به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، سعيد ابوطالب، عضو كميسيون فرهنگي و تهيه كننده و طرح استفاده مديريت شده از ماهواره پخش مستقيم با اشاره به وجود فيلترينگ در تمام دنيا گفت: چشم بستن بر واقعيتها به معناي عدم وجود واقعيتها نيست. استفاده از ماهواره هم واقعيتي است كه اگر حق است در اين سالها از مردم سلب شده و اگر هنجارشكني است نيز همچنان ادامه دارد.
ابوطالب با تاكيد بر اينكه قانون سال 73 در مورد ماهواره ديگر كارايي ندارد گفت: بررسي طرح جديد از زمان مجلس ششم آغاز شد و مركز پژوهشهاي مجلس نيز طي جلساتي كه با سازمان صدا و سيما داشته به اين نتيجه رسيده است كه امكانات فني اين كار وجود دارد.
به گفته ابوطالب، تهيه كنندگان اين طرح وضعيت فيلترينگ و خطوط قرمز ماهواره كشورهايي مانند مالزي، سوئد و هند را بررسي كرده اند و حدود 170 نماينده امضا كننده طرح نيز نظراتي داشته اند كه در جزئيات آن اعمال خواهد شد. ايرج نديمي، نماينده سياهكل به عنوان مخالف فورتي طرح استفاده مديريت شده از ماهواره با تاكيد بر اينكه استفاده از ماهواره موضوعي ساده نيست كه تنها به امكانات فني سازمان صدا و سيما مرتبط باشد گفت: مسائل اجتماعي و فرهنگي كه در پشت استفاده از ماهواره وجود دارند مهمتر از مساله امكانات فني هستند. ضمن اينكه استفاده از اين فناوري به عنوان يك موضوع فرابخشي بايد در تمامي كميسيون هاي ديگر كه به نوعي با آن تشابه موضوعي دارند بررسي شود.
نديمي با تاكيد بر اينكه نمي توان تحت عنوان رواج يك مساله با فن آوري، قوانين اعتقادي و اخلاقي را ناديده گرفت، گفت: ذات دين اسلام بر جامعيت، به هم پيوستگي استوار است كه انفعال و فساد را نمي پذيرد. نديمي همچنين با مخالفت با نوع ورود دستگاه هايي همچون نيروي انتظامي از ورود دستگاه هاي غير فرهنگي و ايجاد ارعاب در مورد مساله ماهواره انتقاد كرد.
افروغ، رئيس كميسيون فرهنگي نيز به عنوان موافق طرح گفت: تجربه 27 ساله ما نشان داده است كه داشتن برخورد صفر و يك و سياست تكذيبي با پديده هايي مانند ماهواره جواب نمي دهد. فراگير شدن اين پديده هم به معناي پذيرش آن نيست و در حقيقت براي مقابله با آن است كه اين طرح را ارائه داده اند.
وي با تاكيد بر اينكه در برنامه چهارم توسعه فرهنگي نيز صدا و سيما موظف شده است كه مردم را در استفاده مديريت شده از ماهواره كمك كند، از عملكرد منفعلانه صدا و سيما در اين مورد انتقاد كرد و گفت: بررسي راهكارهاي اجرايي اين مساله از مجلس ششم آغاز شد و مركز پژوهشها و كميسيون فرهنگي مجلس نيز اين موضوع را در دستور كار خود قرار دادند تا طرح آماده شد.
رئيس كميسيون فرهنگي در پايان از نمايندگان خواست به فوريت طرح استفاده مديريت شده از ماهواره هاي پخش مستقيم راي مثبت بدهند.
اين طرح كه در 11 ماده تنظيم شده، براي ايجاد شرايط لازم براي دريافت برنامه هاي صوتي و تصويري از طريق شبكه هاي اطلاع رساني كابلي و كانالهاي ماهواره اي براساس ضوابط سازمان صدا و سيما جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد شده بود كه فوريت آن راي نياورد و به صورت عادي در دستور كار مجلس قرار گرفت.
بر اين اساس به موجب يكي از مواد اين طرح توليد، ورود، توزيع و استفاده از تجهيزات دريافت از ماهواره هاي پخش مستقيم جز در مواردي كه قانون تعيين كرده ممنوع مي باشد.
همچنين وزارت كشور موظف است با استفاده از نيروي انتظامي و همكاري نيروي مقاومت بسيج نسبت به اعمال ممنوعيت ورود، توليدف توزيع ، نصب و راه اندازي، نگهداري و استفاده از تجهيزات دريافت از ماهواره كه فاقد مجوز قانوني است اقدام نمايد و متخلفان را به مراجع قضايي معرفي كنند. بر اساس ماده ديگري از اين طرح مهلت جمع آوري تجهيزات غير مجاز دريافت از ماهواره از تاريخ اجرايي شدن اين قانون سه ماه مي باشد كه پس از دو بار اخطار كتبي به فواصل 15 روز توسط مراجع ذيصلاح، استفاده كنندگان به مجازات نقدي از پنج تا پنجاه ميليون ريال محكوم خواهند شد.
نظر شما