امير نيك سرشت در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر، با بيان اين مطلب افزود : مهمترين مشكل كتابخواني به توزيع و بازاريابي باز مي گردد؛ تبليغ كتاب مي تواند بستري را فراهم كند كه نياز به كتابخواني را در ميان مردم افزايش دهد ، مانند اتفاقي كه در مورد كالاهاي مصرفي مي افتد و تبلغيات براي اين نوع توليدات بازار به وجود مي آورد در حوزه نشر و كتاب هم مي توان از طريق تبليغات مردم را به كتابخواني تحريص كرد.
وي در ادامه افزود : هزينه هاي تبليغ كتاب در ايران بسيار بالاست و ناشران توان پرداخت اين مبالغ را ندارند ، اطلاع رساني درباره كتاب در مطبوعات ، راديو ، تلويزيون و ديگر رسانه هاي هزينه هاي سرسام آوري دارد كه صنعت نشر ايران از پرداخت آنها ناتوان است.
مدير نشر مكيال در ادامه افزود : نشريات پرتيراژ كشور هم براي تبلغ كتاب هيچ سوبسيدي اختصاص نمي دهند و اگر ناشري بخواهد آگهي انتشار كتابي را در روزنامه كثيرالانتشار بپردازد ، بايد مبالغ زيادي به حساب آنها واريز كند. دراين ميان ناشران بخش خصوصي و افرادي كه كتاب مذهبي چاپ مي كنند از امكانات كمتري برخوردارند.
وي ترويج فرهنگ مطالعه را هم در خدمت تبليغ كتاب ارزيابي كرد و افزود : متاسفانه رسانه هاي ديداري و شنيداري ما بيش از آنكه مردم را به مصرف گرايي و خريد كالاهاي غير فرهنگي تشويق مي كنند به همان اندازه خدمت فرهنگي انجام نمي دهند.
اين ناشر درادامه ياد آورد شد : تعرفه هاي تبليغ كتاب در صدا و سيما بسيار گران است و برخلاف آنچه كه اعلام شد تاكنون هيچ تغييري در پرداخت اين تعرفه ها رخ نداده است و همچنان اگر متقاضي تبليغ كتاب در صدا و سيما باشيم ، همان مبالغي را كه بر اساس تعرفه ها براي تبليغ چيپس و پفك دريافت مي كنند را براي كتاب هم بپردازيم .
نظر شما