به گزارش خبرگزاري مهر، تيم صبا باتري در اين دوره از رقابت ها در حالي كه مي توانست مقام بهتري از چهارمي سال گذشته كسب كند به عنوان پنجمي رسيد واكنون بايد بررسي كرد وديد چه عواملي باعث شد تا اين تيم نتواند دراين رقابت ها به نتيجه قابل قبول دست پيدا كند.
قدر مسلم از جمع هشت تيم حاضر درمرحله نهايي مسابقات باشگاه هاي آسيا در سال جاري، تنها تيم ضعيف و با فاصله از ساير تيم ها كيجرزهند بود وفاصله ساير تيم ها را با يكديگر بايد تفاوتي ميليمتري به حساب آورد كه با قبول اين واقعيت تفاوت تيم هاي اول تا چهارم و پنجم تا هفتم، فاصله بسيار نامحسوسي است اما آيا تا قبل از آغاز اين مسابقات، اين نزديكي پيش بيني مي شد؟
سوال ديگر اينكه چرا تيم هايي كه حسابي روي آنان نمي شد به فينال رسيدند و تيمي نظيرصبا باتري با آن همه سرمايه گذاري كه شايد بيشتر از سرمايه گذاري تيم هاي "فست لينك" اردن و "الجلا" سوريه فيناليست هاي اين دوره از مسابقات بود به مقام پنجمي رسيد. درحالي كه اين دو تيم درمراحل مقدماتي به مراتب ضعيف تربودند وحتي "فست لينك" درشرايطي خارج از مرحله مقدماتي به اين مسابقات راه پيدا كرد؟!
دريك كلام مي توان گفت صبا باتري براي حضور درمرحله نهايي باشگاه هاي آسيا سهل انگاري كرده است. اين تيم ديگر تيمي بي تجربه نبود، از امكانات لازم و كافي بهره مي برد، به بسكتبال منطقه و نحوه و روند رشد آن آگاهي داشت و مهم تر از همه به توانايي هاي حريفان و روند رو به رشد آنان نيز احاطه كامل داشت. حتي ازنحوه يارگيري اين تيم ها دركمترين زمان ممكن مطلع مي شد و ديگر كم و كاستي باقي نمي ماند تا صبا بتواند به عنوان دستاويزي از آن براي ضعيف تر ظاهر شدن نسبت به حريفان، ياد كند!
گزارش مهر مي افزايد: همواره علاج واقعه را قبل از وقوع بايد كرد و پيشگيري مقدم بر درمان است، بنابراين آيا صبا باتري به اين اصل عمل كرده بود؟ نبايد زياد حاشيه رفت وبايد قبول كرد كه با توجه به خستگي صبا باتري والبته قوي شدن تيم ها، شايد اين تيم به مقامي مطابق با واقعيت هايش دست يافت اما مگر نه اينكه اگر صبا هم مانند الجلاوفست لينك برنامه اي مدبرانه طرح ريزي مي كرد مي توانست به مقامي شايسته تر دست يابد؟
صبا در حالي كه مي توانست مقابل الجلا در يك چهارم نهايي اين مسابقات پيروز ميدان باشد، با آسيب ديدگي آندره پيتس يگانه ناجي بازي هاي نزديك و حساس روبه رو شد تا برد را با باخت عوض كرده و از قرارگرفتن در جمع چهار تيم برتر باز بماند! اما چرا صبا پس از حدود 20 ماه و پشت سر گذاشتن دو دوره ليگ برتر در كشور كه براي همه مسجل شده بود اتكا بيش از حد به اين بازيكن مي تواند مشكل ساز شود، تدبير و راه چاره اي نينديشيد؟ مديريت حاكم بر صبا باتري چرا چنين غفلتي كرد؟
آندره پيتس دربازي مقابل الجلا سوريه بدليل آسيب ديدگي از بازي خارج شد و صبا باخت اما اين موضوع براي فرار از واقعيت كافي است وهمان دستاويزي نيست كه از آن صحبت شد؟ حتي به اين موضوع نمي توان نام بدشانسي گذاشت چرا كه اولا شانس در ورزش و بخصوص رشته اي مانند بسكتبال، كاملا بي معناست و ثانيا هر تيمي كه در اين دوره نتيجه نگرفته مي تواند براي فرار از واقعيت به اين راهكار پناه ببرد!
آيا كادر فني و مديريت حاكم بر صبا باتري با توجه به اينكه مي توانستند بازيكنان كمكي در مرحله نهايي به خدمت بگيرند و يا حتي بازيكنان خارجي خود را تغيير دهند، در اين زمينه درست اقدام كردند؟
صبا كه در بازيسازي و كسب بيشترين امتيازات، مديري چون آندره پيتس را درميدان داشت آيا نبايد فكر مي كرد كه در نبود او حتي براي دقايقي به يك بازيكن هوشمند گارد راس نياز دارد كه بتواند حداقل در حفظ بازي، موفق باشد؟ اصولا صبا باتري در به اختيار گرفتن بازيكنان كمكي تا چه حد با تدبير و تامل اقدام كرد و چه بهره اي از اين انتخاب خود برد؟
صبا باتري بدشانس نبود، بي برنامه هم نبود اما بايد قبول كرد كه نوعي بي تدبيري و سهل انگاري قبل از حضور در مسابقات نهايي باشگاه هاي آسيا بر اين تيم حاكم شد كه شايد ناشي از مشغله هاي حدود 20 ماه فعاليت فرسايشي باشد اما هرچه كه باشد قانع كننده نيست و اين تيم به عنوان نماينده ايران، بايد مقامي بهتر را به دست مي آورد.
درتيم صبا باتري بار سنگين هدايت تيم بر دوش شاهين طبع است كه در ناكامي ها هم او بايد يك تنه پاسخگو باشد اما آيا اين همه اطرافيان وكادر اين تيم پرهزينه وبا سرمايه و اين همه امكانات وحواشي نمي بايست در چنين شرايطي به وي كمك كرده و با مشورت كردن و مطلع كردن وي از شرايط موجود، تا چنين مسائلي پيشگيري شود؟ آيا آنان در قبال حق الزحمه هايي كه دريافت مي كنند، بازده دارند؟ امروز شاهين طبع باز هم مخاطب اصلي انتقادات است اما ساير اطرافيان اين تيم كه گويا تاثير چنداني در روند حركتي صبا ندارند نيز در رديف اول مقصران قرار مي گيرند.
نظر شما