به گزارش خبرگزاري"مهر"، در اين ديدار يحيوي با اشاره به پيشرفت هاي كشورمان در زمينه هاي صنعت، انرژي، حمل و نقل و كشاورزي، آمادگي جمهوري اسلامي را براي انتقال تجارب مربوط در كشور آفريقايي جمهوري كنيا اعلام كرد.
وي در ادامه به پيشرفتهاي كشورمان در استفاده از فن آوري صلح آميز هسته اي نيز اشاره كرد و خاطر نشان ساخت جمهوري اسلامي ايران هيچگاه بدنبال ساخت سلاح نبوده است و از فن آوري هسته اي خود فقط در مقاصد صلح آميز دور جهت تامين نيازهاي نسلهاي آينده استفاده مي كند.
يحيوي با بيان اين نكته كه اين پيشرفتها، همگي در نتيجه تلاشها و زحمات متخصصان مستعد ايراني حاصل شده است، تحقيق و توسعه در فن آوري صلح آميز هسته اي را بموجب ماده 4 اين پي تي حق قطعي همه كشورهاي عضو معاهده از جمله جمهوري اسلامي دانست و اظهار داشت: اصحاب سلطه و قدرت خواهان به انحصار درآوردن امكانات توسعه و پيشرفت كشورهاي رو به رشد هستند.
وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران مصمم است حق انكارناپذير خود را بدست آورد و از آن صرف نظر نخواهد كرد.
رئيس هيات پارلماني كشورمان در كنيا همچنين گفت: علت حضور دائم آمريكا در منطقه خاورميانه، تسلط بر منابع غني انرژي و شاهرگهاي حياتي كشورهاي حاشيه خليج فارس است.
در ادامه اين ديدار علي امواكويره وزير حمل و نقل كنيا نيز با تقدير از تلاشهاي جمهوري اسلامي در دستيابي به فن آوري صلح آميز هسته اي، آن را شگفت آور خواند و گفت: استانداردهاي توسعه در ايران بسيار بالاست و با وجود مخالفت برخي كشورها، پيشرفت ايران در استفاده از دانش هسته اي موجب مباهات و حيرت انگيز است.
وي ادامه داد: تمام كشورهاي در حال توسعه بويژه كشورهايي همچون كنيا كه اتكاي زيادي به خارج داشته اند بايد الگوي توسعه ايران را فرا راه خويش قرار دهند و به آن تاسي نمايند.
وي همچنين گفت: غرب و آمريكا از پيشرفت كشورهاي رو به رشد يقينا ناراحت مي شوند چون راه برتري جويي در اين كشورها بر روي آنها بسته مي شود.
امواكويره در اين زمينه افزود: جمهوري كنيا از موضع هسته اي ايران حمايت مي كند چون آن را گامي در جهت توسعه كشور وصلح آميز مي داند.
وزير حمل و نقل كنيا در پايان سخنان خود خواستار استفاده از تجارب و سرمايه گذاري كشورمان در امور توسعه انرژي و حمل و نقل گرديد.
نظر شما