۳۱ خرداد ۱۳۸۵، ۱۵:۱۸

رضا بانگيز در گفتگو با مهر:

نقاشي سنتي ايران هنري فراموش شده است

نقاشي سنتي ايران هنري فراموش شده است

امروز نقاشي سنتي ايران با ورود رسانه‌هاي مدرني چون ويدئوآرت‌ها و كانسپت‌ها مقوله‌اي گمشده است. به طوري كه به جاي اينكه نقاشي ناب سنتي‌مان را دريابيم به تقليد از سبك‌هاي اروپايي پرداخته‌ايم.

رضا بانگيز، نقاش پيشكسوت و مدرس دانشگاه هنر الزهرا، در گفتگو با خبرنگار "مهر" با اعلام اين مطلب گفت: "برگزاري نمايشگاه هنر افشار و زند و قاجار اين فرصت را داد تا آثاري كه هرگز در طول اين سال ها به نمايش گذاشته نشده بود براي عموم بازديدكنندگان به تصوير كشيده شود. در واقع اين نمايشگاه ثمره زحمات پايان ناپذير فرهنگستان هنر و مركز فرهنگي هنري صبا است."

عضو انجمن نقاشان ايران افزود: "امروز نقاشي سنتي ايران با ورود رسانه هاي مدرني چون ويدئوآرت ها و كانسپت ها مقوله اي گمشده محسوب مي شود. با اين وجود من و نقاشان امثال من سال هاست به فعاليت در زمينه نقاشي سنتي ايران پرداخته و مي پردازيم. از نظر ما اين نوع نقاشي هرگز كهنه نمي شود و مي توان در آن به نوآوري و كشف لذت هاي بصري پرداخت. اما امروز مشاهده مي كنيم كه هنرهاي مدرن كه از غرب به ما رسيده اند، هنرهاي سنتي مان را مخدوش كرده اند و در حقيقت هويت هنري ما در سايه ويدئوآرت ها و چيدمان ها كمرنگ شده است. البته اين را هم اضافه كنم كه من هرگز مخالف فعاليت در حيطه اين هنرها نيستم اما فكر مي كنم اين عرصه نبايد فعاليت نقاشان را تحت الشعاع خود قرار دهد."

عضو هيات علمي دانشگاه الزهرا كه سال هاست به فعاليت در زمينه نقاشي سبك اكسپرسيونيسم مي پردازد در ادامه خاطرنشان كرد: "سال هاست كه درونمايه آثار مرا موضوعاتي چون مفاهيم مذهبي و برخي سنت هايي فراموش شده مثل جهازبرون، ميراب ها و ... تشكيل داده اند. به طوري كه من سعي كرده ام در جريان تصويركردن آثار خود به نوعي در حفظ هويت و سنت هايمان شريك باشم. ما سبكي به نام سبك قاجار در تاريخ هنر خود داشته ايم، اما غير از تعداد محدودي هنرمندان چقدر به اين نوع نقاشي پرداخته ايم؟ اما امروز به جاي توجه به تاريخ هنر معاصر ايران به سبك هايي نظير آبستره، انتزاعي و ويدئوآرت روي آورده ايم. سبك هايي كه سال ها از كهنه شدن شان در جوامع هنري اروپايي مي گذرد."

نمايشگاه آثار هنري افشار و زند و قاجار در مركز فرهنگي و هنري صبا

بانگيز در پاسخ به اين پرسش كه آيا سبك اكسپرسيو بايد سبكي الزاما روايتگر باشد يا مي تواند از نقطه نظر زيبايي شناسي بر دوش جنبه هاي بصري سوار شود و جلوه كند، گفت: "من با القاء به جاي هر دو اين ها يعني هم روايت و هم تكنيك موافقم. البته همواره تزريق بار معنوي در آثار جنبه هاي مثبتي در پي داشته است. با اين وجود اگر هنرمند بتواند از هر دو اين عناصر با هوشمندي استفاده كند، طبعا رويكرد مخاطب به اثر نيز مطلوب تر خواهد شد. اگر مي بينيم هنرمندان در اروپا پيشرفت هاي زيادي در روند فعاليت هاي هنري خود حاصل كرده اند به اين دليل است كه اولياء امور براي هنرمندان سرمايه گذاري مادي و معنوي مي كنند. ايجاد دلگرمي و تشويق هاي معنوي مي تواند بر روند كاري هنرمندان تاثير بگذارد."

وي در پاسخ به اين پرسش "مهر" كه با وجود گذشت هفت سال از برگزاري آخرين نمايشگاه انفرادي تان چرا اقدام به برپايي يك نمايشگاه نمي كنيد، گفت: "اتفاقا در فصل پاييز قرار است يك نمايشگاه انفرادي از آثار خود را در گالري خاك برگزار كنم. در حال حاضر نيز مشغول كار روي اثري هستم كه قرار است امسال در نمايشگاه جهان اسلام در كنار ساير آثار هنرمندان به معرض نمايش بگذارم. اين اثر "الله اكبر" نام دارد و با تكنيك حكاكي و سبك اكسپرسيو ارائه مي شود."

کد خبر 342279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha