۲۹ خرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۵۳

عضو هيات رئيسه مجلس در گفتگو با مهر :

تا كنون 8 كميسيون تخصصي مجلس الويت بندي طرح ها و لوايح را اعلام كرده اند / نيازمند تنقيح قوانين هستيم

تا كنون 8 كميسيون تخصصي مجلس الويت بندي طرح ها و لوايح را اعلام كرده اند / نيازمند تنقيح قوانين هستيم

حميدرضا حاجي بابايي با بيان اينكه تاكنون 8 كميسيون تخصصي مجلس نظر خود را درباره الويت بندي طرح ها و لوايح اعلام كرده اند، گفت: هفته آينده پس از آنكه همه كميسيونهاي تخصصي نظرات خود را ارائه دادند، جمع بندي نهايي براي اظهار نظر نمايندگان به صحن علني مجلس خواهد آمد.

عضو هيات رئيسه مجلس درگفت و گو با خبرنگار پارلماني "مهر"، اظهار داشت: طرح ها و لوايحي كه در دستور كار مجلس قرار دارد، در هيات رئيسه اولويت بندي شده اند و اين الويت بندي به كميسيونها فرستاده شده و تاكنون 8 كميسيون نظر خود را اعلام كرده اند و پس از آنكه همه كميسيونهاي تخصصي نظرات خود را ارائه دادند، هفته آينده جلسه اي با روساي كميسيونها خواهيم داشت و سعي براين است تا در اين جلسه به يك جمع بندي برسيم.

حاجي بابايي اعلام كرد: هفته پس از تعطيلات مجلس  اين جمع بندي نهايي براي اظهار نظر نمايندگان به صحن علني خواهد آمد.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس يكي از دلايل تراكم طرح ها و لوايح در مجلس را مشكلات كشور و انبوه قانونگذاري دانست و خاطرنشان كرد: به دليل نيازهاي اجتماعي و نقص قوانين گذشته از جمله جامع و مانع نبودن، با انبوه قوانين جديد مواجه هستيم.

وي با بيان اينكه قوانين گذشته، نيازها را برطرف نمي كنند و يك بخشي از قوانين هم به علت ضعف كشوردر بحث نظارت، بعد نظارتي دارند، اظهارداشت: ارائه دهندگان طرح و لوايح در مجلس عمدتا درصدد برطرف كردن اين مشكلات هستند.

اين نماينده مجلس در ادامه، راه برون رفت از كثرت قوانين را تنقيح قوانين دانست و تصريح كرد: ما نيازمند تنقيح قوانين هستيم و لذا در همايش "يكصد سال قانونگذاري، چالش ها و نيازها" نيز كه به مناسبت صدمين سال قانونگذاري برگزار شد به اين موضوع پرداخته شد.

حاجي بابايي با تاكيد بر اينكه قوانين موجود بايد ساماندهي شوند و قوانيني كه متناقض هستند، تعيين تكليف شوند گفت: قوانين مطرود بايد حذف شوندو قوانين را روشن، شفاف و كارساز كنيم .

وي با بيان اينكه قوانيني كه در طول مدت گذشته تصويب شده، زمينه هاي تفسيرهاي مختلفي را فراهم كرده است، خاطرنشان ساخت: در موضوعي ممكن است از 10- 20 قانوني كه وجود دارد به نوعي برداشت شود كه با استفاده از آن قانون كاري انجام شود و در جاي ديگر با استناد به همان قانون همان كار انجام نشود.

حاجي بابايي همچنين بر نظارت دقيق بر اجراي قوانين مصوب و انجام كار كارشناسي بيشتر در ارائه طرح ها و لوايح و همچنين پختگي در قانونگذاري و اجراي آن تاكيد كرد.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، هر دو مقوله  قانونگذاري و اجراي قانون را مهم ارزيابي كرد و افزود:  نمي توان گفت ميان قانونگذاري و اجراي آن كدام مهمتر است، زيرا اگر قانون نباشد اجرا وجود ندارد و عملكرد اجرايي زماني نتيجه خواهد داد كه بر اساس قانون باشد. قانون "مادر" است و اين قانون است كه اجرا را شكل مي دهد، اگر اين قانون خوب وضع شود و نظارت هم به درستي انجام شود قطعا اجرا خوب خواهد بود. 

حاجي بابايي با بيان اينكه طرح ها نسبت به لوايح دولت حساسيت بيشتري دارند، تصريح كرد: قطعا طرح ها به لحاظ اينكه كمتر از پختگي و كار كارشناسي برخوردارند، آسيب پذير تر خواهند بود. بنابراين بايد ارائه طرح ها توسط نمايندگان با كارشناسي و بدون درنظر گرفتن احساسات و شتاب زده گي باشد .

عضو هيات رئيسه مجلس تغيير و اصلاح آيين نامه داخلي مجلس را يكي از راههايي دانست كه از طريق آن مي توان از ارائه طرح هاي كارشناسي نشده و غير منطقي توسط نمايندگان جلوگيري كرد.

کد خبر 340769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha