به گزارش خبرنگار مهر، دراين نشست كه در سالن همايش هاي ساختمان مبنا در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار شد جمعي ازمديران و دست اندركاران مطبوعات و خبرگزاري ها به بيان ديدگاه هاي خود در زمينه نقش رسانه ها در توسعه شهري پرداختند.
دكتر محمد باقر قاليباف در اين نشست گفت :من امروز احساس مي كنم كه مدير سازماني غير دولتي هستم ، نهادي كه مي خواهد با عقل جمعي و خرد جمعي تصميم بگيرد.
شهردارتهران با بيان اين مطلب درجمع خبرنگاران و مديران رسانه هاي حاضردراين نشست افزود : من سالها يك مدير دولتي بودم و26 سال با نگاه دولتي كاركردم، مديريت دولتي با مديريت دربخش عمومي تفاوت ماهيتي دارد چون درعرصه مديريت دولتي پولي ازاموال عمومي به دست ما مي رسد كه حاصل تلاش توليد ثروت نيست اما در بخش عمومي اينگونه نيست.
دكتر قاليباف در ادامه افزود : پولي كه در عرصه دولتي به دست ما مي رسد حاصل از گردش چرخ هاي اقتصادي نيست و دولت هم براي كسب در آمد خود را نيازمند توليد نمي داند بلكه اينگونه است كه پولي مي رسد و براي آن تصميم گرفته مي شود و هزينه مي كند ، اما بايد توجه داشت كه استقلال كشور بدون توليد ثروت ، قدرت ، منزلت و معرفت امكان پذير نيست.
شهردارتهران تصريح كرد : مشكلي كه ما امروز در مطبوعات و يا در بخش هاي ديگر داريم ريشه در اين نوع عملكرد است كه بايد اصلاح شود و حتما نيازمند به كار دقيق و مديريتي از خود گذشته است تا براي چنين موضوعاتي كه درد امروز جامعه ما است شجاعانه تصميم گيري كند و ما را از اين مخمصه نجات دهد.
وي ياد آورشد : من اعتقاد دارم كه در مديريت شهري بايد از دانش و تجربه دنيا در كنار بهره گيري از مباني باروهاي ديني خود به درستي استفاده كنيم.
قاليباف دربخش ديگري ازسخنان خود افزود : من دربدو ورود به شهرداري گفتم اساس كار ما در شهرداري "شهروند محوري" است و اگر ما گفتيم "شهروند محوري" ديگر نمي توانيم بگوييم شهرداري يك سازمان خدماتي است و با اين نگاه شهرداري يك نهاد اجتماعي است ، اگر اين رويكرد مبناي عمل ما بود ديگر من مدير شهرداري نيستم و مدير شهرم و چون مديرت شهر را بر عهده دارم باجامعه طرف هستم نه با جمعيت ؛ مخاطب من شهروند است ونه ساكنين شهر.
شهر دارتهران افزود : اگر من قبول كردم كه رويكرد من "شهروند محوري" است ، بايد بدانم كه شهروندان من حقوقي دارند و در كنار آن مسئوليتي و اينجاست كه رسانه به عنوان يكي از مهمترين ابزاري كه مي تواند اين فرهنگسازي را در جامعه ايجاد كند و بستري مناسب براي ارتقاء فرهنگ شهروند مداري فراهم كند مطرح مي شود.
وي تاكيد نمود : مديريت شهرنمي تواند انتقاد ناپذير باشد و بايد انتقادها را بشنود ، مطبوعات بايد چنين نقشي را در مردم شهر ايجاد كنند كه آنها احساس بي قدرتي نكنند و احساس كنند كه قدرت آنها در اينجاست و رسالت مطبوعات اين است كه مردم را با تبليغ به راه صحيح و جهت صحيح هدايت كنند.
دكتر قاليباف تصريح كرد : مردم امروز از جيب خودشان هزينه هاي شهر را مي دهند و بايد اجازه دهيم خودشان در هزينه كردن پول شهر تصميم گير و تصميم ساز باشند و اين نگاهي است كه من با همه وجودم به آن باور دارم.
وي در پايان با اشاره به نقش هنر و مطبوعات افزود : هنر در فرهنگ سازي شهري از ظرفيت بسيار بالايي برخوردار است و با اين رويكرد مي توانيم شهررا در كمترين زمان ممكن وبا كمترين هزينه، با دوام و نهادمند اداره كنيم ، حل معظل ترافيك ، تغيير ذائقه مردم نهادينه كردن مصرف و توليد از اين راه ممكن مي شود و به وسيله هنر است كه مي شود وجدان كاري را در ميان شهروندان نهادينه كرد.
نخستين سخنران اين مراسم محمد عطريانفر رئيس شوراي سياستگذاري روزنامه شرق در سخناني به بيان دغدغه هاي اهالي مطبوعات در خصوص تعامل شهرداري با مطبوعات پرداخت.
وي گفت : نهاد شهرداري تهران نهادي توسعه يافته است درگذشته اين مجموعه بيشتريك نهاد خدماتي بود كه حداقل سرويس هاي شهري را مي داد. اما به طرق مختلف شهرداري تهران ارتقاء پيدا كرد ومنزلت واقعي شهرداري تهران زماني است كه تبديل به يك نهاد اجتماعي شود و خوشبختانه اين مسير و راه در گذشته آغاز شد و هم اكنون هم به اوج خود رسيده است.
"نهادي اجتماعي كه فراترازيك نهاد خدماتي كارمي كند بي نياز از كاررسانه نيست و شهرداري تهران صاحب يك رسانه بزرگ و تاثير گذار به نام موسسه بزرگ شهرداري است. اما جايگاه و منزلت شهرداري تهران كه قرار است يك نهاد اجتماعي باشد حتما و مسلما موقعيتي فراتر از آن دارد كه فقط پشتيبان رسانه اي مثل همشهري باشد."
عطريانفر افزود: هر جرياني كه نقد را رواج مي دهد حتما بايد مورد حمايت شهرداري قرار بگيرد و اگر شهرداري تهران اين نسبت را به صورت نزديك تعريف كند مسلما در طول فعاليت ها و انجام وظايف خود احساس نزديكي بيشتري به مطبوعات پيدا مي كند.
درادامه اين نشست دكتر رضا پور حسين مدير شبكه دو سيما و مدير مسئول ماهنامه كودك در سخناني به اهميت توجه به چهره شهر تهران پرداخت.
پور حسين گفت : آنچه در توسعه شهري براي ما دغدغه است عدم برخورداري از منظري مرتبط با فرهنگ شرقي و ايراني در سطح شهر است، اين نشانه ها بايد درمبلمان شهري ، ساختمان و فضا سازي هاي شهري مشهود باشد كه متاسفانه ديده نمي شود.
"شهر ما يك شهر پر تعارض و بي هويت است و به لحاظ شاكله ظاهري اين يك مساله است كه بايد براي حل آن با همياري شهرداري اين معظل را حل كنيم.اگر در اين راه رسانه ها به شهرداري كمك و همكاري كنند در مدت زمان كوتاهي شاهد خواهيم بود اين شهر كه پيشناني جمهوري اسلامي ايران است در سطح جهان به عنوان يك شهري اسلامي مي درخشد."
سپس دكتر وكيليان درسخنان كوتاهي به نقش شهرداري دركمك به ادامه حيات مطبوعات تخصصي و نقش متقابل مجلات تخصي در توسعه فرهنگ شهري پرداخت.
در بخش بعدي اين برنامه پرويز اسماعيلي مديرعامل خبرگزاري مهر ومدير مسئول روزنامه بين المللي تهران تايمز به ارائه ديدگاههاي خود پرداخت.
وي در سخنان خود با اشاره به هدف مشترك رسانه ها و مديريت شهري يعني زيست بهتر شهروندان تاكيد كرد : كار شهرداري و كار رسانه ها با هم قرين هستند و از دلايل مختلف مي توان استفاده كرد و به اين نتيجه رسيد كه جدايي بين اين دو بخش به ضرر اجتماع است و فعاليت هر دو بخش مربوط به زيست شهري است؛ رسانه ها مي توانند در ايفاي وظيفه خدمتگذاري شهرداري به مردم موثر باشند و فعاليت هر دو بخش به اداره بهتر شهر كمك مي كند.
پرويز اسماعيلي افزود: دستگاهي مثل شهرداري سازماني فرابخشي و خدمتگذار همه است ، هم اكنون اين ضرورت احساس مي شود كه ما اصحاب رسانه ها به دوستانمان كه وظيفه خطير مديريت و اداره زيست شهري را برعهده دارند بيشتر ياري برسانيم.
"گاهي رسانه ها درد مشتركي را از طرف مردم فرياد مي كنند كه شنيده نمي شود ، به دليل اينكه در كشورهايي مثل ايران به صورت سنتي رسانه بلندگوي مسئولين است و اين گفتمان يك طرفه خيلي سخت به گفتماني دو طرفه تبديل مي شود.هنر به تعامل كشيدن مخاطب يكي از ويژگي هاي رسانه ها است و اگر رسانه ها صداي مردم را به گوش مسئولين برسانند وظيفه خود را ادا كرده اند."
اسماعيلي افزود: درد مشترك مردم و رسانه ها شنيده و ديده نشدن است و خوشبختانه دكتر قاليباف با عملكرد خود در نهادهايي مثل نيروي انتظامي و شهرداري و راه انداختن سامانه هاي ارتباط سريع با مردم نشان داده اند كه اهل شنيدن ، ديدن و تعامل هستند. لذا رسانه ها از اين فرصت بايد براي زندگي بهتر مردم استفاده بيشتري ببرند.
مدير مسئول ماهنامه دنياي تصويرنيز ديدگاه هاي خود را در زمينه نقش رسانه ها در توسعه شهري بيان كرد. وي در اين خصوص گفت : براي اولين بار است كه شهرداري به جاي اينكه سراغ جوي هاي آب و عوارض برود به فكر كار فرهنگي افتاده است.
دركشورما ازبخش خصوصي، اهميت آن و ضرورت توجه به اين بخش زياد سخن گفته مي شود اما دربخش فرهنگ كمتر توجهي به فعالين بخش خصوصي نمي شود.
پس از علي معلم زمان آبادي مدير عامل خبرگزاري ايران نيوز و جعفري مدير مسئول روزنامه جام جم در سخناني به رابطه ميان رسانه و توسعه شهري پرداختند.
نظر شما