۱۵ خرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۱۶

/ مهر بررسي كرد/

بيكاري هزاران كارگر در پي واگذاري كارخانجات قند و شكر به بخش خصوصي

بيكاري هزاران كارگر در پي واگذاري كارخانجات قند و شكر به بخش خصوصي

خبرگزاري"مهر"-گروه اقتصادي: واگذاري كارخانجات قند و شكر به بخش خصوصي موجب بيكاري هزاران كارگر اين كارخانجات شده است .

به گزارش خبرنگا ر اقتصادي مهر ، مصرف سالانه شكر در ايران معادل سالانه  يك ميليون و 400 هزار تن  برآورد شده كه از اين ميزان حدود يك ميليون و 70 هزار تن  شكر درداخل كشور توليد  و مابقي ازخارج وارد مي شود .

اين در حالي است كه  براساس  برآورد هاي صورت گرفته نياز كشور به واردات شكر براي تامين  مصرف  سالانه كشور 330 هزار تن است كه  هم اكنون سالانه معادل 530 هزار تن شكر وارد  مي شود .

طي سال هاي اخير و  با واگذاري كارخانجات  قند وابسته به مجتمع هاي كشت و صنعت  در نقاط مختلف كشور به بخش خصوصي (كه فعاليت خود را از 40 سال پيش و با نظارت دولت آغاز كرده اند ) ،  عرضه ارزان شكر توسط وارد كنندگان مانع ازفعاليت  كارخانجات قند و شكربا ظرفيت كامل شده است به به طوري كه هم اكنون اين كارخانجات  زير 70  درصد ظرفيت توليدي خود كارمي كنند . 

هرچند پيش تردولت با پرداخت مابه التفاوت بهاي عرضه شكر وارداتي با شكر توليد شده   به كارخانجات  قند  زمينه رقابت   كارخانجات داخلي  با شكر ارزان وارداتي را فراهم نمود  ،  اما  با اعمال نفوذ وارد كنندگان شكر به كشور ،  مابه التفاوت  دولت بابت شكر كه به عنوان عامل براي حركت به سوي بازار رقابتي شكر  و مانع اصلي رورد قاچاق شكر به كشور شد  ،  پرداخت نشد .

اين در حالي است كه هم اكنون و  بنا به دلايل ياد شده صاحبان جديد كارخانجات قند نه تنها از ظرفيت كامل اين كارخانه ها استفاده نمي كنند بلكه با بيكار كردن كاركنان شان سعي كرده  سود خود را به حداكثر برسانند بطوريكه برخي گزارش هاي رسيده حاكي است كه  اين كارخانجات توسط دولت به قيمت بسيار نازل به بخش خصوصي واگذار شده و صاحبان جديد بعد از مدتي نيرو هايشان را تعديل و اقدام به فروش زمين  و تاسيسات  خود كرده اند  .

همچنين چندي پيش برخي رسانه‌ها اعلام كردند كه تا پيش از واگذاري كارخانه هاي قند به بخش خصوصي  35 هزار نفر به طور مستقيم و غير مستقيم براي مجتمع كشت و صنعت چغندر قند دزفول كارمي كردند كه اكنون همگي بيكار شده اند و دو هفته پيش تعدادي از كاركنان اين مجتمع درنامه اي خواستار پرداخت دستمزد عقب افتاده شش ماهه كارگران و جلوگيري از تعطيلي كارخانه ها شدند .

هر چند برخي مقامات اعلام مي كنند با برطرف شدن موانع اصلي واردات شكر  قاعدتا بايد بهاي اين كالا كاهش  يابد اما عدم پرداخت يارانه  مابه التفاوت قيمت شكر وارداتي با شكر توليد داخلي از سوي دولت به كارخانجات  قند و شكركشور موجب  بيكاري هزاران كارگر اين كارخانجات شده است .

 

 

کد خبر 333381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha