به گزارش خبرگزاري "مهر"، ملادين ايوانيچ وزير خارجه بوسني در ديدار "سعيد جليلي" معاون اروپا و آمريكاي وزارت خارجه كشورمان اظهار داشت كه حفظ، تقويت و گسترش روابط با ايران براي بوسني فوق العاده مهم مي باشد، چرا كه اين روابط هم سنتي و هم حسنه بوده است.
وي با ابراز خوشحالي از تحركات خوب ديپلماتيك انجام شده بين دو كشور جهت تعميق و بسط گسترش روابط و سطح همكاري هاي دوجانبه، منطقه و بين المللي از تبادل هيات ها در سطوح مختلف بين دو كشور استقبال نموده و اين امر را نشانه يك ديپلماتيك فعال جمهوري اسلامي ايران تفسير نمود.
وي با مثبت و سازنده ارزيابي كردن روابط موجود بين دو كشور و آمادگي هاي اعلام شده نهادهاي مختلف ايراني براي بسط و تعميق روابط فيمابين گفت كه متاسفانه هنوز نهادها و سازمانهاي دولتي بوسني نوپا بوده و هنوز نتوانسته اند به طور كامل آمادي لازم را براي همكاري در همه عرصه هاي ممكن با جمهوري اسلامي ايران ايجاد نمايند.
ايوانيچ با تاكيد بر لزوم استفاده از همه ظرفت ها ي دو كشور به ويژه ظرفيت هاي اقتصادي براي گسترش همكاري ها، خواستار حضور سرمايه گذاران و تجار ايراني در كشور متبوع خويش شده و آمادگي دولت خويش را براي ارائه هرگونه حمايت از اين حضور اعلام نمود.
وزير خارجه بوسني در بخش سياست خارجي بوسني و هرزگوين با اشاره به اهداف غائي اين كشور جهت پيوستن به اتحاديه اروپا و ناتو گفت كه بوسني كشوري كوچك و قرار گرفته در يك منطقه فوق العاده خاص و حساس است كه مجبور مي باشد در روند حركت خود به سمت اتحاديه اروپا از ضمانت هاي اين اتحاديه برخوردار بوده و نهايتا از سياست هاي اين اتحاديه پيروي نمايد.
وي افزود: ما در مورد روابط دو جانبه ايران و بوسني با ديدي طويل و درازمدت نگريسته و از عضويت بوسني در اتحاديه اروپا در آينده بتوان در حمايت از جمهوري اسلامي ايران استفاده كرد.
ايوانيچ در پايان ضمن استقبال از تصميم شركت هاي ايراني در مشاركت در پروژه ساخت نيروگاه آبي، اظهار اميدواري كرد كه اين پروژه بتواند هر چه سريعتر محقق شده و از آن به عنوان نمونه اي از همكاري هاي سريع و فوق العاده فيمابين ياد كرد.
جليلي نيز در اين ديدار اظهار اميدواري كرد آينده بوسني به گونه اي رقم بخورد كه ملت بوسني آنچه را تصميم مي گيرد بتواند اعمال اراده كند.
وي در اين راستا به تجربيات ايران در طول 27 سال از عمر انقلاب اسلامي مبني بر پافشاري و تحقق حقوق مشروع خود بر اساس قوانين بين المللي و سربلند بيرون آمدن از فشارهاي متعدد و فزاينده بسيار قدرتهاي خارجي براي دست كشيدن از اين حقوق اشاره كرد و به تشريح آخرين مواضع جمهوري اسلامي ايران در قبال پرونده هسته اي فعاليتهاي صلح آميز هسته اي پرداخته و عنوان كرد هر چند كه ايران بر تكاليف و تعهدات خود بر اساس قوانين ان پي تي و آژانس اتمي در خصوص فعاليتهاي هسته اي خود عمل كرده، اما حاضر نيست از تعقيب حقوق خود بر اساس ان پي تي عقب نشيني نمايد.
جليلي با اشاره به تلاش كشورهاي قدرتمند براي وارد آوردن فشار به ايران و همچنين استفاده از زبان تهديد و زور جهت منصرف نمودن ايران از تعقيب حقوق خود و گزارش نمودن پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت به بهانه انجام فعاليت هاي تحقيقاتي و آزمايشگاهي در زمينه انرژي هسته اي و استفاده از ابزار شوراي امنيت براي اعمال تهديد و فشار به ايران عنوان كرد كه ايران به خاطر مشروع بودن اين حقوق خود دليلي بر دست كشيدن از آن پيدا نكرد و به خاطر همين پافشاري ايران براي دستيابي به حقوق مشروع خود بود كه بسياري از قدرتها اكنون به اين درك رسيده اند كه با ايران نمي توان از زبان زور و تهديد استفاده نمود بلكه با زبان مذاكره مي شود خيلي از مسائل را حل و فصل كرد.
وي اضافه كرد: ايران همواره آمادگي مذاكره براي حل و فصل پرونده هسته اي خود را اعلام كرده و بر دو نكته نيز تاكيد كرده است: اول اينكه ايران آمادگي آن را دارد تا نگراني هاي احتمالي جامعه بين الملل را از انحراف احتمالي فعاليتهاي هسته اي ايران مرتفع نمايد و دوم آنكه ايران بايستي بتواند از نتيجه مذاكرات به حقوق مشروع و قانوني خود در زمينه هسته اي برسد.
جليلي به گامهاي خوب طرفهاي ايراني براي تعميق و گسترش همكاري هاي اقتصادي ازجمله گشايش يك خط اعتباري براي يك شركت ايراني جهت ساخت و احداث نيروگاه آبي در بوسني اشاره كرده و خواستار حمايت طرف بوسنيايي از برداشتن هرگونه موانع احتمالي در جهت تحقق اين پروژه و ساير پروژه هاي اقتصادي ديگر شد.
نظر شما