابل، كه بسياري از نخبگان اروپايي و آمريكايي و شخصيتهاي بين المللي از جمله كوفي عنان دبير كل سازمان ملل آن را به آمريكا توصيه كرده اند، سازنده خواهد بود.
نظر شما