مجلس هفتم چشم بسته عمل نمي كند
مصوبات مجلس هفتم راهگشا و در راستاي مطالبات مردم بوده است
يك عضو هيات رئيسه مجلس معتقد است مجلس هفتم عليرغم همسويي و همراهي با دولت نهم، چشم بسته عمل نمي كند و دولت در راي اعتماد به وزرا كارنامه ارزشمندي از خود به جاي گذاشت و با نگاه كارشناسانه سعي كرد به وزرايي كه توان به دوش كشيدن بار سنگين مديريت و وزارت را دارند، راي دهد.
حجت الاسلام حسين سبحاني نيا در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر"، با بيان اينكه مجلس در طول دو سال گذشته عملكرد قابل قبولي داشته است، اظهار داشت: در دو مرحله ديدار نمايندگان مجلس با مقام معظم رهبري ايشان از كاركرد مجلس چه در خصوص مسائل داخلي و چه در ارتباط با سياست خارجي و همچنين در بعد نظارتي و قانونگذاري احساس رضايت كردند.
وي با بيان اينكه مجلس هفتم در زمينه قاننونگذاري تلاش كرد قوانيني راهگشا و در راستاي مطالبات مردم تصويب كند، گفت: مجلس از نظر توجه به اقشار ضعيف جامعه و در بررسي قانون بودجه و توزيع اعتبارات و قانونگذاري نگاه عدالت محورانه اي را مد نظر قرار داد.
عضو هيات رئيسه مجلس تاكيد كرد: در تصويب بودجه سال 84 و 85 مجلس نگاهي كارشناسانه به كاستي ها و ضعف هاي بودجه داشت و سعي كرد اعتبارات را در جاهايي كه نياز است، عادلانه تخصيص دهد و در اين تخصيص اعتبار اقشار آسيب پذير و كم درآمد جامعه، اقشار موثر، تحقيقاتي، دانشگاهي و فرهنگي جامعه مد نظر قرار گيرند.
سبحاني نيا خاطرنشان كرد: در مسائل داخلي يكي از ويژگي هاي كار مجلس تلاش براي وحدت هرچه بيشتر در جامعه است و سعي شد در اين مدت از اختلافات بپرهيزد و به جنجال هاي سياسي دامن نزند و مردم نيز از اين رويكرد مجلس احساس رضايت كردند.
وي تعامل مثبت با دولت گذشته و دولت نهم را از ديگر ويژگي هاي مجلس عنوان كرد و گفت: مجلس در در دولت گذشته و فعلي سعي كرد از فرصت ها استفاده كند.
عضو هيات رئيسه مجلس با تاكيد بر اينكه در بعد نظارتي نيز مجلس در اين دوره جدي تر از دوره هاي گذشته عمل كرد، تشكيل شوراي عالي نظارت را در اين راستا توصيف كرد و گفت: بيش از 100 ناظر در دستگاههاي مختلف نظارت دارند.
وي همچنين گفت: نمايندگان بعد نظارتي مجلس را از طريق سئوال ، تذكر، استيضاح و تحقيق و تفحص به طور جدي دنبال كرده است.
نماينده نيشابوربا اشاره به روند راي اعتماد مجلس هفتم به وزراي دولت نهم، تاكيد كرد: مجلس در دادن راي اعتماد به وزرا عملكرد مناسب و ارزشمندي از خود به جاي گذاشت و در عين حال كه با دولت نهم همسو و همراه بود اما چشم بسته راي نداد و با نگاه كارشناسانه سعي كرد تنها به وزرايي كه توان به دوش كشيدن بار سنگين مديريت و وزارت را دارند، راي دهد و آنجا كه احساس كرد برخي افراد ضعيف هستند و تناسبي با كار وزارت ندارند به آنها راي اعتماد نداد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه در سياست خارجي نيز مجلس عملكرد خوبي داشته است، گفت: در موضوع و چالش مهم هسته اي موضعگيري هاي خوبي داشته و مصوبات مجلس در خصوص اين موضوع مورد توجه مقام معظم رهبري قرار گرفته به طوري كه ايشان فرمودند اين مصوبه يكي از بهترين مصوبات در مجالس ما بوده است .
وي در پايان با بيان اينكه در مجموع مجلس عملكرد نسبتا قابل قبولي در مجموعه دو سال كاري خود داشته است، خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبري ضمن رضايت از كار مجلس توصيه هاي مثبت و به جايي نيز داشتند كه اميدوارم با به كار گرفتن نظرات معظم له درآينده بتوانيم نقيصه هايي كه در كار وجود ارد برطرف كنيم.
مجلس هفتم قادر به بر آورده كردن همه مطالبات مردم نيست
هدايت آقائي فعال سياسي معتقد است عدم هماهنگي و تناسب بين دولت و مجلس باعث شده توقعاتي در بين مردم ايجاد شود كه اين دو قوه قادر به بر آورده كردن آنها نيستند.
هدايت آقائي كه در سالروز تشكيل هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي با خبرنگار "مهر"، گفت و گو مي كرد ، با بيان اين مطلب اظهار داشت: دولت ومجلس قادر به برآورده كردن توقعات بالاي مردم نيستند و به همين دليل اجرائي كردن اين توقعات را به گردن يكديگر مي اندارند.
اين فعال سياسي افزود: مجلس هفتم عليرغم وعده هايي كه براي ايجاد تغيير اساسي در وضعيت و رفاه مردم داده بود، هنوز اقدام خاصي انجام نداده است.
هدايت آقايي ادامه داد : در حال حاضر گروههايي كه هفتمين دوره مجلس را بنا نهادند در مواضعشان از يكدستي كامل سياسي برخوردار نيستند و شكل گيري فراكسيونهاي مختلف در مجلس هفتم در همين راستاست.
عضو حزب كارگزاران سازندگي تصريح كرد: مجلس هفتم با كليه نقطه ضعفهايش در مواجهه با دولت نهم به خوبي عمل كرد و اينجا يكي از ايستگاههايي است كه مي تواند دولت نهم را برخي افراط و تفريط ها بازدارد لذا بايد در رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت آن كوشيد.
مجلس هفتم در چارچوب قانون تا امروز خوب عمل كرده است
عباس رجايي گفت: مجلس هفتم در چارچوب قانون تا امروز خوب عمل كرده و بر اساس آمار طي يكسال 737 تذكر و 118 سوال از وزراء شده كه نشانگر تلاش دولت براي تحقق بعد نظارتي خود است.
مهندس عباس رجايي به خبرنگار "مهر" در اراك با اشاره به اينكه نظارت در سه قوه وجود دارد، افزود: نظارت در كشور نيازمند يك ساماندهي كامل است به طوريكه در زمينه كاهش و آشكار شدن تخلفات به نتايج ملموس برسيم.
رجايي افزود: چالش مهم كنوني كشور بحث نظارت است و مشكل كنوني نبود ضمانت اجرايي در زمينه نظارت مجلس است.
وي با اشاره به اينكه نمايندگان مجلس منتخبان مردم هستند، خاطرنشان كرد: حيطه نظارتي مردم بايد به تمام بخش هاي كشور كشيده شود و نمايندگان به عنوان وكلاي مردم بتوانند با نظارت كامل خود به مردم گزارش دهند.
رجايي با تاكيد بر اينكه خود مجلس بايد با تدوين قوانين اين مشكل را حل كند گفت: اساسا مجلس در چارچوب نظارتي خود با كمبود قانون روبرو است.
وي در پايان تصريح كرد: مجلس هفتم در چارچوب قانون تا امروز خوب عمل كرده است و بر اساس آمار طي يك سال 737 تذكر و 118 سئوال از وزرا شده كه نشانگر تلاش دولت براي تحقق بعد نظارتي خود است.
نظر شما