۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۱:۵۲

با وجود تاكيد مقامات ايراني مبني بر زنده بودن اين افراد و انتقال آنها به اسرائيل مطرح شد؛

ادعاهاي جديد "سميرجعجع" درباره سرنوشت چهارديپلمات ربوده شده ايراني در لبنان

ادعاهاي جديد "سميرجعجع" درباره سرنوشت چهارديپلمات ربوده شده ايراني در لبنان

"سمير جعجع"رئيس هيئت اجرايي حزب"نيروهاي لبناني" (فالانژيستهاي سابق) ادعا كرد: چهار ديپلمات ايراني ربوده شده ايراني به دست عناصري از اين نيروها كشته شده بودند.

به گزارش خبرگزاري مهر، جعجع در گفتگو با روزنامه  "السفير" چاپ لبنان كه امروز پنجشنبه منتشر شد، ادعا كرد: چهار ديپلمات ايراني ربوده شده در چهارم "ژولاي" سال 1982 ميلادي در ايست بازرسي "البرباره"  به دست عناصري از "نيروهاي لبناني"(فالانژيستهاي سابق) كشته شده اند.

رئيس حزب "نيروهاي لبناني"(فالانژيستهاي سابق) در اين گفتگو كه متن كامل آن قرار است روز شنبه آينده منتشر شود، افزود: اين موضوع محور گفتگوهاي وي با "نبيه بري" رئيس مجلس لبنان در حاشيه جلسه گفتگوي ملي اين كشور در دو روز پيش بوده است و وي رئيس مجلس لبنان را از اطلاعاتي كه در اين زمينه در اختيار دارد، آگاه كرده است.

برپايه اين گزارش، جعجع در پاسخ به سوالي درباره سرنوشت اين چهار ديپلمات ايراني به نام هاي "محسن موسوي" كاردار،"احمد متوسليان" وابسته نظامي، "كاظم  اخوان" عكاس و خبرنگار و راننده آنها به نام "تقي رستگار مقدم" مدعي شد: آنها بعد از مدت كوتاهي از بازداشت مرده اند و تحقيقات نظامي همه جانبه اي درباره اين موضوع در وزارت كشور صورت گرفته است.

جعجع در پاسخ به اين سوال كه(بر فرض ادعاي كشته شدن آنها) اين چهار نفر آيا در لبنان يا در اسرائيل كشته شده اند، پاسخ داد: بله، در لبنان كشته شده اند.

به گزارش مهر وبه نوشته السفير، رئيس هيئت اجزايي حزب "نيروهاي لبناني" در مورد اينكه چه طرفي اقدام به از بين بردن اين چهار نفر كرده است، گفت: آنها به وسيله عناصري  در "نيروهاي لبناني"(فالانژيستهاي سابق) به قتل رسيده اند.

جعجع در پاسخ به سوال ديگري درباره آنچه درخصوص دفن اجساد اين چهار نفر در ميدان "المجلس الحربي" در گذشته در "الكرنتينا" مطرح شده است،ادعا كرد: دو كشور لبنان و ايران همه جزئيات اين موضوع را مي دانند.

به نوشته السفير، رئيس هيئت اجرايي حزب نيروهاي لبناني در پاسخ به اين پرسش مبني بر سبب بسته نشده اين پرونده در صورت آگاهي ايراني ها و لبناني ها از همه جزئيات آن گفت: نمي دانم.

روزنامه السفير به نقل از اطلاعات خود نوشت: مقام هاي ايراني در ماههاي گذشته بيش از يك تماس غير مستقيم با "نيروها"(فالانژيستهاي سابق)  از طريق دوستان مشترك به منظور تلاش براي روشن شدن سرنوشت چهار فرد ياد شده برقرار كرده اند و اين پاسخ را شنيد كه اين چهار نفر از بين برده شده اند و مسووليت به گردن "ايلي  حبيقه" انداخته شد، زيرا وي يك مسوول نظامي مركزي در بيروت بود درحالي كه جعجع در آن مرحله مسوول شبه نظاميان "نيروها" در شمال بود و اين روايتي است كه "روبير حاتم"  ملقب به "كبرا" در كتاب مشهور خود در سال 1999ميلادي با نام "خيانت از تل آويو تا دمشق" تاييد كرده است.

السفير در ادامه نوشت: روايت جعجع اولين در نوع خود محسوب مي شود و پيش از آن روايت روبير حاتم بود و روايت وي (جعجع) در تضاد با روايت حبيقه است كه آن را در سال 2000 به خانواده چهار ايراني ياد شده ارايه كرد و گفت كه اين چهار گروگان هنگام وقوع انتفاضه ضد وي در 15 ژانويه سال 1986يعني درپي توافق سه جانبه در دمشق همچنان در زندان زنده بوده اند.

اين روزنامه افزود: ايراني ها "نيروها"(فالانژيستهاي سابق) و سپس اسرائيل را مسوول مي دانند و بر اين امر از زبان بيش از يك منبع رسمي تاكيد كرده اند مبني بر اينكه دلايلي دريافت داشته اند كه اشاره مي كند چهار ايراني ياد شده همچنان در زندانهاي اسرائيل در قيد حيات هستند.

السفير افزود: براساس منابع قضايي لبنان كه اين پرونده را در مرحله گذشته پيگيري كردند؛ چهار ايراني ياد شده بنا به دستور شيخ موسي فخرروحاني سفير اسبق ايران در دمشق در حال رفتن به سفارت ايران در بيروت بودند و از طرف دستگاه امنيت سفارتخانه ها از نقطه مرزي مصنع (در مرز لبنان و سوريه) يك اسكورت امنيتي رسمي براي آنها در نظر گرفته شد به ويژه كه ارتش اسرائيل بر راه بين المللي دمشق – بيروت كنترل و تسط داشت.

اين روزنامه در ادامه افزود: بنا بر سفارش وزارت امور خارجه لبنان، اين خودرو از جاده بقاع، الارز، الكوره، البرباره حركت كرد و از سوي عناصر "نيروها" توقيف شدند و از همراهان لبناني آنها خواسته شد به راه خود ادامه دهند و يك خودرو لبناني در گذرگاه متحف نيز منتظر آنها بود و اين چهار نفر فورا تحت نظارت "راجي عبدو" مسوول نيروها از البرباره به الكرنتينا منتقل شدند و از آن زمان آثار آنها محو شد درحالي كه خودروي آنها به منظقه شمال بازگردانده شد و در نزديك شهر طرابلس يافته شد.

السفير افزود: جعجع دراواخر سال 1990و بعد از پايان جنگ با هيئتي از خانواده هاي چهار ايراني ياد شده در محل اقامتش در غدراس ديدار كرد و آنها را به چيزي شبيه به تحليل و نه اطلاعات آگاه كرد مبني بر اينكه فرضيه محتمل تر قتل چهار نفر ياد شده است و اين همان فرضيه اي است كه آن را در برابر تحقيقات نظامي كه در وزارت دفاع در اليرزه بنا به درخواست دولت ايران صورت گرفت بيان داشت.

ادعاهاي جعجع در حالي مطرح شده است كه مسعود ادريسي چند ماه پيش با تاكيد بر زنده بودن 4 ديپلمات ايراني ربوده شده درلبنان و اينكه  اطلاعاتي مبني بر تحويل دادن 4 ديپلمات ايراني به اسرائيل دردست است، تاكيد كرده بود پرونده كساني كه در اين حادثه دست داشتند، آماده شده است و همه عوامل آن از جمله سميرجعجع به دادگاه فراخوانده خواهند شد.

4 ديپلمات ايراني درسال 1982 ربوده شدند.

ادريسي تصريح كرد ما به همراه مقامات قانوني درصدد آماده كردن پرونده اي هستيم تا عاملان ربوده شدن اين 4 ديپلمات ايراني را محاكمه كنيم.

وي درادامه به پيگيري هاي مستمر ايران درمورد آگاهي از سرنوشت اين 4 ديپلمات اشاره كرد.

سفيرايران درلبنان اعلام كرد سميرجعجع يكي ازعناصر اصلي ربوده شدن اين ديپلمات هاي ايراني است و ايران به اظهارات جعجع مبني بركشته شدن اين ديپلمات هاي ربوده شده اطمينان ندارد، زيرا تهران اطلاعاتي گسترده ازاماكن و كساني كه درزندان هاي رژيم صهيونيستي زنداني بودند و همچنين كساني كه به شكل غيرمستقيم اشاره كردند، ديپلمات هاي ايراني در زندان هاي اسرائيلي  اسير هستند، دردست دارد.

وي درادامه تاكيد كرد دلايل و قرائني دردست است كه تاكيد دارد 4 ديپلمات ها ايراني به اسرائيل تحويل داده شدند.

کد خبر 327756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha