پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۱ تیر ۱۳۸۵، ۱۰:۲۴

متفكران جهان اسلام چالشها و فرصتهاي مسلمانان را بررسي مي كنند

گروههايي از متفكران، دانشمندان و رهبران مسلمان از سراسر دنيا در تركيه گردهم آمدند تا در همايش "مسلمانان اروپا" شركت كرده و به بررسي چالشها و فرصتهاي پيش روي مسلمانان بپردازند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از اسلام آنلاين، همايش دو روزه "مسلمانان اروپا: چالشها و فرصتها" با هدف تجميع متفكران و رهبران مسلمان از قوميتها و زبانهاي مختلف برگزار شد تا موضوعات مربوط به مسلمانان اروپا و جوامع آنها را مورد بررسي قرار دهند.

موضوعاتي چون ادغام، شهروندي، هويت، اسلام هراسي و معرفي رسانه اي، ايمان و نقش عمومي آن، مبارزه با تروريسم در صدر دستور جلسه اين همايش دو روزه قرار دارد كه امروز به پايان مي رسد.

اين همايش به ترويج گفتگو در چارچوب جوامع مسلمانان اروپايي پرداخته و بررسي ضرورت ادغام در بافت اروپايي را تسهيل مي كند.

علاوه بر شش نشست كه در حاشيه اين همايش برگزار مي شود شيخ يوسف القرضاوي، شيخ عبدالله ابن بياح و عمر خالد نيز سخنراني خواهند كرد.

اين همايش دو روزه توسط گروهي كه نمايندگي چندين سازمان مهم مسلمانان در اروپا را برعهده دارد برگزار شده است.

در ميان شركت كنندگان نامي اين همايش مي توان به طارق رمضان متفكر برجسته دنياي اسلام و استاد دانشگاه آكسفورد، شيخ حمزه يوسف دانشمند مسلمان از آمريكا و خوانندگان مسلمان بريتانيايي چون يوسف اسلام و سامي يوسف اشاره كرد.

از آنجا كه تركيه به عنوان خط فرضي ميان شرق و غرب و همچنين اسلام و مسيحيت در نظر گرفته مي شود،همايش مسلمانان اروپا در اين كشور برگزار شد.

تركيه تنها كشوري است كه اكثريت جمعيت آن را مسلمانان تشكيل مي دهد، اما خواستار ملحق شدن به اتحاديه اروپا است.

محمد آيدين وزير كشور تركيه در سخنراني افتتاحيه اين همايش گفت: نبايد يكديگر را به دليل مشكلات متعدد پيش رو سرزنش كنيم، بلكه بايد با يكديگر همكاري كرده و برآنها غلبه كنيم. وي همچنين برخي از عللي كه سرعت ادغام مسلمانان در اروپا را كاهش مي دهند برشمرد.

دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي نيز با اشاره به اين حقيقت كه ادغام در كلام ساده و درعمل دشوار است، اعمال و برخوردهاي ناشايستي كه عليه مسلمانان صورت مي گيرد را مورد انتقاد قرار داد.

شيخ يوسف القرضاوي در سخنراني خود به خصومت و تهاجم اسرائيل عليه مردم فلسطين اشاره كرد و از برگزار كنندگان خواست در بيانيه پاياني همايش اين مورد را در نظر داشته باشند.

وي همچنين به غيبت اروپائيان در همايش اشاره كرد و گفت انتظار داشته است كه نمايندگان اروپا را در اين همايش در كنار مسلمانان ببيند.

کد خبر 347111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha