به گزارش خبرگزاري مهربه نقل از رويترز، به گفته البرادعي، مقامات ايراني به وي گفته اند كه براي پاسخگوي به پيشنهاد پنج عضو دائم شوراي امنيت وآلمان نياز به زمان دارند.
وي كه در آنكارا و در جمع خبرنگاران صحبت مي كرد اظهار داشت : من فكر مي كنم كه آنها مي خواهند اطمينان بدهند كه همه در ايران مسئول هستند اما اميدوارم بدانند كه جامعه جهاني صبر و شكيبايي خود را از دست مي دهد و پاسخ زودهنگام آنها مي تواند براي همه بهتر باشد.
البرادعي همچنين اظهار داشت كه ايران پيشنهاد را مطالعه مي كند اما اضافه كرد كه پاسخ تهران بايد اجماعي از دولت ايران را منعكس كند.
به گزارش مهر، اين پيشنهاد در 6 ژوئن(16 خرداد) از سوي "خاوير سولانا" مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا به نمايندگي از 5 كشورعضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان به ايران ارائه شد اما تاكنون تهران به اين پيشنهاد پاسخي نداده وبراين باور است كه اين پيشنهاد داراي ابهاماتي است كه بايد به دقت بررسي شود.
همچنين ازسوي ديگر برخي از مقامات ايراني در گفتگو با خبرگزاري هاي خارجي ديدار امروز و سه شنبه "علي لاريجاني" دبير شوراي امنيت ملي ايران با سولانا را در راستاي رفع اين ابهامات نه دادن پاسخ قطعي و رسمي به وي عنوان كرده اند.
البرادعي همچنين دراين باره گفت : پر واضح است كه برخي از مسائل وجود دارد كه بايد روشن شود اما اميدواريم كه طرف ها گفتگوها را شروع كنند.مدير كل آژانس ابراز اميدواري كرده است كه ايران پاسخي فوري و مثبت و سازنده به اين پيشنهاد بدهد.
وي همچنين بار ديگر با تاكيد بر گفتگو ، اين راه حل را در خصوص موضوع هسته اي ايران شيوه برد- برد براي تمام طرفها دانست.
در حاليكه غرب به ويژه آمريكا و متحدينش تاكيد دارند كه ايران تا 12 جولاي يعني سه روز پيش از آغاز نشست سران گروه هشت و همزمان با نشست وزراي خارجه 5 كشور عضو دائم شوراي امنيت به علائه آلمان در پاريس، پاسخ دهد ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه احتمال پاسخ ايران در تاريخ اعلام شده را بعيد دانسته است و لحظاتي پيش نيز در گفتگو با بي بي سي خواستار گفتگو با تهران پيش از نشست گروه هشت شد.
گروه كشورهاي غربي از ايران خواسته است تا در قبال دريافت برخي امتيازات اقتصادي و ظاهراً امنيتي، غني سازي را متوقف كند.
آسوشيتد پرس نيز با مخابره اين خبر مي نويسد كه ديپلماتها بر اين باورند كه اگر ايران غني سازي را متوقف نكند و با گفتگوها تا 12 جولاي موافقت نكند ممكن است تحريمهايي عليه اين كشور برقرار شود.
البرادعي همچنين ضمن ابراز اميدواري به پاسخ زودهنگام از طرف ايران اظهار داشت كه خاورميانه نمي تواند شاهد بحراني ديگر باشد و تلاش ها بايد بر يافتن راه حلي سياسي براي پايان دادن هر چه سريعتر به بحران مربوط به موضوع هسته اي ايران متمركز شود.
نظر شما