۲۱ خرداد ۱۳۸۵، ۲۰:۳۲

تكرار / دكتر علي اصغر سلطانيه در گفتگو با مهر از نشست روز دوشنبه شوراي حكام مي گويد :

طرح مهم 6 كشور براي تعيين رژيم جديد توزيع سوخت هسته اي / ارائه طرح راكتور گداخت براي اولين بار / غير متعهد ها بيانيه مالزي را در وين تكرار مي كنند

طرح مهم 6 كشور براي تعيين رژيم جديد توزيع سوخت هسته اي / ارائه طرح راكتور گداخت براي اولين بار / غير متعهد ها بيانيه مالزي را در وين تكرار مي كنند

با توجه به جوسازي اي آمريكا عليه موضع گيريهاي وزاري كشورهاي غير متعهد در نشست مالزي در حمايت از حقوق هسته اي ايران ، نمايندگان اين جنبش در شوراي حكام روز جمعه توافق كردند تا متن بيانيه مالزي عينا در نشست روز دوشنبه شوراي حكام به عنوان بيانيه گروه نم توسط سفير مالزي در آژانس قرائت شود.

دكتر علي اصغر سلطانيه نماينده ايران در سازمانهاي بين المللي مستقر در وين ضمن بيان اين خبر در گفتگو با خبرگزاري مهر افزود: بعد از اينكه طي چند روز گذشته هيات آمريكايي مستقر در آژانس با توزيع متني 2 صفحه اي بين اعضا اعلام نمود كه انتقادات تندي را در خصوص حمايت وزراي عدم تعهد در اجلاس مالزي از ايران مطرح خواهد كرد ، و جهت مقابله با اين رفتار گروه نم عينا بيانيه مالزي را در نشست شوراي حكام منتشر خواهد ساخت.

وي در خصوص مسائل مطرح در نشست فردا گفت: موضوعات مختلف و عادي نظير برنامه و بودجه ، عملكرد آژانس در سال 2005 ، وضعيت همكاري هاي فني و تكنولوژيك و انتقال مواد ، عملكرد بخش بازرسي و پادمان و همينطور طرح موضوع انتقال سوخت از ايالات متحده به راكتوري در پرتقال از جمله دستور كارهاي نشست ماه ژوئن شوراي حكام است.

دكتر سلطانيه افزود: علاوه بر اين بحث مهمي كه در نشست اخير مطرح مي شود همكاريهاي آژانس در پروژه موسوم به راكتورهاي آزمايشي  ITER  است كه به راكتورهاي ترمو نيوكلير (يا حرارتي هسته اي) مربوط مي شود و به عبارتي بهره برداري از پديده گداخت هسته اي است و به نسل آينده راكتورهاي هسته اي توليد انرژي تعلق دارد.

نماينده ايران در سازمانهاي بين المللي مستقر در وين ادامه داد: در بند 8 دستور كار ، بررسي كليه مسايل جاري پادماني ، آمار كشورهاي امضا و اجرا كننده پروتكل الحاقي و همينطور چگونگي اجراي پروتكل و پادمان در كشورهاي عضو مي پردازد كه وضعيت پادمان هسته اي در ايران آخرين بخش همين بند است.

دكتر سلطانيه در گفتگو با "مهر" افزود: در اين بخش گزارش 8 ارديبهشت گذشته البرادعي و همچنين گزارش تكميلي 3 صفحه اي آن كه در 18 خرداد منتشر شد مطرح خواهد شد ، اما با توجه به شرايط موجود احتمال زياد اين بحث به روز چهارشنبه موكول مي شود.

وي از طرح مهم و تاثير گذار ارائه شده توسط 6 كشور آمريكا ، فرانسه ، انگليس ، آلمان و روسيه و هلند براي ايجاد يك مكانيزم قدرتمند چند جانبه براي دسترسي به چرخه سوخت در نشست شوراي حكام خبر دادكه به ادعاي طراحان آن هدف اصلي اش تعيين رژيمي اطمينان بخش تحت نظارت آژانس است تا از يكسو كشورها نياز خود به سوخت را برآورده كنند و از سوي ديگر نگراني بين المللي در خصوص چگونگي استفاده از سوخت و پسماند آن نيز رفع شود.

دكتر سلطانيه اين طرح را موضوعي حساس و بسيار فني و سياسي دانست كه بر آن است تا براي آينده سطح دسترسي كشورها به سوخت را بشدت محدود كند . موضوعي كه از جهاتي براي كشورمان كه به فناوري سوخت مسلط شده نيز از حساسيت برخوردار است.

نماينده ايران در سازمانهاي بين المللي مستقر در وين در انتها يادآور شد: برنامه هاي هسته اي ايران بر اساس پلان طراحي شده پيش مي رود و هيچ ربطي به رفت و آمدهاي سياسي ندارد.

وي تاكيد كرد كه در گزارش تكميلي اخير آژانس هيچ ادعايي در مورد انحراف ايران از كاربردهاي صلح آميز اثبات نشده است و جوسازي هاي اخير رسانه هاي غربي نيز عملا بي اعتبار شده اند گرچه آژانس همچنان بخشهايي از نمونه برداريها را در مرحله آناليز دارد.

 

کد خبر 338216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha