۲۸ خرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۴۲

دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند و شكر :

توليدكنندگان شكر منتظر چگونگي كاهش تعرفه واردات شكر از سوي دولت هستند

توليدكنندگان شكر منتظر چگونگي كاهش تعرفه واردات شكر از سوي دولت هستند

دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند و شكر گفت: دولت براي مشخص نمودن شرايط تنظيم بازار و تعيين كارشناسي نرخ تعرفه هاي وارداتي، بايد هرچه سريع تر قيمت كف و سقف شكر را در سال جاري اعلام كند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، بهمن دانايي در گفتگو با خبرنگاران گفت: ميزان توليد قند و شكر درپايان سال 84 به يك ميليون و 240 هزار تن رسيد.

وي افزود: با توجه به بازارمناسب براي فروش محصولات توليدي به نرخ مصوب 4342 ريال و با توجه به پرداخت به موقع مطالبات كارخانه هاي قند از سوي دولت و تسويه حساب بهاي چغندر قند تحويلي چغندركاران توسط كارخانه ها، كشاورزان  در سال جاري از كاشت چغندراستقبال كردند و پيش بيني مي شود كه ميزان توليد شكردر سال زراعي اينده از يك ميليون و 400 هزارتن هم فراتر رود.

دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند و شكرتصريح كرد: در سال 84 به رقم خودكفايي در حدود 65 درصد رسيديم و پيش بيني مي شود كه با استقبال بسيارخوب كشاورزان چغندركارو افزايش سطح زير كشت اين محصول و همچنين شكر، تا دستيابي به خودكفايي كشور يك گام نزديك تر شده و به 75 درصد از توليد نياز كشور دست يابيم.

دانايي با اشاره به تصميم يكباره و يكجانبه دولت در دي ماه سال گذشته مبني بر حذف مابه التفاوت از صنعت قند و آزاد سازي صنعت بدون هماهنگي با انجمن صنفي و كارخانه هاي قند كشورگفت: دولت درتصميم گيري خود در سال گذشته به يكباره پرداخت مابه التفاوت به توليد كنندگان و به عبارتي يارانه به صنايع پايين دستي را حذف كرد و نرخ قند وشكررا از آغاز سال جاري آزاد اعلام نمود.

به گفته وي، هرچند شرايط پيش آمده تغييري در وضعيت كارخانه هاي قند وشكرو وجوه دريافتي نداشته به گونه اي كه توليد كنندگان پيش از اين تفاوت نرخ تكليفي فروش و نرخ مصوب دولت را به عنوان مابه التفاوت از دولت دريافت مي كردند اما امسال اين ميزان از مصرف كننده دريافت مي شود كه با اين حال براي كارشناسي بيشتردر اين خصوص و نيز رعايت حقوق صنفي  وتصميم گيري توليد كنندگان، بايد اتخاذ تصميمات مذبوربا همكاري انجمن صنفي توليد كنندگان قند وشكرانجام مي شد.

وي تصريح كرد: دولت درتصميم گيري دي ماه سال گذشته خود هيچ راهكاري را براي توليد كنندگان و سازمان هاي ذي ربط تعيين نكرده و هم اكنون چگونگي فروش، نرخ گذاري، روابط بين دولت، توليد و مصرف كننده در سردرگمي قرار دارد. 

 دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند و شكرتاكيد كرد: در هر حال شرايط پيش آمده هيچ منافعي را عايد توليد كنندگان قند وشكرنكرده است.

دانايي گفت: تعرفه شكر خام و سفيد طي چهار مرحله از سال گذشته  از 130 و 150 درصد به ترتيب به 4 و 10 درصد كاهش يافته است و اين درحالي است كه قيمت جهاني شكر در يك ماه گذشته با تنزل مواجه شده و از 490 دلار به 445 دلار كاهش يافته است كه اين امردر روزهاي آينده موجب خواهد شد كه شكر به صورت انبوه وارد و بازار را قبل از شروع بهره برداري كارخانه هاي قند كشور اشباع كند.

وي افزود: درصورت عدم حل اين موضوع و رفع آثاراين تصميمات غير كارشناسي، تمام اقشاراعم از دولت، توليد كنندگان و مصرف كنندگان متضررشده و تنها سود آن نصيب دلالان خواهد شد.

دبير انجمن صنفي كارخانه هاي قند و شكرتصريح كرد: در شرايطي كه ميزان تعرفه واردات گوشي تلفن همراه و برخي از اقلام لوازم خانگي را كه توليد آنها هم درداخل كشور استراتژيك نيست، به شدت افزايش مي يابد ، چه توجيهي براي كاهش شديد تعرفه و واردات محصول استراتژيك شكر كه در زمره محصولات مشمول خودكفايي كشور است، وجود دارد؟

وي گفت: بر اساس آمار موجود طي يك سال گذشته بيش از يك ميليون تن شكر وارد كشور شده كه مقاديرچشمگيري در انبارهاي دولت موجود است لذا دولت مي تواند با موجودي خود بازار را تنظيم و از اتخاذ چنين تصميمي كه تنها منجر به افت قيمت شكر در فصل توليد يعني شهريور و مهرماه خواهد شد اجتناب نمايد.

دانايي خواستارتعيين نرخ قند و شكر در سال جاري از سوي دولت شد و گفت: دولت بايد نرخ كف و سقف را براي قند وشكرتعيين كند.

وي از توافق انجمن كارخانه هاي قند وشكركشور با بورس كالاي كشاورزي براي تصويب نامه اي درخصوص نحوه ورود شكر به بورس خبر داد و افزود: با تهيه اين آئين نامه اميدواريم به زودي شرايط لازم براي معامله شكردر بورس فراهم شود.

کد خبر 341132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha