۱۳ تیر ۱۳۸۵، ۱۶:۵۱

/ گزارش خبري مهر از اولين نشست شوراي حقوق بشر سازمان ملل /

نخستين گام شوراي بدون قدرت اجرايي درباره "سرزمين زيتون"

نخستين گام شوراي بدون قدرت اجرايي درباره "سرزمين زيتون"

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل: اولين نشست شوراي حقوق بشر كه فردا چهارشنبه برگزار مي شود، به موضوع غزه و حملات ددمنشانه رژيم صهيونيستي به اين منطقه و ملت فلسطين ارتباط دارد،اما اين مطلب كه بتواند در اين مسير تصميمات خود را به صورت اجرايي درآورد با شك و ترديد همراه است.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، "كشمكش بين اسرائيلي ها و فلسطينيان" موضوع دستور كار اولين نشست شوراي حقوق بشر خواهد بود كه در نشستي ويژه اين موضوع و اوضاع به هم ريخته و آشفته در نوار غزه را مورد بحث و بررسي قرار خواهد داد.

اين بحثي خطرناك و حساس براي اين نهاد سازمان ملل متحد به شمار مي رود كه به تازگي متولد شده است.

"جان دوگارد" (John Dugard) گزارشگر ويژه در مورد وضعيت حقوق بشر در سرزمين هاي اشغالي فلسطيني معتقد است: اين قدمي مثبت و بسيار مهم در مديريت اين كشمكش به شمار مي رود. اين وظيفه شوراي حقوق بشر است و اين بحراني مهم است كه تهديدي براي صلح در جهان به شمار مي رود.

اين گزارشگر كه به تازگي از سرزمين هاي فلسطيني به نيويورك بازگشته است، بر لزوم رسيدگي اين موضوع از طرف سازمان ملل متحد تاكيد دارد.

وي مي گويد: سازمان ملل به علت وجهه نامناسبي كه تاكنون در سرزمين هاي فلسطيني پيدا كرده است بايد در اين زمينه فعال شود.

دوگارد اظهار داشت : ازنظر فلسطينيان، سازمان ملل متحد در مجازات ها نه فقط عليه دولت خودگردان فلسطين، بلكه در مورد مردم كوچه و بازار هم شريك است؛ آنان سازمان ملل را در مجازات ها عليه فلسطينيان مقصر مي دانند. 

سازمان ملل متحد در حقيقت از طريق كميته بين المللي چهارجانبه به تحريم بين المللي دولت خودگردان فلسطين كه پس از به قدرت رسيدن جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) اعمال شد، كمك كرد.

كميته بين المللي چهارجانبه از سازمان ملل، اتحاديه اروپا، آمريكا و روسيه تشكيل شده است.

در دوران آپارتايد، جامعه بين المللي از استفاده از سلاح مجازات عليه پرتوريا مخالفت كرد، زيرا اين موضوع به ضرر مردم كشور آفريقاي جنوبي بود و اين درحالي است كه مردم فلسطين تحت يك رشته مجازات هاي نادر در دوران مدرن كنوني هستند.

به گزارش "مهر"، مسدود كردن حساب هاي بانكي دولت خودگردان فلسطين و قطع كمك هاي مالي به اين تشكيلات، حتي كارمندان و سازمان هاي كمك كننده را نيز به مشكل روبرو كرده است. اين موضوع همچنين بحراني را در زمينه تامين دارو و تجهيزات پزشكي براي ملت فلسطين به وجود آورده است.

در همين حال مي بينيم كه با وجود آنكه سازمان ملل متحد در بطن كميته چهارجانبه قرار دارد، اما از هرگونه نقش ميانجيگري ميان اسرائيل و فلسطينيان محروم است.

اين گزارشگر در اين زمينه مي گويد: سازمان ملل مي تواند نقشي در آزادي احتمالي اسير اسرائيلي داشته باشد.

ارتش زرهي اسرائيل و گلوله هاي آماده براي شليك به سوي ملت فلسطين

اين درحالي است كه شوراي حقوق بشر سازمان ملل با وجود آنكه به نظر مي رسد قصد دارد با جديت موضوع غزه و حملات در نوار غزه را مورد بحث و بررسي قرار دهد، اما اين شورا از توان اجرايي لازم برخوردار نيست.

اين نشست ويژه فقط مي تواند به گشايش يك كميسيون تحقيقاتي و حداكثر اعزام آنان به منطقه براي بررسي موضوع منجر شود.

کد خبر 348155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha