موضع دولت لبنان
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رسانه هاي گروهي لبنان، هيئت وزيران لبنان با صدور بيانيه اي در مورد فرارسيدن مناسب ملي بزرگ عيد مقاومت و آزاد سازي به همه مبارزان و نيروهاي مقاوم در طول دهه هاي گذشته و از زمان آغاز تجاوز اسرائيل به لبنان تبريك گفت و افزود كه اين آزاد سازي در نتيجه فداكاري مبارزان و پايداري آنها و موضع ارتش لبنان حامي مقاومت صورت گرفت .
اين بيانيه همچنين بر تلاش براي بازپس گرفتن باقي مانده اراضي اشغالي وآزادي اسيران براساس آنچه در هيئت وزيران تصويب شده و نيز آنچه در گفتگوي ملي لبنان با اجماع بر آن توافق شده است، تاكيد كرده است.
هيئت وزيران در بيانيه خود همچنين از همه كساني كه از لبنان براي آزادسازي خاك خويش حمايت كردند، تشكر كرد و به همه اسيران لبناني دربند درزندانهاي اشغالگران اسرائيلي و در راس آنها سمير قنطار تهنيت گفت .
موضع رئيس فراكسيون اكثريت پارلمان لبنان(مخالف سوريه)
در همين حال، سعدالدين حريري رئيس جريان آينده لبنان(المستقبل) آزادسازي لبنان از دست اشغالگران اسرائيلي را يك دستاورد براي ملت اين كشور دانست و به مقاومت لبنان وهمه كساني كه در تحقق اين دستاورد مشاركت داشتند،به ويژه شهيداني كه جان خود را براي استقلال و آزادي كشورشان فدا كردند، تبريك گفت.
وي كه در دانشگاه روابط بين الملل در مسكو سخن مي گفت، افزود: با وجود اين دستاوردها، اما لبنان هنوز به ساحل امنيت و آرامش نرسيده است و نيازمند روابط در مسير صحيح با سوريه و پايه ريزي روابط براساس احترام دوجانبه به حاكميت و استقلال دو كشور است.
تمجيد اميل لحود از نقش مقاومت وانتقاد از درخواست برخي گروهها براي خلع سلاح آن
به گزارش مهر، "اميل لحود" رئيس جمهوري لبنان در سالروز آزادسازي قهرمانانه جنوب لبنان با سفر به مناطق آزاد شده جنوب از بازداشگاه "الخيام" بازديد كرد و با رهبران مقاومت و شيخ نبيل قاووق مسئول منطقه جنوب در حزب الله و محمد رعد از نمايندگان حزب الله در مجلس لبنان ديدار كرد.
وي در جريان ديدار از بازداشتگاه خيام با ستايش از نقش مقاومت درآزادي سازي جنوب لبنان گفت: اين مكان به يك سمبل تبدل شده است كه نه به اين دليل كه مكان شكنجه بوده است، بلكه به خاطر اينكه نمادي از پايداري و مقاومت در برابر اشغالگران به شمار مي رود.
به گزارش رسانه هاي لبنان، لحود همچنين ياد وخاطر كساني را كه در جريان شكنجه هاي رژيم صهيونيستي در اين بازداشگاه به شهادت رسيدند، گرامي داشت وبا ستايش از همه قربانيان راه مقاومت و آزادي بر پايبندي كشور به حمايت از آنها به ويژه شهيدان زنده خارج شده از اين بازداشتگاه كه آثار شكنجه در جسم و روح آنان است، تاكيد كرد.
وي همچنين ساير اسيران دربند در زندانهاي رژيم صهيونيستي را يادآورشد و تاكيد كرد كه كشور لبنان تا زماني كه باقي زندانيان آزاد و سرافراز به ميهن خويش بازنگردند، آرامش خاطر نخواهد داشت.
رئيس جمهوري لبنان با ستايش از تلاشهاي مقاومت و ارتش لبنان در تحقق آزادي جنوب اين كشور گفت : لبنان دستاوردي را به دست آورد كه بي شك در كتب تاريخ درج خواهد شد، زيرا آنچه در اينجا روي داد در هيچ مكان ديگري حتي در ويتنام كه در جريان اشغالگري آمريكا از سوي شوروي سابق حمايت مي شد، روي نداده است.
وي افزود: هركسي كه امروز خواهان خلع سلاح مقاومت است، متاسفانه توطئه گر ضد لبنان است ودر گذشته هزينه گرانبهايي براي آزاد سازي اكثر زمين هاي اشغالي خود پرداختيم و كشتزارهاي شبعا همچنان در اشغال است و مشكل طمع ورزيهاي اسرائيل به آبهاي ما و مشكل اسيران ما درزندانهاي رژيم صهيونيستي همچنان وجود دارد.
اظهارات نجيب ميقاتي نخست وزير اسبق لبنان
نجيب ميقاتي از نخست وزيران سابق لبنان نيز با بيان اينكه مناسب آزادسازي جنوب و بقاع غربي از زير اشغالگري اسرائيل پيوسته در ياد و خاطر و وجدان لبناني ها زنده خواهد بود، گفت كه آزاد سازي حق ملت لبنان در كرامت و سربلندي را به اثبات رساند.
به گزارش مهر به نقل از رسانه هاي لبنان، وي با ستايش از همه كساني كه در اين پيروزي سهيم بودند، به همه شهيدان دفاع از لبنان و آزاد كنندگان خاك اين كشور خواه نيروهاي نظامي يا نيروهاي مقاومت درود فرستاد.
ميقاتي خاطرنشان كرد كه آزادسازي جز با آزاد كردن كشتزارهاي شبعا تكميل نمي شود و بازگشت آن به زير حاكميت لبنان و بازگشت همه اسيران دربند در زندانهاي اسرائيلي به زوي به خواست خداوند محقق خواهد شد.
اظهارات رهبران مذهبي لبنان
شيخ عبدالامير قبلان نايب رئيس مجلس اعلاي اسلامي شيعه لبنان و محمد رشيد قباني مفتي اهل سنت اين كشور نيز در پايان ديدار خود با يكديگر با انتشار بيانيه مشتركي فرارسيدن سالگرد آزاد سازي لبنان را به عموم لبناني ها و به ويژه مقاومت اين كشور تبريك و تهنيت گفتند كه بدون فداكاري و جانفشاني هاي زياد مقاومت امكان تحقق اين دستاورد ملي عظيم امكان پذير نبود.
دو طرف همچنين از نقش ملي پيش روي ارتش درگذشته و حال حاضر كه سپر استواري براي حاكميت، آزادي و استقلال لبنان بوده و همچنان باقي خواهد بود، تقدير كردند.
قبلان وقباني در بخش ديگري از بيانيه خود بر حفظ وحدت ملي كه پايه و اساس مورد تكيه مقاومت در مبارزه شرافتمندانه اش بوده و بعد از آزادسازي و در نتيجه آن استحكامش افزايش يافت ، تقدير و بر ضرورت ادامه مقاومت تا برچيده شدن همه آثار تجاوزگري اسرائيل از لبنان تاكيد كردند.
دوطرف همچنين بر لزوم انجام همه تلاشها براي آزادي باقي مانده اسيران وربوده شدگان لبناني دربند در زندانها و بازداشتگاههاي اسرائيل تاكيد كردند.
سخنان وزير امور خارجه لبنان
اين درحاليست كه "فوزي صلوخ " وزير امور خارجه لبنان نيز با تبريك سالگرد آزاد سازي جنوب لبنان از چنگال رژيم صهيونيستي گفت كه همكاري وهمياري منحصر به فردي بين عزم نيروهاي مقاومت و قهرماني هاي آنان و بين حمايت دولت و ارتش قهرمان لبنان و ملت پايدار لبنان سبب تا مجموعه اي از عناصر قدرت در جامعه لبناني شكل گيرد كه منجر به تحقق پيروزي منحصر به فردي شد و هر لبناني حق دارد كه به آن افتخار و مباهات كند.
وي افزود: تجربه آزادي سازي الگويي را پايه ريزي كرد مبني بر اينكه كشورها به هراندازه كه كوچك باشند درصورت وحدت عزم ملت خويش قادر به دفاع از حقوق و دستيابي به كرامت خويش هستند.
وي ابراز اميدواري كرد كه آزادي كشتزارهاي اشغالي شبعا و تپه هاي كفر شوبا و نيز آزادي بازداشت شدگان لبناني دربند در زندانهاي اسرائيل در نزديكترين زمان ممكن صورت گيرد تا شادي مردم لبنان از آزادي تكميل شود.
اظهارات يكي از رهبران حزب الله
شيخ نبيل قاووق مسئول منطقه جنوب در حزب الله و اسيران آزاده در جريان مراسمي به مناسبت آزاد سازي لبنان درسخنان خويش بر اهميت حفاظت از پيروزي كه مقاومت از طريق وحدت بين لبناني ها آن را محقق كرد، تاكيد كرد.
شخصيت ياد شده همچنين بر گزينه مقاومت براي تكميل آزاد سازي لبنان از چنگان اشغالگران اسرائيلي تاكيد كرد.
در همين راستا، شب شعر و مراسم گراميداشت و نشستها و جلسات متعددي در مناطق مختلف لبنان به ويژه جنوب اين كشور با حضور شخصيت هاي سيا سي و فرهنگي اين كشور در حال برگزاري است و در آن از مقاومت قهرمانانه مردم لبنان و نيروهاي مقاومت در آزاد سازي جنوب اين كشور و اين پيروزي عظيم تجليل مي شود.
چهارم خرداد برابربا سالروز آزاد سازي جنوب لبنان از سوي نيروهاي مقاومت حزب الله و فرار مفتضحانه رژيم صهيونيستي در برابر پايداري و از خودگذشتگي مبارزان حزب الله لبنان است و دولت و مردم و نيروهاي مقاومت هر ساله با فرارسيدن چنين روز مباركي ياد و خاطر اين پيروزي را گرامي مي دارند.
نظر شما