۱۸ خرداد ۱۳۸۵، ۱۶:۵۹

پيش بيني تشديد خشونت ها در عراق پس از هلاكت زرقاوي

پيش بيني تشديد خشونت ها در عراق پس از هلاكت زرقاوي

رسانه هاي غربي پيش بيني كردند جانشينان زرقاوي پس از هلاكت وي و براي تثبيت موقعيت خود خشونت ها را در عراق تشديد كنند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از بي بي سي و سي ان ان  سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا الزرقاوي را يكي از رهبران اصلي گروه هاي تروريستي در عراق دانسته و نام وي را در صدر فهرست افراد تحت تعقيب ارتش قرار داده اند. آمريكا براي اطلاعات منجر به دستگيري يا كشته شدن زرقاوي جايزه اي به مبلغ بيست و پنج ميليون دلار تعيين كرده بود.

در ادامه اين گزارش آمده است : در مورد پيامد قتل ابومصعب زرقاوي براي عراق و به خصوص روند خشونت در آن كشور نظرهاي متفاوتي ابراز شده است.به گفته تحليلگران اين حادثه بي ترديد به منزله يك دستاورد تبليغاتي عمده براي دولت عراق و نيروهاي ائتلاف بين المللي محسوب مي شود و به خصوص شيعيان عراق، كه زرقاوي را مسئول بخشي از حملات خشونت آميز عليه خود مي دانند، از انتشار اين خبر خرسند خواهند شد.

                                                          

            

                  نخست وزير عراق هنگام اعلام خبر هلاكت زرقاوي

اين خبرگزاري ها افزودند   اين امكان نيز وجود دارد كه در رقابت بين دستياران زرقاوي براي جانشيني وي، هركدام بكوشد با دست زدن به اقدامات خشونت آميزتر ، خود را رهبري قاطع تر جلوه دهد . همچنين، به گفته برخي ناظران، ظهور گروه هاي متعدد تروريستي و شبه نظامي در عراق از نقش محوري زرقاوي و طرفداران وي به عنوان عوامل عمده خشونت در اين كشور كاسته است.

سال گذشته ، اسامه بن لادن در پيامي ضمن تقدير از عمليات ابومصعب زرقاوي در عراق از وي با عنوان رهبر شبكه القاعده در بين النهرين نام برد. آمريكا  شبكه القاعده، به رهبري اسامه بن لادن، و تشكيلات وابسته به آن را خطرناك ترين گروه تروريستي مي داند كه هدايت يا كمك به اجراي عمليات تروريستي در نقاط مختلف را برعهده داشته و يا دست كم الهام بخش چنين عملياتي بوده اند.

بي بي سي در اينباره افزود : در مورد زندگي ابومصعب الزرقاوي اطلاعات دقيقي در دست نيست اما گفته مي شود نام اصلي او احمد فاضل النزال الخلايه است و در سال 1966 در شهرك زرقا، در شمال غرب امان، پايتخت اردن به دنيا آمد و بعدها كنيه ابومصعب و نام شهر زرقا را برخود نهاد و به ابومصعب الزرقاوي مشهور شد.

ظاهرا دوره نوجواني و جواني زرقاوي با ارتكاب جرايم عادي سپري شد اما در دهه 1980 و زمان اشغال افغانستان توسط نيروهاي شوروي، به آن كشور رفت و به عنوان فرمانده "اعراب افغانستان" رهبري داوطلباني را برعهده گرفت كه از كشورهاي عرب براي جهاد عليه شوروي عازم افغانستان مي شدند.

 پس از خروج شوروي از افغانستان، الزرقاوي به اردن بازگشت و يك گروه بنيادگرا را با هدف استقرار نظام اسلامي در آن كشور برپا كرد.وي بعدها به اتهام تلاش براي براندازي نظام حكومتي اردن و تشكيل خلافت اسلامي و دست زدن به اقدامات خشونت آميز محاكمه و به هفت سال زندان محكوم شد و پس از آزادي از اردن گريخت.بعدها دادگاهي در اردن ، زرقاوي را به اتهام توطئه براي قتل گروهي از جهانگردان آمريكايي و اسرائيلي به طور غيابي محاكمه و به اعدام محكوم كرد.

ابومصعب زرقاوي مظنون به برنامه ريزي و سازماندهي عمليات تروريستي متعدد شامل بمب گذاري دركشورهاي مختلف است و برخي منابع گفته اند در اواخر دوره حكومت صدام ، با گروه بنيادگراي موسوم به انصار الاسلام در شمال عراق ارتباط يافت و بعد از سقوط رژيم سابق عراق، با تشكيل گروه توحيد و جهاد، هدايت عمليات خشونت آميز متعددي را در نقاط مختلف اين كشور برعهده گرفت

کد خبر 336850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha