۲۲ خرداد ۱۳۸۵، ۱۶:۰۰

كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران در بيانيه اي:

كوفي عنان گزارش خود از جنايات در سرزمين هاي اشغالي را هرچه سريعتر منتشر كند

كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران در خصوص اقدامات غير انساني اخير در فلسطين بيانيه اي صادر كرد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روابط عمومي كميسيون حقوق بشر اسلامي، بخش بين الملل كميسيون حقوق بشر اسلامي در خصوص حوادث روزهاي اخير فلسطين بيانيه اي صادر كرد و نوشت: سالهاست كه متاسفانه جهان شاهد انواع و اقسام جنايات و بي رحمي ها در سرزمين هاي اشغالي فلسطين است، ولي جامعه بين المللي به دليل حمايت موثر قدرت هاي بزرگ سياسي و صنعتي از اسرائيل هنوز نتوانسته است اقدام قابل توجهي براي التيام دردهاي قربانيان نقض حقوق بشر به عمل آورد.

در اين سال هاي انتفاضه، ملت فلسطين سختي ها و ايثارگري هاي بسياري را به جان خريد تا قدرت متجاوز و حاكم را از غارتگري و كشتار بازدارند. مردم فلسطين از همه مقدورات از جمله روشهاي مسالمت آميز استفاده كرده اند تا در مقابل ادعاهاي حاميان اسرائيل متهم به خشونت و خشونت ورزي ولو در مقام دفاع نشوند. انتخابات اخير در بخش محدود سرزمين فلسطين كه به صورت خودگردان اداره مي شود و نوع گزينش مردم فلسطين ازجمله رويكردهاي منطقي ملتي ستمديده در روند دفاع از حقوق انساني خود با روش هاي مسالمت آميز بود كه متاسفانه از همان آغاز با برخوردهاي مختلف از سوي اسرائيل و كشورهاي حامي اسرائيل روبرو شد.

طي چند ماهه اخير انواع فشارها به دولت منتخب مردم فلسطين در بعد مالي، سياسي، نظامي، اقتصادي و رواني وارد گرديد. چندين نفر از فعالين فلسطيني مرتبط با دولت منتخب مردم ترور شدند، زندان ايحا جلوي چشمان آمريكا و انگليس مورد حمله و تخريب قرار گرفت و افراد مورد نظر ربوده شدند، چند نوبت به غزه حمله شد تا جمعه اخير (9 ژوئن) كه مجددا حملات غير انساني به شهروندان غيرنظامي در غزه موجب كشته شدن زنان و كودكان بيگناه بسياري گرديد جنايات نهم ژوئن در حد وسيعي بود كه همان روز دبير كل سازمان ملل ناچار به موضعگيري شد و خواهان تحقيقات كامل در خصوص كشتار اخير در غزه گرديد، ولي شوراي امنيت سازمان ملل به عنوان نهادي كه به موجب منشور ملل متحد، حافظ صلح و امنيت بين المللي شناخته مي شود تحركي از خود نشان نداد و بار ديگر معلوم شد كه قدرت هاي بزرگ حامي اسرائيل مايلند به هر قيمتي شده فقط خواسته هاي اسرائيل را پيگيري كنند.

به موجب منشور ملل متحد خصوصا ماده 24 آن، مسئوليت اوليه حفظ صلح و امنيت بين المللي برعهده شوراي امنيت نهاده شده و اين نهاد بايد در قبال هر پديده اي كه به صلح و امنيت جهاني لطمه وارد مي سازد حساسيت نشان داده و برابر تعبير منشور اقدام سريع و موثر به موجب فصل هاي ششم و هفتم منشور ملل متحد تدابيري در اين زمينه اتخاذ نمايد. استمرار تجاوز، قتل، غارت و كشتار سيستماتيك يك ملت بارزترين وجهي است كه به صلح و امنيت بين المللي لطمه وارد مي سازد و هرگونه كوتاهي اين نهاد در انجام وظيفه خود موجب تحقير سازمان ملل و بروز روشها و انديشه هاي دفاع از هويت خود در صحنه بين المللي خارج از مجراي سازمان ملل خواهد شد.

به موجب معاهدات ژنو 1949 و پروتكل هاي الحاقي آن كه عمده قواعد انساني مربوط به مخاصمات مسلحانه را پيش بيني كرده اند، حمله به غيرنظاميان و تعرض به زنان و كودكان بيگناه ممنوع و همه طرفين مخاصمات بايد آن را رعايت كنند و در صورت عدم رعايت، جنايت جنگي محسوب مي شود كه جنايتكار بايد پاسخگوي عملكرد خود باشد شوراي امنيت طي ماههاي اخير در برخي بحران هاي ديگر داخلي كشورها با استناد به اينكه طرفين مخاصمه زنان و كودكان بيگناه را قرباني نموده و مرتكب نقض قواعد حقوق بشر دوستانه شده اند قطعنامه هاي مشخصي را تصويب و حق ورود جامعه بين المللي براي جلوگيري از تجاوز و كشتار را تجويز نموده است ولي متاسفانه در قبال نقض مستمر قواعد حقوق بشردوستانه در سرزمين هاي اشغالي فلسطين بي تفاوت نظاره گر مي باشند.

به موجب منشور ملل متحد خصوصا ماده 51 آن در صورت وقوع حمله مسلحانه عليه هر يك از اعضاي جامعه بين المللي تا زماني كه شوراي امنيت اقدامات لازم براي حفظ صلح و امنيت را به عمل نياورده است هيچ يك از مقررات منشور به حق ذاتي دفاع از خود به صورت فردي يا دسته جمعي لطمه اي وارد نمي سازد. طبيعي است كه ملت فلسطين و دولت خودگردان بايد بتوانند به نحو موثر از خود دفاع كرده و جلوي متجاوز را بگيرند وظيفه ديگر كشورها خصوصا كشورهاي اسلامي است كه به تحقق كامل حق دفاع مردم فلسطين به اشكال مختلف كمك نمايند و عملكرد كشورهاي مدعي حقوق انساني را نيز نزد افكار عمومي جهاني روشن سازند.

دبيركل سازمان ملل به موجب ماده 99 منشور ملل متحد مي تواند نظر شوراي امنيت را به هر موضوعي كه به عقيده او ممكن است حفظ صلح و امنيت بين المللي را تهديد نمايد، جلب كند. بنابراين حداقل انتظار از كوفي عنان است كه هرچه سريعتر گزارش خود از جناياتي كه مستمرا در سرزمين هاي اشغالي فلسطين خصوصا پس از انتخابات اخير صورت گرفته است را منتشر و تقاضاي جلسه فوري شورا و اقدام موثر را بنمايد.

واقعيت اين است كه اگر دبير كل مكررا بر محكوميت جنايتكاران تاكيد ورزد جامعه جهاني مخصوصا افكار عمومي ملتها بيش از پيش آگاه مي شوند كه ساز وكارهاي حقوقي بين الملل چه نارسايي هايي دارند و چه تدابيري براي جبران اين وضعيت بايد انديشيد و چگونه مي توان متجاوز را تحت فشار بيشتر قرار داد.

کد خبر 338605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha