مرتضي تمدن در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر"، در تحليل مهمترين علل پيروزي احمدي نژاد در انتخابات سوم تير، به شرايط موجود در آن زمان اشاره كرد و اظهارداشت: در دوره دولت سازندگي به واسطه انجام برخي سياست هايي كه جنبه توسعه اي داشت، دولت از عدالت اجتماعي غافل شده بود و آن سياست ها همچنان تا زمان انتخابات استمرار داشت.
وي افزود: در آن شرايط قشر كوچكي از جامعه، به سرعت بين خود و ديگر اقشار جامعه فاصله انداخت ، و اين گروه آشكارا با استفاده از رانت در درون حكومت، توانست فاصله زيادي از مردم بگيرد و براي مردمي كه شعار نظام را تحقق عدالت اجتماعي مي دانستند، ايجاد يك طبقه مرفه نسبت به ديگر اقشار مسئله اي درد آور بود.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: بنده آثار مثبت دوران سازندگي را نفي نمي كنم اما مبناي اين حركت از دوران سازندگي آغاز شد و همان زمان در ذهنيت مردم تاثير منفي خود را به جاي گذاشت.
اين نماينده مجلس سپس به نقد دوران دولت اصلاحات پردخات و گفت : آن مقطع نيز، با تشنج و درگيري آميخته بود، و مردم نگران بودند و كمتر روزي بود كه بحران آفريني و درگيري در كشور نباشد و به تعبير مقام معظم رهبري در آن زمان از رسانه ها و روزنامه ها، تشنج بيرون مي ريخت.
تمدن تصريح كرد: ناهنجاري هاي موجود در جامعه، درگيري هاي متعدد، عدم رعايت عدالت اجتماعي، درگيري شدن با هنجارهاي اعتقادي مردم ، بي تفاوتي نسبت به مطالبات مردم ، همه و همه باعث شد كه مردم در آن شرايط به دنبال ناجي بگردند و در اين زمان احمدي نژاد وارد صحنه انتخابات شد.
وي افزود: رويكرد مردم به احمدي نژاد به دليل اين بود كه مي دانستند او فرزند پايگاههاي اجتماعي ساختگي نيست و از پايگاهي صعود كرده كه نتيجه رابطه بازي و رانت خواري نبوده است و مسئوليت هاي سابق او نشان مي دهد كه براي خود از اين مسئوليت ها كيسه ندوخته و احساس كردند، احمدي نژاد به عدالت اجتماعي نزديك تر است.
تمدن با بيان اينكه اگر امروز هم دولت از فضا و شعارهاي خود فاصله بگيرد، مردم گزينه ديگري را انتخاب خواهند كرد، گفت: مردم منتظر هستند تا نتيجه انتخاب خود را ببينند و اگر بدانند كه دولت منتخب آنان با حرف و وعده مي خواهد زمان را سپري كنند انتخابشان انتخاب ديگري خواهد بود، زيرا مردم با كسي تعارف ندارند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس فاصله نگرفتن از مردم را مهمترين درس عبرت براي گروههاي سياسي خواند و گفت: هرگاه گروههاي سياسي از مردم فاصله گرفتند با شكست مواجه شده اند. انقلاب ما اين ويژگي را دارد كه از مردم و با مردم بوده است و هر وقت ميان مردم و مسئولان فاصله افتاده ، اين مردم بوده اند كه بلافاصله خود را از مسئولان جدا كرده اند.
وي مجددا تاكيد كرد كه جريانات سياسي نبايد از متن مردم جدا شوند و خاطرنشان كرد: جريانات سياسي بايد با مردم حركت كنند، زيرا در صورت رفتار تبعيض آميز و رانت خواري و رانت جويي، در موقعيت ها باعث طرد شدن آنان از سوي مردم مي شود .
عضو شوراي مركزي فراكسيون اكثريت مجلس، پيام سوم تير 84 را اصلاح چارچوب هاي فكري گروههاي سياسي دانست و گفت: هرجرياني سعي مي كند متناسب با شكستي كه داشته، خود را اصلاح كند و با شرايط و واقعيات جامعه تطبيق دهد و در همين راستا شاهديم كه اصلاح طلبان هم اكنون در حال تعديل روشهاي خود هستند.
عضو فراكسيون اكثريت مجلس، بدعت آوردن در مسائل اعتقادي مردم، از موضع بالا سخن گفتن با مردم و ادعاي تفاخر و روشنفكري و توجه نكردن به مسائل احتمماعي مردم را از جمله آسيب هاي اصلاح طلبان خواند و افزود: اين احتمال وجود دارد كه بخشي از جريان اصلاح طلب در آينده به صورت جدي از روشي كه تا كنون پيش گرفته جدا شود و ساختارهاي موجود خود را اصلاح كند.
نماينده شهركرد تصريح كرد: اين تعديل در حريان اصلاح طلب در حال اتفاق افتادن است و تشكل هاي درون اصلاح طلب مثل اعتماد ملي و گروههاي مشابه مبنا را بر اين گذاشتند كه با ارزشها و هنجارهايي كه مردم به آن پايبند هستند ، خود را تطبيق دهند و هر قدر به واقعيت هاي جامعه نزديك شوند پايگاه اجتماعي واقعي تري پيدا خواهند كرد.
اين نماينده مجلس، فاصله نگرفتن از شعارهاي داده شده را، مهمترين رويكرد اصولگرايان در آينده دانست و گفت: اصولگرايان كه در متن حكومت هستند، بايد سعي كنند تا در دام سوء مديريت ها گرفتار نشوند و الويت هاي مردم را فراموش نكنند و سعي كنند با اتكا به مباني عدالت اجتماعي و با علم وتدبير، امورات جامعه را پيش ببرند.
تمدن در پايان صداقت در عمل و گفتار و همچنين حفظ انسجام را در رويكرد آينده اصولگرايان ضروري دانست.
نظر شما