دكتر "محمد علي آذرشب" - معاون پژوهشي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر با بيان اين خبر افزود: اولين كارگاه پژوهشي زبان فارسي و رايانه با هدف جلب توجه محققان به موضوع زبان در محيط رايانه اي كه به اشاعه و توسعه فناوري زبان فارسي منجر مي شود در خردادماه 83 در دانشگاه تهران برگزار شد و هدف از برگزاري دومين كارگاه پژوهشي زبان فارسي و رايانه عبارت از توجه به مباني نظري و ابزارهاي رايانه اي براي به كارگيري زبان فارسي در محيط رايانه اي است.
معاون پژوهشي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران بكارگيري زبان هاي طبيعي در محيط رايانه اي را يكي از چالش هاي مطرح در حوزه فناوري اطلاعات خواند و گفت: در دو دهه اخير صاحب نظران و متخصصان علوم زباني و رايانه اي در بسياري از كشورها براي فعال كردن زبان بومي خود در محيط رايانه اي برنامه ريزي كرده اند. زبان در محيط رايانه يك موضوع بين رشته اي است كه در گروه هاي آموزشي بسياري از دانشگاه هاي كشور مورد توجه قرار گرفته است.
وي افزود: تعداد پايان نامههاي كارشناسي ارشد و دكتري كه در حوزه زبان فارسي در محيط رايانه اي قرار ميگيرند همواره در حال افزايش است و بعضي از مراكز تحقيقاتي و شركت هاي بخش خصوصي به توليد محصولات فناوري زبان فارسي مانند نرم افزارهاي ترجمه ماشيني و بازشناسي گفتار و تبديل رايانه اي متن به گفتار همت كرده اند.
دكتر "آذرشب" از حضور اساتيد دانشگاه هاي آمريكا در دومين كارگاه پژوهشي زبان فارسي و رايانه خبر داد و اظهار داشت: "ژيلا قمشي" از دانشگاه مانيتوباي كانادا، "ارسلان كهنمويي پور" از دانشگاه سيراكيوز آمريكا و "كارينه مگردوميان" از دانشگاه مريلند آمريكا در دومين كارگاه پژوهشي زبان فارسي و ادبيات سخنراني مي كنند.
به گزارش مهر، دكتر "حسن حبيبي" - رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي، دكتر "حسين معصومي همداني" - عضو پيوستة فرهنگستان زبان و ادب فارسي، مهندس "عليرضا پورممتاز" - دبير كارگروه خط و زبان فارسي دبيرخانه شورايعالي اطلاع رساني، مهندس "احمد يزدي پور" - عضو شوراي فني كارگروه خط و زبان فارسي، دكتر "صادقي مقدم" - معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و دكتر "موسوي موحدي" - معاون پژوهشي دانشگاه تهران از اعضاي ميزگرد اين كارگاه هستند.
آيت الله "عباسعلي عميد زنجاني" رئيس دانشگاه تهران در اختتاميه دومين كارگاه پژوهشي زبان فارسي و رايانه سخنراني مي كند.
نظر شما