پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۳ خرداد ۱۳۸۵، ۱۳:۳۷

يك كارشناس چيني در واكنش به گزارش عفو بين الملل:

صادرات تسليحات چين قانوني است

يكي از كارشناسان درسازمان خلع سلاح و كنترل تسليحات چين گفت كه صادرات تسليحات كشورش بر اساس اصول بين المللي ، قانوني و منطقي است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه چاينا ديلي ،"تنگ جيانگون" درگفتگو با خبرگزاري شينهوا ضمن انتقاد از گزارش سازمان عفو بين الملل، گفت:چين همواره صادرات محدود تسليحاتي خود را تحت كنترل و بررسي هاي شديد قرار داده است.

سازمان عفو بين الملل در گزارشي كه روز گذشته منتشر كرد، اعلام كرد كه صادرات تسليحات چين به كشورهاي ديگر، درگيريهاي جهاني را افزايش داده است.

تنگ خاطر نشان كرد:"اين اتهام به طور ناگهاني صورت گرفت و اين در حالي است كه چيبن از كنوانسيونهاي بين المللي پيروي مي كند و كنترل شديدي بر صادرات تسليحات و انتقال فناوري به كشورهاي ديگر اعمال مي كند."

وي افزود:"نگرش چين تا حد زيادي در جهان تحسين برانگيز است و فروش تسليحات آن صلح منطقه را به خطر نينداخته و يا هيچ زياني براي حقوق بشر نداشته است."

گروه حقوق بشرمدعي شده است كه بيشترين بحث در مورد صادرات تسليحات چين، بر انتقال فناوري هسته اي و موشكي به كشورهايي مثل ايران، كره شمالي و پاكستان متمركز شده است.

چين يكي از 10 كشور صادركننده تسليحات در جهان است و بسياري از شركتهاي چيني كه در تجارت تسليحات مشاركت
مي كنند؛ از درآمدهاي آن سود مي برند.

برآورد مي شود كه تجارت تسليحات چين به ارزش بيش از 1 ميليارد دلار (790 ميليون يورو، 540 ميليون پوند) باشد.

در گزارش سازمان عفو بين الملل همچنين ادعا شده است كه برخي معامله هاي تسليحاتي شامل معامله سلاح در مقابل مواد خام است كه ازدهه 1990 اين معامله ها با كشورهايي مثل ايران،ليبريا، سودان و زيمبابوه صورت گرفته است.

کد خبر 338916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha