دكتر محمود تقي زاده داوري رئيس مؤسسه شيعه شناسي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت تبليغ ديني اظهارداشت: دين ما را به عرصه و عالم متعالي مرتبط مي كند از اين رو تبليغات ديني ضروري است.
داوري تصريح كرد: ارتباط با عالم متعالي صرف نظر از ارزش ذاتي، براي ما ارزش انساني دارد، ارتباط با عالم متعالي زندگي انسان را معنا بخشيده و به منظور حركت به سوي آينده خوش بيني و اعتماد به نفس را در وي تقويت مي كند .
وي افزود: تبليغ در عرصه دين تبليغ ايده است تا از درد و رنج و مشكلات انسان در زندگي بكاهد، اين اقدام روشهاي لازم را براي مقابله با كمبودهاي موجود در زندگي ارائه مي دهد.
رئيس مؤسسه شيعه شناسي با بيان اينكه تبليغ و ترويج دين از دو جبنه مورد اهميت هستند، ياد آور شد: ترويج و بسط دين به دليل ارزشهاي هستي آفرين اهميت دارند و گردش نظام عالم را كنترل مي كنند، از سوي ديگر به بشريت كمك مي كنند تا با مصائبي كه انسان در طول زندگي و روزمرگي با آن مواجه است، مقابله كند.
وي با تأكيد بر تفاوتهاي ترويج و بسط دين در گذشته و امروز تصريح كرد: در گذشته تنها اماكن مذهبي و اجتماعات ديني مكاني براي تبليغ دين بود، اما امروزه بدون اينكه افراد در حصار مكان و چهارچوبي خاص قرار گيرند ازطريق ابزارهاي مدرني چون فكس، اينترنت و تلفن مي توان آنها را تحت تأثير آموزه ها و آموزشهاي ديني قرار داد. در واقع جلسات ديني و گردهمايهاي مذهبي را از طريق وسايل سرعتي مدرن مي توان به يكديگر منتقل كرد.
دكتر تقي زاده داوري گفت: بشريت به طور كل و اديان به طور خاص در هيچ مقطعي مانند امروز از امكانات مناسب براي بسط و ترويج ايده هاي خود بهره مند نبودند.
رئيس مؤسسه شيعه شناسي تأكيد كرد: اگر تبليغات ديني از طريق متدينان نا آگاه، جاهل و فاقد معلومات صورت گيرد، تبليغاتي كه انجام مي شود نامناسب و سرشار از ايراد و اشكال بوده و تبليغي جاهلانه است.
وي در ادامه ياد آور شد: عرضه و تحليل نامناسب، دين را دچار مشكل مي كند، زيرا دين به ذات عيبي ندارد. اگر عرضه آموزه هاي ديني از طريق افراد فهيم، تحصيلكرده و معقول صورت گيرد، مناسب و منطقي خواهد بود. در واقع چنين تبليغي عقلاني، منطقي، مستدل و قابل پذيرش است.
نظر شما