۸ خرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۲۴

مهمترين چالش سازمان ملل متحد براي اصلاحات ؛ گفتار مهر به مناسبت روز نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل

مهمترين چالش سازمان ملل متحد براي اصلاحات ؛ گفتار مهر به مناسبت روز نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : 29 مي برابر با 8 خرداد روز نيروهاي حافظ صلح است و اين در حالي است كه در شرايط كنوني اين بخش از سازمان ملل از بخشهايي است كه به شدت نياز به اصلاحات دارد.

به گزارش خبرگزاري مهر، امروز روز بين المللي نيروهاي حافظ صلح است. در سال جاري روز نيروهاي حافظ صلح از آنجايي اهميت دارد كه برخي از اعضاي سازمان ملل پيشنهاد داده اند كميسيون ويژه  نيروهاي حافظ صلح تشكيل شود تا به طور ويژه به اين نيروها رسيدگي شود.

در پي وجود انتقادهايي از نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل و فشار بر كوفي عنان دبير كل اين سازمان براي اعمال برخي از اصلاحات، بسياري از كشورهاي عضو از جمله كانادا پيشنهاد دادند دفتري تشكيل شود تا به طور ويژه به موضوعات و مشكلات نيروهاي حافظ صلح رسيدگي كند.

ايده تشكيل نيروهاي حافظ صلح درابتدا توسط لستر بي پيرسون (Lester B. Pearson) معاون وقت امور خارجي در وزارت  خارجه كانادا اعلام شد.مدتي بعد  پيشنهاد وي براي به كارگيري نيروهاي حافظ صلح بين الملل براي پاسخگويي به خشونتهاي روز افزون در كانال سوئز به عنوان ايده اي مهم و قابل توجه مورد بررسي قرار گرفت. پيرسون به طور ويژه كانال سوئز را در نظر داشت، اما نيروهاي حافظ صلح بعدها ماموريت هاي حفظ صلح را در تمام جهان به انجام رساندند.

اما متاسفانه نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در برخي از موارد دچار برخي ازناكارآمدي ها شدند كه سبب شد انتقاهاي زيادي از آنها صورت بگيرد و كشورهايي همچون آمريكا تمام خدمات اين نيروها در سال ها گذشته را نيز پايمال كنند.

برخي از موضوعات غير اخلاقي از جمله انتقادهايي هستند كه به نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در آفريقا وارد است.

شايان ذكر است كه سازمان ملل متحد حدود 6 ماه پيش در راستاي اصلاحات سازمان ملل، كميسيون حافظ صلح را به طور رسمي افتتاح كرد تا اين كميسيون به كشورهايي كه شاهد مناقشه و درگيري هستند، به ويژه كشورهاي آفريقايي كمك كند از هرج و مرج و جنگ رهايي پيدا كنند.

اين حركت به عنوان يكي از گامهاي اساسي اصلاحات در مجمع عمومي سازمان ملل در ماه سپتامبر به تصويب رسيده بود.

هم اكنون وكارولين مك اسكي (Carolyn McAskie) از كانادا رياست نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل را بر عهده دارد.

قرار است كميسيون نيروهاي حافظ صلح كه در نشست سال گذشته رهبران جهان در سپتامبر مورد تصويب قرار گرفته و ايجاد شد، از ماه ژوئن فعاليت خود را به طور رسمي آغاز كند.

به گزارش مهر، ديپلماتهاي سازمان ملل اعلام كردند تعداد زيادي از كشورهاي آفريقايي از جمله بروندي، ليبريا، سيرالئون و هائيتي از اين كميسيون خدمات ويژه دريافت خواهند كرد.

اين در حالي است كه مدتي پيش در پي اعلام درخواست كشورها براي لزوم ايجاد اصلاحات در سازمان ملل متحد، مشخص شد نيروهاي حافظ صلح اين سازمان نيز داراي مشكلات متعددي از جمله مشكلات اخلاقي هستند.

كشورهاي زيادي از جمله آمريكا چنين امري را نشانه ضعف كوفي عنان به عنوان دبير كل دانستند و تاكيد كردند دبيركل سازمان ملل به علت بي كفايتي بايد تغيير كند.

از آن پس كوفي عنان تلاش كرد به اين انتقادها رسيدگي كند. 

کد خبر 333091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha