به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، علاء الدين بروجردي كه در همايش انرژي هسته اي و چالشهاي فراروي در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سخن مي گفت، با اشاره به سابقه 50 ساله فعاليت هسته اي در ايران و همكاري هاي گسترده كشورهاي غربي براي پيشبرد اين تكنولوژي در ايران پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، گفت: بعد از انقلاب هم كمك ها و همكاري ها قطع شد و جمهوري اسلامي ايران تصميم گرفت روي پاي خود بايستد.
بروجردي افزود: محصول اين تلاش تابلويي است كه پيش روي ما قرار دارد و آن طي مراحل غني سازي از معدن تا اورانيوم غني شده به عنوان سوخت هسته اي است.
وي با اشاره به تبليغات غير واقعي آمريكا عليه فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران و همكاري هاي گسترده و بي سابقه ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي تا زمان اثبات عدم انحراف ايران گفت: دوران سختي بود ولي ناگزير بوديم اين دوران را بپذيريم تا ثابت كنيم تخلف و تخطي نداشته ايم.
بروجردي افزود: در پي اعلام عدم انحراف ايران در گزارش محمد البرادعي مدير كل آژانس، به طور طبيعي و طبق معاهده NPT تعليق هاي داوطلبانه را بر داشتيم اما بر خلاف توافقات غرب فشارها را تشديد كرد و موضوع را به شوراي امنيت گزارش كرد.
رئيس كميسيون امنيت ملي تاكيد كرد: درست است كه ما كشورهاي نفتي هستيم ولي هر كارشناس ساده اي مي داند كه ظرف نفت روزي تهي مي شود و اگر اين تكنولوژي را امروز به جا نگذاريم دست نياز فرزندان ما به سمت كشورهاي بيگانه دراز خواهد شد.
وي افزود: ما بر اساس اصل استقلال ايران در قانون اساسي نبايد اجازه دهيم چنين اتفاقي بيافتد.
وي به كاربردهاي بي شمار انرژي هسته اي اشاره كرد و اين مهم را دليل ديگري بر ضرورت دست يابي به انرژي هسته اي خواند و افزود: كشوري كه داراي اين توانمندي است اقتدار سياسي و استراتژيك در كل دنيا بدست خواهد آورد.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به پيشنهاد رئيس جمهور مبني بر امكان همكاري كشورها در غني سازي اورانيوم در ايران و تشكيل كنسرسيوم در اين زمينه گفت: اين پيشنهاد، پيشنهاد باز و منحصر به فردي است. اگر واقعا دغدغه آنها بمب اتمي است بايد از اين پيشنهاد استقبال مي كردند و عدم استقبال آنان نشان مي دهد كه آنها صرفا در پي عدم دستيابي ايران به اين توانمندي هستند.
بروجردي گفت: اگر قرار بود سقف پروازي ايران را آمريكا مشخص كند كه ديگر انقلاب نمي كرديم.
بروجردي با اشاره به پيشنهاد اروپايي ها كه در روزهاي آتي ارائه خواهد شد، گفت: كشورها بعد از اينكه تهديداتشان به جايي نرسيد از در امتيازدهي وارد شده اند و قرار است تا روز چهارشنبه آنها نظرشان را اعلام كنند.
وي با تاكيد بر اينكه در بحث انرژي هسته اي شرط لازم ايران تغيير نخواهد كرد، افزود: از راهي كه رفته ايم بر نمي گرديم و توانمندي غني سازي را به عنوان اصل ثابت خود نگاه خواهيم داشت.
وي با اشاره به مذاكرات مقامات ايراني با مقامات و مسئولان ساير كشورها و نهادهاي بين المللي در روزهاي اخير گفت: جمهوري اسلامي ايران مذاكره و تفاهم را به عنوان يك چارچوب بين المللي براي حل موضوعات قبول دارد.
وي با اشاره به ضرورت دفاع دولت از منافع ملي به مصوبات مجلس در اين زمينه اشاره و ابراز اميدواري كرد ايران هرچه سريعتر به تكنولوژي ساخت نيروگاه اتمي نيز دست يابد.
نظر شما