مرحله اول عمليات محرم
سرانجام لحظه موعود فرا مي رسد و در قرار گاه كربلا آيت الله طاهري ، آيت الله جنتي و فرماندهان سپاه اسلام دستها را به آسمان بلند كرده و از خداوند سبحان ياري مي طلبند .
رزمندگان اسلام مركب از چهار لشكر از سپاه و يك تيپ ارتش ، حركات مقدماتي را آغاز كرده و به سوي اهداف به حركت در مي آيند .لشكر 25 كربلا با عزمي راسخ ، پس از عبور از ميدانهاي مين و تله انفجاري ، همچون صاعقه بر سر ارتش عراق وارد مي شود . گردان حمزه اين لشكر با سرعت عمل خارق العاده خود ، خطوط دفاعي دشمن را شكسته و نخستين آثار شكست را بر بعثيان نمايان مي سازد .
بر اثر آتش پرحجم دشمن ، هرگونه تحرك از نيروهاي پشتيباني كننده ايران سلب مي شود كه سرانجام با لياقت و كارداني فرمانده گردان سيدالشهداء و مسوول گروهان عملياتي گردان ، نيروها با موفقيت از ميدان مين و زير آتش دشمن عبور مي كنند و در اين لحظات كه نبرد به اوج خود مي رسد ، ابر سياه كنار رفته و ماه دوباره ظاهر مي شود .
لشكرهاي امام حسين ( عليه السلام ) و علي بن ابيطالب ( عليه السلام ) و نجف اشرف در طرفين لشكر 25 همچون پتك بر سر دشمن فرود مي آيند . لشكر امام حسين ( عليه السلام ) به سمت چم هندي يورش مي برد ، اما در اثر بارندگي و جريان سيل تعدادي از نيروها عقب مانده و عده اي هم به شهادت مي رسند .
به ناچار رزمندگان اين لشكر به سمت شمال منطقه درگيري به حركت در مي آيند و با نصب پل از منطقه چم هندي به طرف چم سري تغيير حركت مي دهند . با حركتي بي نظير و باور نكردني براي دشمن ، نيروهاي متجاوز بعث از همين محور هدف تهاجم اين لشكر مجرب قرار گرفته و قلع و قمع مي شوند و ارتفاعات جبل حمرين در معرض آزادي قرار مي گيرند .
لشكر علي بن ابيطالب ( عليه السلام ) به رغم آتش پر حجم دشمن ، به سوي مواضع دشمن يورش مي برد و با وجود آتش سنگين دژ دفاعي آنها را در هم مي كوبد كه با ادامه تهاجم جاده طيب - العماره زير ديد و تير مستقيم اين لشكر قرار مي گيرد و با اين هجمه سنگين ، به نقل و انتقالات دشمن در اين محور خلل وارد مي شود . جاده عين خوش ، دهلران از زير ديد و تير مستقيم خارج و ارتباط مرزي جنوب و غرب ايران بيش از پيش برقرار مي شود .
لشكر حماسه آفرين نجف اشرف با حركتي تحسين بر انگيز ، مقر تيپ 606 پياده دشمن را محاصره مي كند ، به طوري كه دشمن تا ساعتها از محاصره مطلع نمي شود . از مقر فرماندهي لشكر 10 زرهي عراق به اين تيپ اطلاع داده مي شود كه در محاصره هستند ، لذا مقاومت كنند تا نيروهاي كمكي برسند . فرماندهان اين تيپ كه براثر نوشيدن مواد الكلي هوش خود را ازدست داده اند ، اطلاعيه و آماده باش لشكر 10 را به تمسخر مي گيرند . محاصره تيپ تكميل و لشكر پيروز نجف اشرف با سرافرازي وارد موضع اين تيپ مي شود و تعدادي از سربازان و فرماندهان آن را به اسارت در مي آورد .
تا نزديك صبح ، بيشتر اهداف عمليات تامين مي شود و الحاق نيروها با موفقيت صورت مي پذيرد ولي در منطقه چپ درگيري براثر بارندگي و طغيان آب شكاف ايجاد مي شود و تلاش مي گردد تا دشمن نتواند از آن نقطه استفاده كند . با روشن شدن هوا ، هواپيماهاي عراق با تمام امكانات اقدام به حمله كرده و با ريختن بمب و راكت تلاش مي كنند تا مانع ادامه عمليات شوند .
در اين هنگام نيروي هوايي ايران نيز وارد معركه شده و با هجومهاي دلاورانه خود پاسخي مناسب به نيروي هوايي عراق مي دهند و با ساقط كردن هفت فروند از هواپيماهاي دشمن حريف را از معركه خارج مي كنند . در پايان مرحله اول با آزادي 550 كيلومتر مربع از خاك ميهن اسلامي ، 2600 نفر از بعثيان كشته و زخمي و 1970 تن به اسارت در مي آيند . همچنين 90 دستگاه تانك و نفربر و 13 دستگاه خودرو منهدم مي شود . هفت فروند هواپيما ساقط شده و 45 دستگاه تانك و نفربر ، 100 دستگاه خودرو و مقادير زيادي جنگ افزار از انواع مختلف به غنيمت رزمندگان اسلام در مي آيد .
با انجام مرحله اول ، ضربات سختي به لشكر 10 زرهي تحت امر سپاه چهارم ( مامور در منطقه ) وارد مي شود و زمينه براي ورود رزمندگان به داخل خاك عراق و تهديد مناطق عمقي فراهم مي شود . براي اين كه دشمن نتواند به سرعت خود را باز سازي كند ، رزمندگان براي شروع مرحله بعدي عمليات در آماده باش كامل به سر مي برند و تنها پس از 28 ساعت بازسازي انجام شده و بلافاصله در مواضع خود مستقر مي شوند تا مرحله دوم را با قدرت و قاطعيت آغاز كنند .
رسانه هاي گروهي جهان و آغاز عمليات محرم
راديو بي بي سي :" نيروهاي ايران حمله تازه اي را در جبهه مركزي جنگ با عراق آغاز كرده اند . " در ادامه خبر اين راديو هيچ سخني از پيشروي ايران به ميان نمي آورد و فقط به گفتن چند جمله خنثي بسنده مي كند ، ولي ادعاهاي سخنگوي ارتش عراق مبني بر دفع حمله را با آب و تاب پخش مي كند .
راديو آمريكا :" مقامات ايراني مدعي شده اند كه نيروهاي ايراني به پيروزي بزرگي نايل شده و به كليه هدفهاي خود دست يافته اند . اما در اعلاميه منتشره از راديو بغداد ، ادعا شده كه تلاش عبث ايراني ها براي عبور از مرز خنثي شده است . "
راديو آلمان :" ايراني ها اعلام داشته اند كه نيروهاي ايران در جريان تهاجم جديد در جبهه مركزي جنگ منطقه مرزي تحت اشغال عراقيها را دوباره تسخير كرده اند ، اما صدام حسين رئيس جمهور عراق در برابر شركت كنندگان در نمايشگاه بين المللي اعلام داشت كه حمله ايرانيها را در هم شكسته است . "
صدام حسين زماني اين پيروزي ايران را منكر مي شود كه قريب 550 كيلومتر مربع از منطقه عملياتي از كنترل سربازان فراريش خارج شده و تعدادي از آنها كشته ، مجروح و اسير شده اند و تعدادي از ادوات زرهي آنان منهدم و يا به غنيمت در آمده است .
مرحله دوم عمليات محرم
مرحله دوم عمليات محرم در تاريخ 11/8/1361 ساعت 5/2 بعد از نيمه شب با رمز " يا زينب ( سلام الله عليها ) " آغاز مي شود. به دليل موفق نشدن نيروها در سمت چپ محور درگيري و امكان عمليات از طرف دشمن يگانهاي رزمي ايران به سرعت آماده مي شوند تا نقطه ضعف را پر نمايند .
پس از عبور نيروهاي اسلام از موانع ايذايي و ميدان مين ، ابتدا گردان سيد الشهداء كه مهمترين گردان لشكر 25 محسوب مي شود - خود را به مواضع دشمن مي رساند كه با شليك تعداد زيادي گلوله و موشك آرپي جي به سوي دشمن ، اقدام به عمليات ايذايي مي كند و بدين صورت زمينه براي هجوم لشكر امام حسين ( عليه السلام ) و علي بن ابيطالب ( عليه السلام ) آماده مي شود . نيروهاي اسلام پس از عبور از موانع متعدد و مينهاي منور و بشكه هاي آتش زا به مواضع ارتش عراق يورش مي برند . درگيري در مواضع دشمن به نبرد تن به تن مي رسد و تعداد ديگري از عراقيها كشته و زخمي و تسليم مي شوند و بقيه راه فرار را در پيش مي گيرند .
مواضع مستحكم نيروهاي بعثي با هجمه بي امان رزمندگان در هم كوبيده مي شود و بلافاصله به تصرف در مي آيد . بدين ترتيب پاسگاههاي چم هنديو ربوط و... آزاد و به دنبال آن بسياري از اهداف تامين شده در مرحله اول تثبيت مي شوند . در ساعت 5 صبح ، رزمندگان خود را به جاده شرهاني رسانده و تهاجم تانكهاي عراق را در هم مي كوبند . تعدادي از تانكها به آتش كشيده مي شوند . در ساعت 7 صبح الحاق نيروهاي ايراني كامل مي شود .
نظر شما