به گزارش خبرنگار مهر ، اكثر اعضاي كميته فني به خصوص مسئول اين كميته به طور يكپارچه كيفيت مسابقات اين دوره را بسيار پايين و در حد نامطلوبي ارزيابي كردند به نحوي كه معتقد بودند كشتي گيران حاضر در اين مسابقات حرفي براي گفتن نداشتند و در شان اين مسابقات نبودند و حتي نفراتي كه به مرحله دوم صعود كردند نفراتي بودند كه به طور اجباري انتخاب شدند وآنطور كه از صحبت مسئولان فني حاضر بر مي آيد نوعي رقابت بين بد و بدتربرگزار شده است.
اما با يك بررسي دقيق تر متوجه صحبت هاي ضد و نقيض مسئولان فني فدراسيون كشتي مي شويم. چون وقتي نظرتماشاگران، كشتي گيران و ساير پيشكسوتان اهل فن كه اين رقابت ها را از نزديك ديده اند جويا مي شويم جاي سوالات متعددي در ذهن باقي مي ماند. زيرا اكثر آنها معتقد بودند كه كشتي گيراني كه در اين دوره از مسابقات به رقابت پرداختند مدعيان كشتي كشور بودند كه بنا به دلايلي موفق به كسب جواز حضور در دور دوم اين رقابت ها نشده بودند و اكنون با حضور خود در اين ميدان براي بار ديگر توانمندي هاي خود را به نمايش گذاشته و ثابت كردند كه مي توانند حتي در ميادين بزرگ كشتي جهان حرف براي گفتن داشته باشند.
برخلاف نظركميته فني فدراسيون برخي كشتي گيران سرشناس كشور نيز در اين مسابقات شركت مي كردند و بسياري معتقد بودند رقابتها درحد بسيار مطلوب و استاندارد برگزارشد، به طوري كه سطح فني كشتي گيران حاضر بسيار نزديك به هم و تنگاتنگ بود.
منكرآن نمي شويم كه حضور تعداد زيادي از كشتي گيران سراسر كشور اندكي از كيفيت مسابقات كاسته بود اما اين كه بخواهيم كشتي كل كشتي گيران حاضر را زير سوال ببريم غير منصفانه است كه متاسفانه اين مورد ازسوي كميته فني حاضر صورت پذيرفت و با اين صحبت ها ارزش كشتي و كشتي گيران ايراني و حتي زحمات فدراسيون هاي قبلي ناديده گرفته شد.
درست است فدراسيون قبلي از ضعف ها و نقص هايي رنج مي برد، اما به طور حتم زحمات و تلاش هايي در آن زمان صورت گرفت كه نمي توان از آنها چشم پوشي كرد. اما اگر بخواهيم به اين نحو كشتي كشور را زير سوال ببريم و مدعي آن شويم كه اگر در آينده اي نه چندان دور پيشرفتي در خصوص اين رشته ورزشي صورت گيرد، مديون فدراسيون جديد است، خارج از انصاف عمل كرده ايم.
رحيم جدي پيشكسوت كشتي كشور كه در فدراسيون هاي قبلي در كميته هاي فني متعدد صاحبنظر بود و اكنون نيز به عنوان ناظر كميته ملي و كشتي فعاليت خود را در اين فدراسيون ادامه مي دهد، معتقد است: سطح كيفي مسابقات بسيار بالا بود و مدعيان كشتي كشور در اين رقابت كشتي هاي ارزنده اي از خود به نمايش گذاشتند و جواناني كه دراين مسابقات حضور داشتند به طورشايسته اي به رقابت پرداختند.
وي ادامه داد: اگر اين استعدادها را ناديده بگيريم به منزله آن است كه چشمان خود را به روي واقعيت هاي موجود بسته ايم.
يكي از كشتي گيران حاضر دراين رقابت ها كه ازاستان كرمانشاه آمده بود و موفق به صعود به مرحله دوم اين مسابقات نشده بود معتقد است رقابت ها بسيار تنگاتنگ بود و اغلب آنها با كيفيت بالايي برگزار شد.
مهدي بابا جعفري كشتي گير وزن 60 كيلوگرم حاضر در اين رقابت كه با نظر كميته فني به مرحله دوم راه يافت نيز از سطح مسابقات بسيار راضي بود و تنها گلايه اش از چند مورد داوري در اين مسابقات بود.
محمد نويدي از تماشاگران دائمي كشتي كه به همراه دوستان خود براي تماشاي اين رقابت ها آمده بود كشتي كشتي گيران حاضر را بسيار تكنيكي و رقابتهاي آنها را اميدوارانه خواند و اظهارداشت: مي توان با وجود چنين استعداد هايي به آينده كشتي كشوراميدوار بود.
اما نظر كميته فني كلاملا متضاد سايريني بود كه كشتي را از نزديك تماشا كرده بودند. به عنوان مثال ابراهيم جوادي يكي از اعضاي كميته فني اين رقابت ها در اين خصوص به خبرنگار مهر گفت: مسئولان حاضربا توجه به درخواست برخي از استان ها مانع از حضور خيلي از كشتي گيران نشدند زيرا معتقد بودند كه حضور گسترده مي تواند باعث شناسايي ماهيت كشتي كشور و ارزيابي كامل پشتوانه هاي اين ورزش ملي شود. غافل ازاينكه حضور اكثر اين كشتي گيران جنبه سياهي لشكر داشت.
همچنين منصور مهدي زاده مسئول كميته فني در اين رابطه خاطر نشان كرد: كشتي گيران حاضر دراين دوره از رقابتها ضعفهاي پايه اي و اساسي داشتند كه نمي توان به راحتي ازكنار اين مسائل گذشت، زيرا اگركشتي كشورمان با اين وضع پيش برود نمي توان تضميني براي آينده اين رشته ورزشي داشت.
مهدي زاده اظهار داشت : تاكنون فقط به بحث مسابقات در كشتي اهميت داده شده است و كمترشاهد آن بوديم كه بحث آموزش در كشور پيگيري شود و انجام اين فعاليتها مانند دانش آموزي است كه درس نخوانده امتحان دهد.
البته ضعف هاي داوري را در اين رقابت ها انكار نمي كنيم اما از نقد غير منصفانه مسئولان فن فدراسيون كشتي در خصوص كشتي گيران حاضر بايد گلايه كرد زيرا مسئولان جديد عنوان كرده اند كه قصد دارند كشتي كشور را حاشيه ها و چالشهاي موجود دور كنند و آن را علمي و تكنيكي پيش ببرند.اما با وضع موجود به نظر مي رسد برخي افراد قصد دارند فدراسيون قبلي را زير سئوال ببرند. غافل از آنكه اين كار آينده فدراسيون جديد را نيز به چالش مي كشد.
نظر شما