حجت الاسلام "حميد محمدي" در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار حوزوي مهر گفت: لزوم تخصصي كردن علوم حوزوي از سال هاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي مورد توجه بوده است به طوري كه بزرگاني مانند آيت الله بروجردي بر اين امر تاكيد داشته اند ولي اين بحث از بعد از انقلاب اسلامي از اهميت فوق العاده اي برخوردار شد زيرا پس از پيروزي انقلاب اسلامي حوزه در موقعيتي قرار گرفت كه بايد پاسخگوي نيازهاي مختلف يك جامعه باشد. حوزه توانست در ايران انقلابي را تشكيل دهد كه رهبر، اهداف برنامه ها و بسياري از افراد آن از عناصر حوزوي بودند و شخصيتي مانند حضرت امام (ره) در راس آن قرار داشت كه يك شخصيت بسيار متعالي حوزه بودند.
وي افزود: عمده اين بود كه حوزه به اقتضاي شرايط جديد بتواند وظايف خود را انجام دهد. براي حوزه در قبل از انقلاب وظيفه اي جز اينكه در حد احكام عبادات فردي و جنبه هاي بسيط و ابتدايي تعاملات اجتماعي حاضر باشد، وظيفه اي ديگر متصور نبود و انتظاري هم بيش از اين نمي رفت ولي بعد از انقلاب اسلامي نظامي كه از حوزه الهام گرفته شده بود ايجاد شد و به همين نسبت انتظارات توسعه پيدا كرد. در كنار اين موضوع، تاسيس يك حكوممت ديني براساس مباني ديني، سئوالات فراواني را براي افراد ايجاد كرد و حوزه موظف شد كه به اين سئوالات پاسخ دهد. اين سئوالات در شاخه هاي مختلف سياسي اجتماعي فرهنگي و اقتصادي بود و حوزه بايد نظام ديني اين شاخه ها را با استفاده از مباني ديني تبيين مي كرد.
مدير امور مراكز تخصصي افزود: از طرف ديگر در تعامل ميان حوزه و دانشگاه به ويژه درعلوم انساني جامعه شناسي، روان شناسي، تاريخ و علوم تربيتي بايد نظرات اسلام پيرامون اين شاخه هاي مختلف علوم تبيين مي شد، سطح تبين اين علوم نيز بايد در يك سطح بالاي آكادميك باشد تا اين نظريات بتواند از طريق حوزه در محافل آكادميك ارائه شود. با اين دلايل ضرورت ايجاد راهكارهاي جديد براي پاسخگويي به سئوالات مطرح بشود لذا در اوايل انقلاب زمزمه تاسيس برخي از علوم تخصصي در حوزه ايجاد شد.
نظر شما