سوم تير محصول شكاف ميان نخبگان و مردم بود
عضو فراكسيون اقليت مجلس گفت: شكاف ميان نخبگان و مردم باعث شد توجه به خواسته هاي عمومي مردم از جمله مشكلات معيشتي كاهش يابد و مردم دنبال كسي باشند كه به اين جنبه زندگي مردم هم توجه كند.
بيژن شهبازخاني در گفت و گو با "مهر"، شكاف ميان نخبگان جامعه و مردم را مهمترين علت پيروزي احمدي نژاد در سوم تير دانست و اظهارداشت: البته در حال حاضر اين شكاف در كشورهاي در حال توسعه اجتناب ناپذير است .
وي افزود: علت وجود اين شكاف ميان مردم و نخبگان جامعه اين بود كه توسعه و رشد اقتصادي در دل خود ، تورم و مشكلات اقتصادي ايجاد مي كند، به اين ترتيب به فاصله طبقاتي دامن مي زند.
عضو فراكسيون اقليت مجلس با بيان اينكه در آن زمان شاخص آمار اقتصادي، رشد را نشان مي داد، خاطرنشان كرد: علت اين مطالبه مردم اين بود كه رشد مطالبات در جامعه ما از رشد اقتصادي سريع تر بود و اين باعث شد توده هاي مردم گمان كنند از سوي اصلاح طلبان به مطالباتشان كم توجهي شده است و به همين علت دنبال فرد ديگري با برنامه ديگر بودند.
اصلاح طلبان بايد از طرح مسائل سياسي، اقتصادي واجتماعي كه استنباط ساختار شكني از آن شود ، جلوگيري كنند |
نماينده ملاير گفت: پيام سوم تير به همه گروههاي سياسي هم اين بود كه اين گروهها در هر طيفي كه هستند بايد وحدت نظر و برنامه ريزي و اتحاد در مطالبات خود داشته باشند و در طول زمان اين مطالبات را پيگيري كنند.
وي تصريح كرد: جريانات سياسي بايد افراط و تفريط را كنار بگذارند و ملاك خواسته هاي خود را سازندگي و رشد كشور مطابق قانون اساسي و قانون برنامه چهارم قرار دهند.
شهبازخاني افزود: اصلاح طلبان بايد از طرح مسائل سياسي، اقتصادي واجتماعي كه استنباط ساختار شكني از آن شود ، جلوگيري كنند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس اظهارداشت: حركت و طرح شعارهايي كه عملكردهاي فراتر از قانون اساسي در پي داشته باشد و همچنين موضع گيري هايي كه اين شبهه را ايجاد كند كه برخي گروههاي سياسي به ارزشهاي ديني و انقلاب پايبندي ندارند، نوعي نگراني ها را ايجاد مي كند كه دستاورد هاي آن را در گذشته ديده ايم.
وي گفت: جريانات سياسي بايد اشتباهات خود از قبيل برخي تندروي ها را كنار بگذارند و به نوعي خود اين پالايش را داشته باشند و به دنبال نيروهاي مدير، متخصص ، پاك و ارزشي باشند و بدانند جامه عمل پوشاندن به شعارها مهمتر از گرفتن جايگاههاي مديريتي و اجرايي در كشور، است. هرچند همواره دادن شعار براي مسائل موجود در كشور آسانتر از ارائه راه حل براي آن است.
شهبازخاني خاطرنشان كرد: دولت احمدي نژاد هم اگر تنها به تكرار بدون عمل شعارهاي داده شده اكتفا كند، مردم بنا بر خواست و مطالباتي كه دارند در آينده انتخاب خود را تغيير خواهند داد.
مردم صداقت احمدي نژاد را درك كردند
حماسه سوم تير محصول غفلت اصلاح طلبان از توده مردم بود
عضو شوراي مركزي انصار حزب الله گفت: "صداقت"مساله اي بود كه به شدت در جامعه مورد غفلت قرار گرفته بود و احمدي نژاد اين صداقت و سادگي را به مردم عرضه كرد.
صادق اشك تلخ در گفت وگو با "مهر"، در خصوص دلايل پيروزي دكتر احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري در سوم تير 84 ، گفت: نخستين دليل پيروزي احمدي نژاد اين بود كه از موضع تكليف گرايانه وارد صحنه شد و نيت او رضاي خدا و خدمت به خلق خدا بود.
عضو شوراي مركزي انصار حزب الله با تاكيد بر اينكه مردم، صداقت احمدي نژاد را درك كردند و اعتماد كردند، ادامه داد: "صداقت" مساله اي بود كه به شدت در جامعه مورد غفلت بود و احمدي نژاد اين صداقت و سادگي را به مردم عرضه كرد.
وي تاكيد كرد:"غفلت از توده هاي مردم " و عدم توجه به مطالبات واقعي جامعه، دو نقطه ضعف اصلاح طلبان بود و احمدي نژاد با توجه به همين دونكته ، و با توجه به توده هاي مردم و مطالبات واقعي مردم توانست پيروز ميدان انتخابات رياست جمهوري شود.
اشك تلخ در مورد رويكرد اصولگرايان نسبت به دولت نهم گفت: مقطع فعلي يك مقطع بي نظير براي اصولگرايان است و همه بايد دولت را ياري كنند و با دولت هماهنگ شوند، امروز مهمترين اصل براي اصولگرايان بايد ياري كردن دولت با همه وجود باشد.
فاصله گرفتن از مردم عبرت سوم تير براي گروههاي سياسي است
اصلاح طلبان در حال تعديل روشهاي خود هستند
عضو شوراي مركزي فراكسيون اكثريت مجلس، پيام سوم تير 84 را اصلاح چارچوب هاي فكري گروههاي سياسي دانست و گفت: هرجرياني سعي مي كند متناسب با شكستي كه داشته، خود را اصلاح كند و با شرايط و واقعيات جامعه تطبيق دهد و در همين راستا شاهديم كه اصلاح طلبان هم اكنون در حال تعديل روشهاي خود هستند.
مرتضي تمدن در گفت و گو با "مهر"، در تحليل مهمترين علل پيروزي احمدي نژاد در انتخابات سوم تير، به شرايط موجود در آن زمان اشاره كرد و اظهارداشت: در دوره دولت سازندگي به واسطه انجام برخي سياست هايي كه جنبه توسعه اي داشت، دولت از عدالت اجتماعي غافل شده بود و آن سياست ها همچنان تا زمان انتخابات استمرار داشت.
وي افزود: در آن شرايط قشر كوچكي از جامعه، به سرعت بين خود و ديگر اقشار جامعه فاصله انداخت ، و اين گروه آشكارا با استفاده از رانت در درون حكومت، توانست فاصله زيادي از مردم بگيرد و براي مردمي كه شعار نظام را تحقق عدالت اجتماعي مي دانستند، ايجاد يك طبقه مرفه نسبت به ديگر اقشار مسئله اي درد آور بود.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: بنده آثار مثبت دوران سازندگي را نفي نمي كنم اما مبناي اين حركت از دوران سازندگي آغاز شد و همان زمان در ذهنيت مردم تاثير منفي خود را به جاي گذاشت.
اين نماينده مجلس سپس به نقد دوران دولت اصلاحات پردخات و گفت : آن مقطع نيز، با تشنج و درگيري آميخته بود، و مردم نگران بودند و كمتر روزي بود كه بحران آفريني و درگيري در كشور نباشد و به تعبير مقام معظم رهبري در آن زمان از رسانه ها و روزنامه ها، تشنج بيرون مي ريخت.
تمدن تصريح كرد: ناهنجاري هاي موجود در جامعه، درگيري هاي متعدد، عدم رعايت عدالت اجتماعي، درگيري شدن با هنجارهاي اعتقادي مردم ، بي تفاوتي نسبت به مطالبات مردم ، همه و همه باعث شد كه مردم در آن شرايط به دنبال ناجي بگردند و در اين زمان احمدي نژاد وارد صحنه انتخابات شد.
رويكرد مردم به احمدي نژاد به دليل اين بود كه مي دانستند او فرزند پايگاههاي اجتماعي ساختگي نيست و از پايگاهي صعود كرده كه نتيجه رابطه بازي و رانت خواري نبوده است و مسئوليت هاي سابق او نشان مي دهد كه براي خود از اين مسئوليت ها كيسه ندوخته است |
وي افزود: رويكرد مردم به احمدي نژاد به دليل اين بود كه مي دانستند او فرزند پايگاههاي اجتماعي ساختگي نيست و از پايگاهي صعود كرده كه نتيجه رابطه بازي و رانت خواري نبوده است و مسئوليت هاي سابق او نشان مي دهد كه براي خود از اين مسئوليت ها كيسه ندوخته و احساس كردند، احمدي نژاد به عدالت اجتماعي نزديك تر است.
تمدن با بيان اينكه اگر امروز هم دولت از فضا و شعارهاي خود فاصله بگيرد، مردم گزينه ديگري را انتخاب خواهند كرد، گفت: مردم منتظر هستند تا نتيجه انتخاب خود را ببينند و اگر بدانند كه دولت منتخب آنان با حرف و وعده مي خواهد زمان را سپري كنند انتخابشان انتخاب ديگري خواهد بود، زيرا مردم با كسي تعارف ندارند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس فاصله نگرفتن از مردم را مهمترين درس عبرت براي گروههاي سياسي خواند و گفت: هرگاه گروههاي سياسي از مردم فاصله گرفتند با شكست مواجه شده اند. انقلاب ما اين ويژگي را دارد كه از مردم و با مردم بوده است و هر وقت ميان مردم و مسئولان فاصله افتاده ، اين مردم بوده اند كه بلافاصله خود را از مسئولان جدا كرده اند.
وي مجددا تاكيد كرد كه جريانات سياسي نبايد از متن مردم جدا شوند و خاطرنشان كرد: جريانات سياسي بايد با مردم حركت كنند، زيرا در صورت رفتار تبعيض آميز و رانت خواري و رانت جويي، در موقعيت ها باعث طرد شدن آنان از سوي مردم مي شود .
عضو شوراي مركزي فراكسيون اكثريت مجلس، پيام سوم تير 84 را اصلاح چارچوب هاي فكري گروههاي سياسي دانست و گفت: هرجرياني سعي مي كند متناسب با شكستي كه داشته، خود را اصلاح كند و با شرايط و واقعيات جامعه تطبيق دهد و در همين راستا شاهديم كه اصلاح طلبان هم اكنون در حال تعديل روشهاي خود هستند.
عضو فراكسيون اكثريت مجلس، بدعت آوردن در مسائل اعتقادي مردم، از موضع بالا سخن گفتن با مردم و ادعاي تفاخر و روشنفكري و توجه نكردن به مسائل احتمماعي مردم را از جمله آسيب هاي اصلاح طلبان خواند و افزود: اين احتمال وجود دارد كه بخشي از جريان اصلاح طلب در آينده به صورت جدي از روشي كه تا كنون پيش گرفته جدا شود و ساختارهاي موجود خود را اصلاح كند.
فاصله نگرفتن از شعارهاي داده شده ، مهمترين رويكرد اصولگرايان در آينده است و اصولگرايان كه در متن حكومت هستند، بايد سعي كنند در دام سوء مديريت ها گرفتار نشوند و الويت هاي مردم را فراموش نكنند |
نماينده شهركرد تصريح كرد: اين تعديل در حريان اصلاح طلب در حال اتفاق افتادن است و تشكل هاي درون اصلاح طلب مثل اعتماد ملي و گروههاي مشابه مبنا را بر اين گذاشتند كه با ارزشها و هنجارهايي كه مردم به آن پايبند هستند ، خود را تطبيق دهند و هر قدر به واقعيت هاي جامعه نزديك شوند پايگاه اجتماعي واقعي تري پيدا خواهند كرد.
اين نماينده مجلس، فاصله نگرفتن از شعارهاي داده شده را، مهمترين رويكرد اصولگرايان در آينده دانست و گفت: اصولگرايان كه در متن حكومت هستند، بايد سعي كنند تا در دام سوء مديريت ها گرفتار نشوند و الويت هاي مردم را فراموش نكنند و سعي كنند با اتكا به مباني عدالت اجتماعي و با علم وتدبير، امورات جامعه را پيش ببرند.
تمدن در پايان صداقت در عمل و گفتار و همچنين حفظ انسجام را در رويكرد آينده اصولگرايان ضروري دانست.
سوم تير به اصلاح طلبان آموخت كه بايد به نيازهاي اصلي جامعه توجه كنند
مردم منتظر تحقق شعارهاي احمدي نژاد هستند
عضو برجسته فراكسيون اقليت مجلس هفتم بي توجهي به نيازهاي اصلي جامعه را از مهمترين دلايل شكست اصلاح طلبان در انتخابات سوم تير 84 عنوان كرد و گفت: اصلاح طلبان بايد از عملكرد گذشته خود درس بگيرند و به نيازهاي مردم توجه كنند.
قدرت الله عليخاني در گفت و گو با "مهر"، شعارهاي احمدي نژاد را در پيروزي وي موثر دانست و اظهار داشت: شعارهاي او براي مردم جاذبه فراواني داشت ، چرا كه ساده زيستي، عدم اختلافات طبقاتي، عدالت و مهرورزي خواست همه ملت ايران بود.
عليخاني گفت: در گذشته در حالي كه مردم درگير مشكلات معيشتي بودند، برخي اختلافات جناحي در مجلس و محافل اصلاح طلبان وجود داشت كه موجب شد آنان در يك مسير و مردم در مسير ديگري گام بر دارند.
اصلاح طلبان اشتباهات زيادي را مرتكب شدند و از نيازهاي مردم غافل شدند و با تمركز بر مسائل سياسي از متن جامعه غافل ماندند. آنها فكر مي كردند مشكل ايران فقط مشكل يك جمعيت يا گروه خاصي است، درحاليكه 80 درصد جامعه از مشكلات اقتصادي، رفاهي و معيشتي رنج مي برد |
نماينده بوئين زهرا در مجلس ششم و هفتم افزود: در سالهاي گذشته مشكلات معيشتي، اقتصادي، و اشتغال از دغددغه هاي اصلي مردم بود اما شعارهاي برخي اصلاح طلبان كاملا با نيازهاي مردم متفاوت بود.
وي اظهار داشت: اصلاح طلبان اشتباهات زيادي را مرتكب شدند و از نيازهاي مردم غافل شدند و با تمركز بر مسائل سياسي از متن جامعه غافل ماندند. آنها فكر مي كردند مشكل ايران فقط مشكل يك جمعيت يا گروه خاصي است، درحاليكه 80 درصد جامعه از مشكلات اقتصادي، رفاهي و معيشتي رنج مي برد.
عليخاني با تاكيد بر اينكه همه مسئولان در گذشته و اكنون به فكر اعتلاي اسلام و انقلاب و ايران و رفاه و معيشت و اقتصاد مردم بوده و هستند، گفت: دولت خاتمي خدمات بزرگي را در عرصه هاي مختلف سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي انجام داد اما همكاران من در مجلس ششم نتوانستند از فرصتي كه مردم در اختيار آنها قرار دادند، براي حل مشكلات معيشتي و رفاهي جامعه استفاده كنند.
اين نماينده مجلس ادامه داد: مردم به اين اميد به احمدي نژاد راي دادند كه مشكلات اقتصادي و ازدواج و مسكن آنها را حل كند. البته در كنار اينها برخي جريانات سياسي نيز به احمدي نژاد كمك كردند ولي رمز پيروزي او اميد دادن به ملت براي حل مشكلات معيشتي آنها بود.
وي با تاكيد بر اينكه احمدي نژاد نامزد حزبي اصولگرايان نبود، گفت: شناخت مردم از احمدي نژاد و شعارهايي كه در انتخابات مطرح كرد و همچنين عملكرد او در شهرداري تهران، موجب اقبال بالاي مردم به او شد.
من فكر مي كردم اصولگرايان از شكست اصلاح طلبان درس عبرت مي گيرند اما مي بينم آنان نيز در دولت و مجلس نمي توانند از فرصتي كه مردم براي خدمت رساني در اختيار آنها قرار داده اند، به خوبي استفاده كنند |
قدرت الله عليخاني با اشاره به اينكه اصل كمك به مردم به هر نوعي قابل قبول است، اظهار داشت: احمدي نژاد در شهرداري تهران كمكهاي فراواني به مساجد و تكايا ومراكز فرهنگي و معلمان كرد.و همين ها باعث شد كه وي راي قابل توجهي بيابد .
اين نماينده عضو فراكسيون اقيلت مجلس هفتم در عين حال معتقد است احمدي نژاد و اعضاي كابينه او هنوز نتوانسته اند به وعده هايشان عمل كنند و عليرغم فروش هر بشكه نفت بالاي 60 دلار، گراني را مهر نمايند و مردم را از رنج و عذاب نجات دهند.
عليخاني تاكيد كرد: اما با همه اين اوصاف آينده از آن اصلاح طلبان است.
وي افزود: من فكر مي كردم اصولگرايان از شكست اصلاح طلبان درس عبرت مي گيرند اما مي بينم آنان نيز در دولت و مجلس نمي توانند از فرصتي كه مردم براي خدمت رساني در اختيار آنها قرار داده اند، به خوبي استفاده كنند.
نماينده بوئين زهرا و آوج در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: اميدوارم اصلاح طلبان واقعي و دلسوزان انقلاب و مردم و عظمت نظام و رهروان امام با يكديگر وحدت داشته باشند و با هم ائتلاف كنند و اشتباهات گذشته را جبران نمايند.
عليخاني گفت: اصلاح طلبان خود را اصلاح كنند و به جاي تفرقه و جدايي، به ائتلاف و همدلي بينديشند و براي جبران گذشته به نيازهاي مردم توجه كنند و از اختلافات و درگيري هاي سياسي و جناحي بپرهيزند.
بزرگترين درس سوم تير توجه دادن گروههاي سياسي به مطالبات واقعي مردم بود
اصلاح طلبان بيش از پيش به وحدت فكر كنند
عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز بزرگترين درس انتخابات سوم تير را، توجه دادن گروههاي سياسي به مطالبات و نيازهاي واقعي مردم دانست و گفت: هم تفكر اصلاح طلب و هم اصولگرا بايد در برداشت خود از مسائل و نيازهاي جامعه تجديد نظر كنند.
عبدالواحد موسوي لاري در گفت و گو با "مهر"، درخصوص علت پيروزي احمدي نژاد در انتخابات سوم تير 84 ، را تفرقه در جناح رقيب خواند و اظهارداشت: كانديداهاي رقيب احمدي نژاد متفرق شده بودند و از طرفي برخي جريانات سياسي نيز در سراسر كشور به طور سازماندهي شده به احمدي نژاد كمك كردند .
وزير سابق كشور، افزود: البته بايد گفت شعارهايي كه احمدي نژاد مطرح مي كرد، نيز موجب اقبال مردم به او شد كه اغلب مرتبط با معيشت و رفاه مردم بود ، هرچند ساير كانديداها نيز اين شعارها را در برنامه هاي خود داشتند.
اين عضوشوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز، كنار گذاشتن اختلافات را بزرگترين درس عبرت براي ساير گروههاي سياسي خواند و گفت: در جريان انتخابات نهم رياست جمهوري هم جريان اصولگرا و هم جريان محافظه كار به معناي تشكلهاي اصيل و ريشه دار، شكست خوردند. اصولگرايان سنتي با اينكه آنها همه پشت سر لاريجاني بودند اما لاريجاني در نهايت با راي بسيار پايين از دور خارج شد. در جريان اصلاح طلب هم با وجود سه، چهار كانديدايي كه داشتند، شكست خوردند.
تفكر اصلاح طلبي در متن جامعه ما زنده و پويا است و مردم ما گرايشات اصلاح طلبانه دارند و به همين دليل، جريان اصلاح طلب بايد بيش از پيش به وحدت و انسجام توجه كند و از هرگونه تفرقه دوري گزيند |
موسوي لاري گفت: بنابراين به نظر مي رسد مهمترين درس انتخابات سوم تير آن بود كه جريانات سياسي به رفع اختلافات توجه كنند و انسجام بيشتري داشته باشند.
اين فعال سياسي ادامه داد: يكي ديگر از موضوعات مهم مرتبط با انتخابات سوم تير، مطالبات و نيازهاي واقعي مردم بود، كه گروههاي سياسي بايد به آنها توجه ويژه داشته باشند.
وزير كشور دولت خاتمي، در بيان رويكرد اصلاح طلبان در آينده، نگاه محوري اين جريان را به دوري از تفرقه متوجه ساخت و اظهار داشت : تفكر اصلاح طلبي در متن جامعه ما زنده و پويا است و مردم ما گرايشات اصلاح طلبانه دارند و به همين دليل، جريان اصلاح طلب بايد بيش از پيش به وحدت و انسجام توجه كند و از هرگونه تفرقه دوري گزيند.
عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز خاطر نشان كرد: آنچه در سوم تير 84 ، شكست خورد، تفكر و شعار اصولگرايان بود كه از جانب مردم مهر تاييد نگرفت، همانطور كه رفتار اصلاح طلبان از سوي مردم تاييد نشد، و شكست خورد.
وي تصريح كرد: هم تفكر اصلاح طلب و هم اصولگرا بايد در برداشت خود از مسائل جامعه تجديد نظر كنند و اصلاح طلبان نيز در رفتار خود بازنگري داشته باشند.
مردم خواستار تحول در مديريت اجرايي كشور بودند
عضو ارشد حزب موتلفه اسلامي معتقد است شعار ارزشگرايي و اصولگرايي و توجه به معيشت مردم و دور بودن از تشريفات و تبليغات گسترده و پرخرج دليل اصلي پيروزي احمدي نژاد در انتخابات سوم تير 84 بود .
حميد رضا ترقي در گفت و گو با "مهر"، مهمترين عوامل پيروزي دكتر احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري سال گذشته را شعار ارزشگرايي و اصولگرايي وي دانست و گفت: توجه به معيشت و نياز هاي اقتصادي مردم، دور بودن از تشريفات و تبليغات گسترده و پرخرج و ساده زيستي همچنين عملكرد موفق احمدي نژاد در شهرداري تهران از ديگر عوامل جلب آراي مردم در انتخابات رياست جمهوري به وي بود.
ترقي افزود : رفتار سياسي احمدي نژاد مردمي بود و ضمنا نامزدهاي ديگر نوعا در صحنه اجرايي و مديريت كشور آزموده شده بودند و مردم عنصري مي خواستند كه تحولي در مديريت اجرايي كشور ايجاد كند .
ترقي با بيان اينكه جريانات سياسي براي پيروزي در انتخابات بعدي به پرهيز از تشتت مي انديشند، گفت : تفاوت اصولگرايان با جريانات ديگر سياسي اين است كه همه آنها چارچوب و اصول اصولگرايي را كه منبعث ازرهنمود هاي رهبر انقلاب است، پذيرفته اند و در حوزه عمل هم خود را با نظرات رهبري تطبيق مي دهند.
ترقي گفت: حفظ موقعيت فعلي اصولگرايان، در درجه اول ، مستلزم كارمدي آنان براي حل مشكلات مردم و توجه جدي به مطالبات واقعي آنان است .
رفتار سياسي احمدي نژاد مردمي بود و ضمنا نامزدهاي ديگر نوعا در صحنه اجرايي و مديريت كشور آزموده شده بودند و مردم عنصري مي خواستند كه تحولي در مديريت اجرايي كشور ايجاد كند |
وي عامل ديگر موثر در باقي ماندن اصولگرايان در قدرت را، مبارزه با فساد و ناهنجاريهاي اجتماعي دانست و گفت : اين مساله نگراني هاي جدي مردم را در دولت اصلاح طلبان بر انگيخت و موجب سوء ظن مردم نسبت به عملكرد مجريان شد .
اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه خاطر نشان كرد: طبيعتا اختلاف سليقه در روشهاي كاري گروه هاي اصولگرا امري طبيعي است كه بايد آن را عامل رشد و پيشرفت تلقي كرد .
ترقي در پايان گفت: آنچه در حال حاضر اصولگرايان به آن توجه دارند معيارها و منشور اصولگرايانه اي است كه مقام معظم رهبري بر آن تاكيد كردند و اين منشور اختلاف نظر ها را به حداقل مي رساند.
مردم از مشكلات معيشتي و اختلافات حزبي خسته بودند
احمدي نژاد دقيقا در مسير مورد نظر مردم قرار گرفت
حسن غفوري فرد معتقد است احمدي نژاد به اين علت پيروز انتخابات سوم تير 84 شد كه دقيقا در همان مسيري قرار گرفت كه مردم مي خواستند.
غفوري فرد در گفت و گو با "مهر"، شعارهاي احمدي نژاد را در پيروزي وي موثر دانست و اظهار داشت: شعارهاي او براي مردم جاذبه فراواني داشت ، چرا كه ساده زيستي، عدم اختلافات طبقاتي، عدالت و مهرورزي خواست همه ملت ايران بود.
وي با اشاره به مردمي بودن و ساده زيستي او افزود: احمدي نژاد در عمل پايبندي و اعتقادش به شعارها را نشان داد و همانگونه كه خود او نيز معتقد است، حركت بسوي تجمل گرايي در حاليكه درصد بالايي از مردم درفقر و مشكلات زندگي مي كنند، به افزايش اختلاف طبقاتي دامن مي زند.
اين فعال سياسي ادامه داد: احمدي نژاد با اعلام شعارهايي مبتني بر نيازهاي طبقه محروم جامعه ، اصول اوليه انقلاب كه توسط شهيد رجائي مطرح مي شد را در ميان مردم زنده كرد و اين امر نشان داد مردم ايران به دنبال چه هستند و بدينگونه وي با اقبال عمومي مردم مواجه شد.
غفوري فرد مهمترين ضعف ساير گروههاي سياسي را عدم تماس مستقيم با مردم و حضور درجمع آنان دانست و اظهار داشت: در سالهاي گذشته مشكلات معيشتي، اقتصادي، و اشتغال از دغددغه هاي اصلي مردم بود اما شعارهايي كه دولت ها و مسئولان وقت مي دادند، كاملا با نيازهاي مردم متفاوت بود به نحويكه شاهديم هنگاميكه نمايندگان در مجلس ششم در راهروي مجلس تحصن كردند، هيچ تحولي در جامعه ايجاد نشد.
احمدي نژاد با اعلام شعارهايي مبتني بر نيازهاي طبقه محروم جامعه ، اصول اوليه انقلاب كه توسط شهيد رجائي مطرح مي شد را در ميان مردم زنده كرد و اين امر نشان داد مردم ايران به دنبال چه هستند و بدينگونه وي با اقبال عمومي مردم مواجه شد |
وي با تاكيد بر اينكه در گذشته حتي راه نمايندگان ملت، با مردم كاملا متفاوت بود، گفت: احمدي نژاد دقيقا در راهي قرار گرفت كه مردم طالب آن بودند و اكنون رئيس جمهورمان مي تواند نه فقط الگويي براي داخل، بلكه سمبلي براي نقاط مختلف جهان باشد.
اين صاحبنظر در مسائل سياسي راز موفقيت دولت ها را در درك نيازهاي مردم دانست و افزود: اگر دولت ها مي خواهند موفق و پايدار باشند ، بايد با مردم و براي مردم بوده و دردشان هم درد مردم باشد و شعارهايشان نيز منطبق بر نيازهاي جامعه باشد.
غفوري فرد اظهار داشت: گروهها و جريانات سياسي بايد پيگير مطالبات مردم باشند و چنانچه تشكل هاي سياسي صرفا به دنبال خواست هاي حزبي و جناحي خود بروند، به طور قطع در جلب نظرمردم توفيقي نخواهند داشت.
وي درباره رويكرد اصلاح طلبان براي جبران گذشته نيز گفت: پاسخ اين سوال را بايد از خود اصلاح طلبان پرسيد ولي چنانچه آنان بخواهند از عملكرد گذشته خود درس بگيرند ، بايد به نيازهاي مردم توجه كنند چراكه مردم به شدت از اختلافات و درگيري هاي آنان ناراضي بودند.
غفوري فرد در پايان خاطرنشان كرد: در دولت گذشته در حالي كه مردم درگير مشكلات معيشتي بودند، اختلافات حزبي وجناحي در مجلس، شوراي شهر، وحتي در داخل دولت به شدت افزايش پيدا مي كرد و اين امر نشان مي داد دولت در يك مسير و مردم در مسير ديگري گام برمي دارند، به همين دليل آنان شكست سختي را تجربه كردند.
حماسه سوم تير محصول نگاه خدمت از جنس اخلاص و صداقت بود
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس گفت: احمدي نژاد با كنار گذاشتن تمامي رفتارهاي كليشه اي تبليغاتي و تنها با نگاه خدمت از جنس اخلاص و حضور صادقانه در جمع مردم، توانست پيروز ميدان انتخابات رياست جمهوري باشد.
مهدي كوچك زاده در گفت وگو با "مهر"، تعامل احمدي نژاد با مردم و ايمان و توكل وي به خداوند را ازعوامل اصلي موفقيت اين نامزد اصولگرايان در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري عنوان كرد.
وي پيروزي احمدي نژاد را خواست خدا توصيف كرد و افزود: احمدي نژاد درآستانه نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري نشان داد كه فقط به دنبال خدمت به مردم است و رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز در ديدار با كارگزاران نظام به اين موضوع به خوبي اشاره كردند.
ندادن وعده هاي عمل نشدني همچون "پرداخت ماهيانه 50 هزارتومان" به مردم، "سوء استفاده از جوانان براي پيروز شدن در انتخابات" از عوامل پيروزي احمدي نژاد در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بود |
نماينده تهران در مجلس هفتم گفت: در شرايط كنوني همانطور كه رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند تمامي اصولگرايان بايد قدرنعمت را بدانند و خدا را سپاسگذار باشند، زيرا اكنون يك جريان كاملا اصولگرا در كشور حاكم است كه در جهت منافع ملت و نظام گام بر مي دارد.
اين فعال سياسي در ادامه ، ندادن وعده هاي عمل نشدني همچون "پرداخت ماهيانه 50 هزارتومان" به مردم، "سوء استفاده از جوانان براي پيروز شدن در انتخابات" ، را از ديگر عوامل پيروزي احمدي نژاد در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري عنوان كرد.
كوچك زاده در بخش ديگري از گفت وگو با مهر با بيان اينكه در شرايط كنوني هر دو جريان اصولگرا و اصلاح طلب بايد در جهت خدمت به مردم تلاش كنند، اظهار داشت: تمام مسئولان كشور بايد تلاش كنند تا تمامي اختلافات دروني خود را كنار بگذارند و به فكر خدمت به خلق خدا باشند، زيرا مخدوش كردن نظام هيچ نفعي براي هيچ يك از گروهاي سياسي در بر نخواهد داشت.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس تصريح كرد: اشخاصي كه دم از انقلاب و ادامه راه امام مي زنند بايد بدانند، در هر مقامي باشند و بخواهند عليه نظام جمهوري اسلامي ايران گام بردارند، چيزي جز ذلت براي خود به ارمغان نخواهند برد.
نماينده تهران كنار گذاشتن تمامي اختلافات دروني در بين اصولگرايان و پايبندي به مباني اصولگرايي را نخستين گام پيروزي اين طيف سياسي در انتخابات آتي بر شمرد.
سوم تير احياي خط امام (ره) بود / احمدي نژاد با فطرت و ديانت مردم سخن گفت
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي رمز پيروزي دكتر احمدي نژاد در انتخابات سوم تير 84 را، بازگشت به اصول و مباني انقلاب اسلامي و خط امام و گفتمان رهبري و سخن گفتن با فطرت و ديانت مردم عنوان كرد.
لطف الله فروزنده، در گفتگو با خبرنگار"مهر"، با اشاره به سالروز پيروزي احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري، اظهار داشت: پپروزي دكتر احمدي نژاد به دو عامل بازمي گردد، اول عملكرد غلط شانزده سال گذشته در زمينه هاي سياسي- فرهنگي- اجتماعي و اقتصادي، به خصوص در دوران دوم خرداد، كه در نهايت به عدم اعتماد مردم به جريان دوم خرداد منتهي شد و دوم شعارهاي خاص احمدي نژاد.
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي "عدم عزم جدي براي مبارزه با فساد، نداشتن برنامه، خودباختگي در برابر تئوري هاي غربي و عدم قاطعيت در برابر مسائل بين المللي براي حفظ منافع ملي" را از جمله اشتباهات اصلاح طلبان توصيف كرد.
احمدي نژاد به مباني انقلاب اسلامي و خط امام و رهبري بازگشت و با فطرت و ديانت مردم سخن گفت، سخن از مبارزه با فساد گفت و عملكردش در شهرداري تهران نيز مويد همين نكته بود، احمدي نژاد ارتباط جديد و صميمانه اي با مردم برقرار كرد و توانست اعتماد مردم را جلب كند
فروزنده افزود: اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري از هر شعاري استفاده كردند و همه امكانات را به كار گرفتند و به ارزشها حمله كردند ولي نتوانستند پيروز شوند، اين پديده بايد در جاي خود مفصلا بحث و تحليل شود.
قائم مقام جمعيت ايثارگران عامل ديگر پيروزي احمدي نژاد را شعارهاي خاص او تلقي كرد و گفت: احمدي نژاد به مباني انقلاب اسلامي و خط امام و رهبري بازگشت و با فطرت و ديانت مردم سخن گفت، بر مبارزه با فساد تاكيد كرد و عملكردش در شهرداري تهران نيز، مويد همين نكته بود، احمدي نژاد ارتباط جديد و صميمانه اي با مردم برقرار كرد و توانست اعتماد مردم را جلب كند و در نهايت در شرايط پيچيده انتخابات نهم رياست جمهوري، عليرغم همه شرايط سخت، پيروز شود.
احمدي نژاد به مباني انقلاب اسلامي و خط امام و رهبري بازگشت و با فطرت و ديانت مردم سخن گفت، سخن از مبارزه با فساد گفت و عملكردش در شهرداري تهران نيز مويد همين نكته بود |
فروزنده سپس به دستاوردهاي دولت احمدي نژاد در يك سال گذشته اشاره كرد و اظهار داشت: دستاورد بزرگ اين دولت آن بود كه توانستيم پايگاه خيلي خوبي در جهان پيدا كنيم، توانستم حمايت توده هاي انقلابي و آزاديخواه جهان را دوباره به دست بياوريم، امروز دكتر احمدي نژاد، پرچمدار مبارزه با استكبار است و خيلي از كشورها و مردم جهان، جلب اين خصلت شده اند.
اين عضو برجسته جمعيت ايثارگران تصريح كرد: وحدت اصولگرايان، شرط موفقيت هاي بعدي دولت است، بايد به طور جدي از دولت حمايت كنند.
وي دولت نهم را يك "فرصت تاريخي" براي اصولگرايان دانست و خاطر نشان كرد: نيروهاي متدين و اصولگرا بايد در بدنه اجرايي كشور قرار بگيرند و خود را وقف حل مشكلات مردم كنند.
فروزنده در پايان تصريح كرد: اختلاف و غرور آفت اصولگرايان است.
نظر شما