وي كه در جريان سي امين اجلاس وزيران امور خارجه عضو سازمان كنفرانس اسلامي با خبرنگار خبرگزاري "مهر" گفت وگو مي كرد، افزود: جهان اسلام با چالشهاي خطرناكي روبروست و براي مقابله با اين چالشها ، وجود اتفاق نظر و تفاهم در چارچوب مشخص و اتخاذ موضع يكپارچه از سوي اعضاي اين سازمان ضروري است .
وزير خارجه سومالي اظهار داشت : شرايط منطقه خاورميانه بسيار حساس است و نياز به تقويت وحدت و همبستگي بين دولتهاي اسلامي بيشتر از هر زمان ديگر احساس مي شود زيرا ما در شرايط سختي به سر مي بريم كه تهديدات و چالشهاي خارجي عليه جهان اسلام افزايش يافته است .
وي يكي از مهمترين چالشهاي مقابل جهان اسلام را ارتباط دادن ترويسم به اسلام دانست و گفت دشمنان با نشر اكاذيب عليه اسلام و ارزشهاي اسلامي سعي دارند چهره اسلام را مخدوش كنند و كشورهاي اسلامي بايد در مقابل آن اقدامي عملي داشته باشند.
حسن ابراهيم دومين چالش پيش روي جهان اسلام را تهديدها وفشارهاي كنوني عليه كشورهاي اسلامي خواند و خواستار همبستگي و اتحاد همه كشورهاي اسلامي براي بي اثر كردن اين تهديدها شد.
وي چالش ديگر را چالش اقتصادي خواند و خاطر نشان كرد كه كشورهاي اسلامي بايد از طريق همكاري همه جانبه و تشكيل بازار مشترك اقتصادي به رونق اقتصاد جهان اسلام كمك كنند.
وزير خارجه سومالي افزود: كشورهاي پيشرفته چنين وانمود مي كنند كه همكاري با كشورهاي اسلامي مهم نيست بلكه همكاري با كشورهاي پيشرفته و داراي تكنولوژي سودمند است اما ما اكنون متوجه شده ايم كه همكاري بين كشورهاي اسلامي بسيار سودمند است و نقش مهمي در برابر مقابله با خطرات روند جهاني سازي دارد.
وي ايران را داراي جايگاه استراتژيك و تمدن اصيل در منطقه خواند و تاكيد كرد : ايران مركز ثقل و مورد اعتماد سازمان كنفرانس اسلامي است و نقش مهم و تاثير گذار در روند همبستگي و وحدت ميان كشورهاي اسلامي بر عهده دارد.
وزير امور خارجه سومالي در پايان روابط كشورش با ايران را تاريخي و هميشگي توصيف كرد.
سي امين اجلاس وزيران امور خارجه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي طي روزهاي 7تا 9 خرداد ماه جاري در تهران برگزار شد.
وزير امور خارجه سومالي خواستار خارج شدن سازمان كنفرانس اسلامي از وضعيت انفعالي و سكون كنوني شد.
کد خبر 3460
نظر شما