آيدين آغداشلو، هنرمند معاصر و مدرس هنر، در گفتگو با خبرنگار "مهر" درباره جايگاه فعلي هنرهاي تجسمي در كشور گفت: "اصولا اوضاع هنرهاي تجسمي ما با بخشنامه يا سرمايه گذاري كلان بهتر نمي شود. بنابراين بايد با بيطرفي و دقت و بصيرت اين مسائل را بررسي كرد و در دو مرحله امكانات را در اين حوزه گسترش داد."
وي افزود: "مرحله نخست از بين بردن موانع و مشكلات در جاهايي است كه حركت را كند مي كند و مرحله دوم ايجاد امكاناتي كه در درازمدت مي توانند موثر باشند. پس دو برنامه درازمدت و كوتاه مدت بايد به موازات يكديگر حركت كنند تا به مطلوب دست يابند. اين كار به عهده برنامه ريزان فرهنگي ماست تا به دور از بايدها و نبايدها اين مهم را به سامان برسانيم كه كاري است مشكل و پيچيده اما شدني."
اين هنرمند در پاسخ به اين پرسش كه امروز هنرمندان ما بيشتر به ابزار در هنر تكيه دارند يا به تعهد و رسالت مي انديشند، تصريح كرد: "هنرمندان ما يك دست و يك نوع نيستند. آنها افرادي هستند كه بيشتر به جنبه هاي معنوي يا تعهدات مستقيم يا بلافاصله مي انديشند و كساني هم جستجوگر در زمينه هاي فرماليستي هنر هستند. چقدر خوب است كه ما فقط يك نوع هنرمند نداشته باشيم و چقدر خوب است بگذاريم هنرمندان و گروههاي هنري اين زمينه را به شكل متنوع و رنگارنگ فراهم كنند و از قالبي شدن دور شوند."
آغداشلو در ادامه خاطرنشان كرد: "اين تنوع نشانه زندگي و حيات يك جامعه هنري است و گمان نمي كنم در حال حاضر ما با هنري قالبي سو سر و كار داشته باشيم. به هر تقدير، مسائل و معضلات هنري هرگز راه حل هاي بلافاصله ندارند. من تصور مي كنم هنر حركت كلي انسان را ثبت مي كند و در شكل گيري مجموعه اي از جريانات تاثير مي گذارد."
نظر شما