سرويس بين الملل خبرگزاري مهر: او در آن زمان عليرغم داشتن پست هاي وزارتي و نمايندگي پارلمان براي مردم اين كشور چهره ناشناخته اي بود .مهاتير محمد زماني مسووليت دولت را به عهده گرفت كه جنوب شرق آسيا وارد دوران جديدي از انقلاب اقتصادي ورقابت صنعتي شده بود .او چهار راهبرد عمده فناوري ، صنعت جهانگردي، كشاورزي و صنايع ماشيني را مناسبترين گزينه ها براي پيشبرد سياست هاي اقتصادي كشورشتشخيص داد.درعين حال او به موازات تلاش براي بهبود بخشيدن به شرايط اقتصادي مالزي سعي كرد تا بافت اجتماعي اين كشور را كه سالها تحت تاثير فرهنگ استعماري انگليس بود تغيير دهد .
ماهاتير محمد كه اسلام را ديني برخودار از جوهره پويايي، تحرك و سازندگي مي دانست در سطح قابل قبولي وارد جنبه هاي حيات اجتماعي مردم مالزي كرد .وجود قوميت هاي متعدد و لهجه هاي گوناگون در مالزي نتوانست مانع گسترش برنامه هاي اقتصادي و اجتماعي دكترماهاتير محمد شود .
نخست وزير مالزي در طول 22 سال گذشته به تدريج تعليمات اسلامي را در مدارس ودانشگاه ها گسترش داد و درعين حال مالزي را به عضوي فعال و پويا در جنبش عدم تعهد و سازمان كنفرانس اسلامي تبديل ساخت .اين سياست به ماهاتير محمد كمك كرد تا بخش وسيعي از بازار كشورهاي اسلامي را در اختيار بگيرد و از اين رهگذر سالانه صدها تن از محصولات كشاورزي و توليدات صنعتي مالزي را به كشورهاي اسلامي صادر كند .
آمارغيررسمي نشان مي دهد كه رشد اقتصادي مالزي در طول 2 دهه گذشته حتي سالانه تا 12 درصد افزايش داشته كه در ميان كشورهاي كمتر توسعه يافته جهان بي سابقه است .
امروز كه ماهاتير محمد پس از 22 سال نخست وزيري داوطلبانه خود را بازنشسته كرده در واقع در كشور مالزي نرخ بيكاري به صفر رسيد و درآمد سرانه آن از 12 هزار دلار فراتر رفته و اين امر نشان مي دهد كه مديريت نقش مهمي در فرايند توسعه اقتصادي، سياسي و اجتماعي دارد .
زندگي سياسي ماهاتير محمد مي تواند براي بسياري از كشورهاي جهان سوم بويژه كشورهاي اسلامي الگو باشد زيرا او توانست از طريق مواضع سياسي پيوند مبارك و زيبايي ميان سياست و دين كه محور آن را مواضع اصولي تشكيل مي دهد، ايجاد نمايد .
نظر شما