پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲ خرداد ۱۳۸۵، ۹:۳۱

تا پايان سال‌جاري؛

30 ميليون نهال ميوه شناسنامه‌دار مي‌شوند

30 ميليون نهال ميوه شناسنامه‌دار مي‌شوند

قائم مقام موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال كشور از شناسنامه‌دار شدن 30 ميليون نهال ميوه در سال‌جاري خبر داد.

حسين حيدري شريف آباد در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر در كرج گفت: در سال گذشته نيز 6/4 ميليون اصله نهال كنترل شدند و گواهي كيفيت و سلامت دريافت كردند.

وي با اشاره به ضرورت ثبت گواهي نهال و بذر در كشور خاطرنشان كرد: با ثبت گواهي كيفيت نهال يا بذر امكان بكارگيري بذرهاي نامرغوب يا بيمار در كشور به طرز چشمگيري كاهش يافته است.

حيدري افزود: در سال جاري 410 هزار تن گندم بذري و 7 هزار تن پنبه نيز كنترل و گواهي كيفيت دريافت خواهند كرد.

وي ادامه داد: سالانه 12 هزار تن بذر مورد نياز ذرت كشور نيز كنترل و گواهي مي شود و هم اكنون ثبت ارقام گياهي جديد اين محصول آغاز شده است.

حيدري يادآور شد: ثبت گواهي براي بذرهاي سبزي، خيار ، سيفي ، هندوانه ، گوجه فرنگي، خربزه ، پياز، هويج ، كلم و ... از ديگر مواردي است كه در اين موسسه بررسي و در صورت تاييد انجام مي شود.

حيدري با اشاره به سابقه ثبت و گواهي نهال و بذر در كشور اظهار داشت: اين كار از چهار سال پيش در كشور آغاز شده و تاكنون به موفقيتهاي قابل توجهي رسيده است به نحويكه از كشورهايي مانند يمن كه از 25 سال پيش چنين موسسه اي داشته اند پيش گرفته ايم.

قائم مقام موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال كشور تصريح كرد: با ثبت و گواهي نهال و بذر امكان استفاده و صادرات بذرهاي گواهي شده به حداقل مي رسد و چنانچه گياهان بومي و ثبت شده كشور بدون مجوز قانوني به خارج راه يابند استفاده كنندگان آنها مجرم شناخته مي شوند.

قانون ثبت ارقام گياهي ، كنترل، گواهي بذر و نهال در 29 تيرماه سال 82 در مجلس تصويب شده و از هشتم مردادماه همان سال به تائيد شوراي نگهبان رسيده و پس از آن موسسه تحقيقات و ثبت گواهي بذر و نهال كشور در كرج آغاز بكار كرده است. گفتني است ؛ برخي كشورها نظير آلمان از 130 سال پيش چنين موسساتي داشته اند.

کد خبر 329909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha