فتحي تحليلگر مسائل بين الملل در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با اشاره به طرح پيشنهادي اروپا مبني بر ارائه تضمين هاي امنيتي و تجاري به ايران در قبال تفاهمات هسته اي اظهار داشت: اروپايي ها بايد با توجه به اظهارات مقامات ايراني، پيشنهاد خود را بر اساس حق غني سازي اورانيوم و داشتن چرخه سوخت، ان پي تي و مقررات آژانس، مطرح كنند و هر پيشنهادي كه فاقد اين مهم باشد، پذيرفتني نيست.
وي در اين راستا به پيشنهاد مرداد ماه سال گذشته اروپا كه به دليل فقدان مباني حقوقي و عدم اشاره به حق غني سازي از سوي ايران رد شد، اشاره كرد.
فتحي تاكيد كرد: اروپا براي حفظ جايگاه خود در عرصه بين المللي و ايفاي نقشي ممتازتر در اين عرصه بايد از گذشته عبرت گيرد و پيشنهادي سازنده و عملي مطرح سازد.
وي به اظهارات مقامات اروپايي از جمله اظهارات خاوير سولانا مبني بر شجاعانه بودن طرح جديد اروپا اشاره كرد و گفت: از اين سخنان برمي آيد كه پيشنهاد اروپا مانند قبل فاقد ابتكارعمل نيست و خواسته هاي ايران را نيز مد نظر قرار داده است.
اين تحليلگر مسائل بين الملل افزود : اگر پيشنهاد اروپا حقوق ايران را بصورت فوري يا در مقطع زماني كوتاه مدت قابل احقاق بداند مي تواند طرفين را نزديكتر و زمينه هاي همكاري را بيش از پيش فراهم كند همچنين زمينه ساز برتري ماهيت اروپايي ها در جهان شود.
فتحي با ابراز اميدواري نسبت به درس گرفتن اروپايي ها از بن بست گذشته در مذاكرات كه به جنجال آفريني سنگين آمريكا انجاميد، گفت : اروپا مي داند كه با توجه به بي ثباتي اقتصادي جهان اگر روند مذاكرات و تفاهماتشان با ايران مثبت نباشد بيش از همه ضرر خواهند كرد.
نظر شما