۳۰ خرداد ۱۳۸۵، ۱۰:۲۶

در راستاي اجراي طرح توازن:

مجتمع فولاد سباي ذوب آهن اصفهان به فولاد مباركه واگذار شد

مجتمع فولاد سباي ذوب آهن اصفهان به فولاد مباركه واگذار شد

در راستاي اجراي طرح توازن ذوب آهن اصفهان كه بزرگترين طرح توسعه فولاد كشور مي‌باشد، طي مراسمي كه در تالار آهن اين شركت برگزار شد با تبادل قراردادي بين مديران عامل ذوب آهن اصفهان و فولاد مباركه، مجتمع فولاد سباي ذوب آهن به فولاد مباركه انتقال يافت.

به گزارش خبرگزاري مهر، در اين مراسم كه تعدادي از مسئولان و مديران اين دو مجتمع بزرگ صنعتي و كارشناسان فولاد كشور حضور داشتند، مديرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اهميت اجراي طرح توازن و نقش مهم آن در افزايش توليد و اشتغالزايي در صنعت فولاد كشور و صنايع وابسته به آن گفت: با واگذاري فولاد سبا مي توان طرح توازن را سريعتر به نتيجه رساند، زيرا اين طرح وضعيت ذوب آهن را اقتصادي تر مي كند.

بهرام سبحاني افزود: با واگذاري سبا هم مي توان اين مجموعه صنعتي را به ظرفيت كامل تا يك ميليون و 400 هزار تن رساند.

وي يادآور شد كه ذوب آهن اصفهان و فولاد مباركه هر دو زير مجموعه سازمان ايميدرو (سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران) هستند و واگذاري سبا صرفا يك انتقال در داخل اين سازمان است.

وي گفت: از اين به بعد واحد سبا جزئ از خطوط فولاد مباركه و پرسنل آن نيز جزيي از پرسنل اين شركت خواهند بود.

وي عوامل اصلي واگذاري سبا را تشريح كرد و گفت: حدود 14 سال پيش (دهه 70) وزير وقت معادن و فلزات اعلام كرد كه توسعه هاي صنعت فولاد بايد از محل درآمد اين صنعت صورت پذيرد و در همين راستا در سال 72 قيمت محصولات ذوب آهن در بازار 70 تومان فروش مي رفت در حالي كه فروش كارخانه 14 تومان و 4 ريال بود و با مصوبه دولت قيمت فروش ذوب آهن در حاشيه بازار به 60 تومان رسيد.

در همين راستا قرار شد كه بخشي از سود حاشيه بازار براي اجراي طرحهاي توسعه هزينه شود و در همين زمان بود كه ذوب آهن پذيرفت از سود مذكور، طرحهاي توسعه فولاد را مانند فولاد خراسان اجرا نمايد و هم زمان طرحهاي توسعه پنجگانه فولاد در كشور طراحي و برنامه ريزي شدند كه مدتي بعد شرايط و مقررات عوض شد.

با افزايش قيمت مواد اوليه،  حاشيه سود كم گرديد به طوري كه در طي سالهاي 81 تا 82 درآمد داخلي ذوب آهن با هزينه ها برابر شد و ديگر پولي نبود كه طرحهاي توسعه دنبال شود. در حالي كه طرحهاي مذكور قبلا بر اساس بازار و قيمت و سود آن زمان برنامه ريزي شده بود و در شرايط مذكور براي ادامه اجراي برنامه هاي مورد نظر مي بايست از تسهيلات و اعتبارات بانكي استفاده مي شد.

وي افزود: به دنبال اين مسائل با تلاش و همت زياد و همكاري ذوب آهن اصفهان بورس فلزات راه اندازي گرديد و اين نقطه اميدي بود اما قوانين مالياتي، مشكل آفرين شد چرا كه بر اساس اين قوانين شركت هاي دولتي از جمله ذوب آهن موظفند 55 درصد سود خود را به عنوان ماليات به دولت بپردازند و در سال جاري نيزاضافه بر ماليات عملكرد سال ، 40 درصد ديگر سود را هم بايد به حساب دولت برگردانند بنابراين با اينگونه اتفاقات امكان اجراي طرحهاي توسعه از منابع مالي به صفر رسيد.

مدير عامل ذوب آهن اصفهان گفت: با توجه به مشكلات فوق، ادامه اجراي طرح توازن بر اساس منابع داخلي شركت پانزده سال طول مي كشد، در حالي كه پروژه هاي بزرگ صنعتي براي اقتصادي بودن بايد ظرف دو يا چهار سال ساخته و راه اندازي گردد.

محمد رجايي گفت: در شرايط فعلي نيز، تزريق منابع مالي از هيچ راهي امكان پذير نبود و آخرين راه براي تامين منابع مالي طرح توازن، واگذاري سبا و به كارگيري منابع آن در اين طرح بود.

وي افزود: فولاد مباركه با توان مالي و منابع و تجربياتي كه در توليد ورق دارد مي تواند در كوتاه مدت مجتمع فولاد سبا را به ظرفيت اسمي براي توليد يك ميليون و 400 هزار تن ورق برساند و در واقع ورق توليدي در سبا تنوع محصولات فولاد مباركه را بيشتر و كاملتر مي كند.

مدير عامل ذوب آهن اصفهان از همه دست اندركاران اجراي مجتمع فولاد سبا از ابتداي فعاليت هاي ساخت تا راه اندازي آن سپاسگذاري نمود و گفت: با ويژگي هاي خاص و تكنولوژي مدرن اين مجموعه ، سبا مي تواند سمبل و سرآمد توليد ورق در كشور باشد.

همچنين رجايي مديرعامل فولاد مباركه با اشاره به همكاري هاي دوجانبه گفت: ذوب آهن اصفهان و فولاد مباركه دو بازوي قدرتمند اقتصادي و صنعتي كشور هستند و ايجاب مي كند كه اين دو مجتمع بزرگ در راستاي خدمت به نظام به كمك و ياري يكديگر بشتابند.

وي نقش كارشناسان و توانمندي هاي ذوب آهن اصفهان در ساخت و راه اندازي فولاد مباركه را يادآور شد و گفت: در ساخت و راه اندازي فولاد مباركه تجربيات و دستاوردهاي ذوب آهن اصفهان بسيار موثر بود و هم اكنون نيز اين تجربيات، خلاقيت ها و دستاوردها بايد در جهت رشد و شكوفايي صنعت فولاد كشور و صنايع ديگر به كر گرفته شود.

وي يكي شدن و ادغام بعضي از شركت هاي بزرگ اقتصادي و صنعتي در جهان يادآور شد و گفت: در جهان امروز فولادسازان در حال ادغامند زيرا توانايي تغيير در سازمان هاي بزرگ امكان پذير شده است و پيوند سبا به فولاد مباركه نشانه بلوغي مي باشد كه در سازمان ايميدرو در اين زمينه صورت گرفته است.

وي گفت: اين نوع واگذاري يك كار جديد و نويي در كشور مي باشد و ما تاكنون تجربه روشني در اين زمينه نداريم . بنابراين وظيفه ما در اين ارتباط سنگين و حساس خواهد بود.

وي يادآور شد سبا مجموعه مهم و بزرگي است و اميد است با همكاري ذوب آهن و فولاد مباركه كه محل خدمت و كسب شايستگي است اين مجموعه هم باعث افتخار كشور و صنعت فولاد باشد.

در مراسم مذكور تفاهمنامه و قرارداد واگذاري سبا بين مديران عامل ذوب آهن و فولاد مباركه امضاء و تبادل شد و در پايان فولاد سبا رسما تحويل مجتمع فولاد مباركه گرديد.

کد خبر 342061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha