عليرضا سالمي نيك، مدير جشنواره و مبادلات برنامه اي چهاردهمين جشنواره توليدات راديو و تلويزيون مراكز استان ها، با اشاره به اينكه امسال اين جشنواره از 26 تا 29 خرداد ماه در اصفهان برگزار مي شود، به خبرگزاري "مهر" گفت: "اين جشنواره به لحاظ كمي و كيفي جزو جشنواره هاي مهم، خطير، تاثيرگذار و كاملاً فرهنگي است كه هر سال در يكي از مراكز استان ها برگزار مي شود. از آنجا كه از دي 84 تا دي 85 اصفهان به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام معرفي شده، به همين دليل جشنواره امسال در بخش هايي چون خبر، صدا، سيما، موسيقي، تحقيقات و بخش بين الملل در اصفهان برگزار مي شود."
وي در ادامه افزود: "در جشنواره امسال بخش بين الملل براي نخستين بار راه اندازي شده و آثار 15 كشور اسلامي چون قطر، امارات، عراق، مصر و كشورهاي منطقه قفقاز حضور دارند. البته بايد اشاره كنم استقبال در اين بخش خيلي زياد بوده و آثار فاخري ارائه شده است."
سالمي نيك خاطرنشان كرد: "بعد از اينكه فراخوان جشنواره ارسال شد و از آثار تلويزيوني كشورهاي اسلامي دعوت به عمل آمد، فقط به اين مساله اكتفا نكرديم كه آثار بخش بين الملل با هم رقابت كنند، بلكه فضايي به وجود آورديم تا آثار كشورهاي اسلامي با آثار داخلي رقابتي سازنده و ارزشمند داشته باشند."
وي در پاسخ به اين سئوال كه چرا اين جشنواره با وجود برگزاري سيزده دوره همچنان مهجور است، گفت: "به نظرم اين طور نيست و اين جشنواره جزو جشنواره هاي فاخر است و نه تنها هر سال استقبال خوبي از آن مي شود، بلكه رقابت سالمي ميان برنامه سازان مراكز استان ها شكل مي گيرد. همچنين آنها از پتانسيل هاي يكديگر مطلع مي شوند. حتي برخي آثار فاخري كه در اين جشنواره از سوي مراكز استان ها ارائه مي شود، قابل پخش در سطوح شبكه هاي ملي و بين المللي هستند و مي توانند در رقابت هاي جهاني هم حضور داشته باشند."
مدير جشنواره توليدات استاني در توضيح اهداف اين جشنواره اشاره كرد: "يكي از اهداف عالي اين جشنواره كشف و شناسايي پتانسيل هاي موجود در مراكز استان هاست و ما امكانات وسيعتري را براي تقويت اين توليدات فراهم مي كنيم. علاوه بر آن جشنواره مراكز استان ها سال به سال راه خود را بهتر پيدا كرده و خود را به يكي از اهداف رسانه كه تحقق افق رسانه است، نزديكتر كرده است. تعامل، همگرايي و انتقال تجربه هاي ارزشمند در اين سه روز برگزاري جشنواره به خوبي اتفاق مي افتد. در اين جشنواره برنامه سازان به تدريج جايگاه خود را پيدا كرده اند. اين جشنواره ويترين خوبي از آثار شهرستاني هم هست. علاوه بر آن ميداني براي كشف، شناسايي و انتقال تجربه هاي مناسب اين دوستان و پي بردن به نقاط ضعف و قوت آنها با تاكيد بر خرده فرهنگ ها و آداب و رسوم است. البته تاكنون جشنواره هاي فرهنگي زيادي در كشور ما برگزار شده اما شخصاً كمتر جشنواره اي را ديدم كه آثار فاخر در حد زياد ارائه كند. علاوه بر آن اين جشنواره بيشترين شركت كننده را دارد و آثار فاخري به نمايش گذاشته مي شود."
وي در پاسخ به اين سئوال كه بعد از برگزاري جشنواره چه امكاناتي را براي آثار فاخر فراهم مي كنيد، گفت: "ما سعي مي كنيم آثار فاخر در درجه اول به شبكه هاي ملي راه پيدا كند تا مخاطبان بيشتري بتوانند از آثار ارزشمند مراكز استان ها بهره مند شوند. از سوي ديگر مبادلات بين المللي هم با كشورهاي اسلامي انجام مي دهيم و برگزيدگان مراكز استان ها را با زيرنويس انگليسي براي پخش در كشورهاي اسلامي ارسال مي كنيم، مسلماً تبادل فرهنگي در بخش بين الملل به تعامل برنامه سازان اين كشورها با ايران كمك مي كند و توانمندي هاي دو طرف شناسايي مي شود."
سالمي نيك در پاسخ به اين سئوال كه چرا فقط از كشورهاي اسلامي براي شركت در اين جشنواره دعوت كرديد و ديگر كشورهاي آسيايي در آن حضور ندارند، افزود: "اصفهان به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام معرفي شده و امسال ميزبان اين جشنواره است. از سوي ديگر پرچم 57 كشور اسلامي در اصفهان به اهتزاز درآمده است، مسلماً آنها علاقمند به شركت و نمايش آثارشان در اين جشنواره هستند، به همين دليل از كشورهاي اسلامي دعوت كرديم، اما قصد داريم در سال هاي آتي اين جشنواره را توسعه دهيم تا آثار بيشتري شركت كنند. امسال فقط آثار تلويزيوني كشورهاي اسلامي با دو موضوع آزاد و ارزش هاي والاي انساني در قالب هاي انيميشن، داستاني كوتاه، داستاني بلند و مستند شركت داشتند، اما در سال هاي آتي سعي مي كنيم آثار آنها در بخش هايي چون خبر، صدا، موسيقي و تحقيقات هم شركت داشته باشند. البته امسال از برخي برنامه سازان مسلمان هم براي شركت در جشنواره مراكز استان ها دعوت كرديم كه خوشبختانه هم استقبال خوب بوده است."
وي در ادامه افزود: "با توجه به اينكه مقام معظم رهبري امسال را به عنوان سال پيامبر اعظم (ص) انتخاب كرده اند، به همين دليل ما بخش ويژه اي با اين محور در جشنواره قرار داديم و آثار برنامه سازان در اين بخش ارسال شد. شعار جشنواره امسال هم به عنوان "سيره نبوي، اقتدار ملي، رسانه بومي" انتخاب شده تا نشانگر دستاوردها در اين عرصه باشد."
سالمي نيك درباره داوري آثار گفت: "آثار بخش هاي داخلي از سوي هيات انتخاب بررسي شد. همچنين هيات داوران هم آثار را ارزيابي كردند و نتايج مشخص شده است. نتايج نهايي بخش بين الملل جشنواره هم از سوي هيات داوران تا 24 خرداد ماه مشخص مي شود. هفت داور در بخش بين الملل حضور دارند كه سه نفر آنها از كشورهاي سوريه، عراق و افغانستان و چهار نفر داخلي هستند."
نظر شما