به گزارش خبرگزاري مهر، آيت الله سيد موسوي بجنوردي - رئيس گروه فقه و حقوق پژوهشكده امام خميني تهران و ناصر قربان نيا معاون پژوهشي دانشگاه مفيد قم در كنفرانس مطبوعاتي كه روز چهارشنبه در دفتر يونيسف تهران برگزار شد، اظهار داشت: يكي از دلايل اصلي خشونت عليه كودكان عدم آگاهي است و در برخورد با كودكان بايد دين و منطق يكسو شوند.
آيت الله موسوي بجنوردي گفت: همه مسلمانان در آگاهي رساني نسبت به يكديگر مسئولند اما براي رهبران مذهبي اين يك وظيفه است.
وي افزود: رهبران مذهبي بايد در خطبه هاي نماز جمعه از مشكلات روز و جامعه بگويند و كودك آزاري يكي از همين مشكلات است، همه اديان الهي هرگونه خشونت عليه انسان را به ويژه عليه كودكان بشدت نفي مي كنند.
هفته گذشته نشستي با همكاري يونسيف و بنياد مذاهب براي صلح در تولدو اسپانيا برگزار شد. در اين نشست بيش از 59 رهبر مذهبي و كارشناس از 15 مذهب دنيا گرد هم آمدند.
شركت كنندگان در اين نشست بر سر سه موضوع اصلي توافق كردند : 1- در كليه اديان آسماني، كرامت و حرمت انساني از ارج و قرب ويژه اي برخوردار است و هيچ فردي حق زير پا گذاشتن اين كرامت را ندارد 2- بايد بين تربيت و خشونت تمايز قائل شد و روشهاي غير خشونت آميز تربيت بيشتر ترويج داده شوند 3- و بالاخره اينكه جوامع مذهبي آنگونه كه بايد به مساله خشونت عليه كودكان توجه نكرده اند و كوتاهي هايي در اين ميان بوده و هست براي رسيدگي به اين موضوع بايد نظارت درون سازمان ها و موسسات تشديد شود.
كريستين مالازار والكمن، رئيس دفتر يونيسف ايران كه در نشست اسپانيا شركت كرده بود، گفت: حضور شيعيان ايرني در تولدو اسپانيا تاثير بسزايي در شكل گيري پيش نويس بيانيه نهايي داشت.
برنامه حمايت از كودك يونيسف شامل پروژه اي به نام پيشگيري از كودك آزاري است. اين پروژه در بخشي از كار خود به تقويت مهارت هاي معلمان، سرپرستان، والدين، امدادگران و مددكارن در زمينه تشخيص زودهنگام كودك آزاري مي پردازد.
اخيرا مطالعات گوناگوني در زمينه گستردگي كودك آزاري در كشور انجام شده است نتايج يكي از اين مطالعات حاكي از آن است كه 5/20 درصد كودكان 6 تا 11 سال و 7/8 درصد كودكان 12 تا 18 سال از سوي والدين و يا سرپرستانشان مورد تنبيه بدني قرار گرفته اند.
پيشنهادات ارائه شده در نشست اسپانيا در نهايت به برنامه مطالعه سازمان ملل در زمينه خشونت عليه كودكان ارسال خواهد شد تا در گزارش نهايي اين برنامه كه در پايان سال 2006 به مجمع عمومي سازمان ملل فرستاده مي شود مورد استفاده قرار بگيرند.
نظر شما