۱۹ خرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۲۹

/ به بهانه پخش از شبكه يك /

"رنگ خدا " نماد پاكي و لطافت كودكان است

"رنگ خدا " نماد پاكي و لطافت كودكان است

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و هنر : فيلم سينمايي "رنگ خدا" به نويسندگي و كارگرداني مجيد مجيدي نمادي از پاكي و لطافت كودكانه است كه در نهايت به نور مطلق مي‌پيوندد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، فيلم سينمايي "رنگ خدا" چهارمين ساخته مجيدي و محصول سال 1377 است. مجيدي فعاليت هنري خود را با بازيگري در عرصه تئاتر و سينما آغاز كرد و با كارگرداني فيلم سينمايي "بدوك" در سال 1370 پا به عرصه فيلمسازي گذاشت. او همواره در آثار خود مسائل و مضامين اجتماعي برخوردار از رنگ و بوي مذهبي و اعتقادي را مورد توجه قرار داده و به علت تعلق خاطر به طبقه فقير جامعه نوعي تمايل به نئورئاليسم از خود نشان مي دهد. گرچه اين نوع نگرش به تدريج تغيير كرده و در آخرين ساخته او "بيد مجنون" توجه به مضامين اجتماعي رنگ و بوي كاملا اعتقادي به خود گرفته است.

داستان "رنگ خدا" درباره هاشم است كه به تازگي همسرش را از دست داده و همراه مادرش زندگي مي كند. او براي تعطيلات دنبال فرزند نابينايش محمد مي رود كه در يك مدرسه شبانه روزي مشغول تحصيل است. هاشم قصد ازدواج مجدد دارد و محمد را به كارگاه نجاري مي فرستد. مادر هاشم كه از اقدام فرزندش براي ازدواج مجدد راضي نيست، پس از مدتي از دنيا مي رود و در همين زمان زن مورد علاقه اش به خواستگاري او جواب منفي مي دهد. هاشم كه سخت خسته و دلشكسته شده دنبال محمد مي رود تا او را به خانه بازگرداند، اما در راه بازگشت گرفتار طغيان رودخانه مي شوند و ...

مجيدي در اين فيلم نيز به سطوح كم درآمد جامعه توجه دارد و اين بار به سراغ فردي مي رود كه در جنگل هاي سرسبز از يادها رفته و جامعه توجه چنداني به او ندارد. البته مجيدي همواره بر شرافت و پاكي اين قشر تاكيد دارد و آنها را نمادي از انسان هاي بي نقاب معرفي مي كند. اين فيلم بر مساله فطرت پاك انساني و ضمير روشن كودكان تاكيد زيادي دارد و خدا را در دل و جان آدم ها جستجو مي كند.

مجيدي در "رنگ خدا" از ديالوگ نويسي دوري كرده و اساس روايت و قصه پردازي خود را بر تصويرسازي قرار داده تا فيلم شكلي خسته كننده و مخاطب گريز پيدا نكند. همين مساله نيز باعث شده كارگردان به صورت گسترده اي از تصاوير زيباي طبيعي استفاده كند. اما شايد بتوان بهترين تصوير فيلم را سكانس پاياني دانست كه در هوايي مه آلود و گرفته و آبي خروشان و خشمگين، پدري دلشكسته فرزند از دست رفته اش را از خدا مي خواهد و پاسخ هم مي شنود.

در "رنگ خدا" حسين محجوب، محسن رمضاني، سلمه فيضي، الهام شريفي، فرحناز صفري، بهزاد رفيعي، محمد رحماني، مرتضي فاطمي، كمال ميركريمي و معصومه زينتي ايفاي نقش مي كنند. اين فيلم نخستين حضور محسن رمضاني در يك اثر بلند سينمايي است. مجيدي با آنكه از تعدادي نابازيگر استفاده كرده، اما به اندازه اي بازيگرداني او خوب و حرفه اي بوده كه همه چيز براي مخاطب ملموس و واقعي به نظر مي رسد. حسين محجوب هم با شناخت كاملي كه از نقش و خواسته هاي مجيدي دارد، بازي روان، يكدست و حرفه اي در "رنگ خدا" از خود ارائه كرده است.

فيلم "رنگ خدا" در اكران عمومي با استقبال مواجه شد و توانست نظر جشنواره ها را نيز به خود جلب كند. تقدير در جشنواره هفدهم فيلم فجر در سال 1377، دريافت تنديس سومين دوره برپايي جشن خانه سينما به عنوان فيلم برگزيده منتقدان و نويسندگان سينمايي در سال 1378، دريافت پروانه طلايي بهترين كارگرداني از جشنواره فيلم  كودك و نوجوان اصفهان در سال 1378 و دريافت جايزه بهترين كارگرداني از جشنواره فيلم والنسين فرانسه در سال 1378 بخشي از جوايز اين فيلم به شمار مي رود.

در اين اثر سينمايي محمد داودي مديريت فيلمبرداري، حسن حسندوست تدوين، اصغر نژادايماني طراحي صحنه و لباس، عليرضا كهن ديري آهنگسازي، يدالله نجفي صدابرداري و محمدرضا دلپاك صداگذاري و ميكس را بر عهده داشته اند.

فيلم سينمايي "رنگ خدا" به كارگرداني مجيد مجيدي جمعه 19 خرداد ساعت 16 از شبكه يك سيما پخش مي شود.

کد خبر 336656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha