به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مديركل آسيب هاي اجتماعي شهرداري تهران در نشست خبري جمع آوري متكديان كه امروز در خبرگزاري مهر برگزار شد ، مجموع متكديان جمع آوري شده را يك هزار و 187نفر دانست و گفت: 860 نفر افراد جمع آوري شده مرد ، 238 نفر زن،36 كودك دختر و 53 كودك پسر بوده اند و 15 درصد از متكديان نيز تاكنون ترخيص شده اند و همچنين براي 301 نفر از اين افراد نيز تاكنون به دليل عدم استعلام حكم صادر نشده است.
سيد نجم الدين محمدي افزود: 132 نفر از متكديان جمع آوري شده نيز اتباع بيگانه پاكستاني و افغاني بوده اند كه رد مرز شده اند و از نظر رده سني نيز افراد متكدي زير 10 سال ، 64 نفر و بالاي 80 سال 33 نفر بوده اند.
وي با اشاره به اينكه 61 درصد متكيان جمع آوري شده شهرستاني بوده اند ، خاطر نشان كرد: از ميان 124 متكدي شهرستاني 51 نفر آنها به شهرخود بازگردانده شده اند و همچنين 55 متكدي نيز به سازمان بهزيستي تحويل داده شده است .
مديركل آسيب هاي اجتماعي شهرداري تهران تاكيد كرد: 153 نفر از متكديان جمع آوري شده به زندان قرچك ، 27 نفر به زندان قزل حصار و 25 نفر به زندان اوين منتقل شده اند.
محمدي به شهروندان توصيه كرد به جاي كمك به متكديان نذرها و صدقات خود را به سازمان هاي دولتي مانند بهزيستي ، كميته امداد و موسسات خيريه ارائه دهند. اكثر متكدياني كه به دليل نياز به تكدي گري روي آورده اند پس از يك ماه به فردي شياد و بزهكار تبديل مي شود .
وي بيش از 60 درصد متكديان جمع آوري شده را معتاد و داراي سابقه كيفري دانست و گفت: اعتياد در كودكان زير يك سال در گروه متكديان معتاد جمع آوري شده نيز مشاهده مي شود.
مديركل آسيب هاي اجتماعي شهرداري تهران ازهمكاري بهزيستي و امداد در اين طرح اشاره كرد و افزود: متكدياني كه به مراكز نگهداري منتقل مي شوند علاوه بر اطلاعات فردي از آنها انگشت نگاري نيز به عمل آمده و به اداره تشخيص هويت ارجاع داده مي شود تا در صورت جمع آوري مجدد جرم متكديان نيز تشديد شود .
محمدي هزينه درمان هر متكدي را ماهانه 500 هزار تومان عنوان كرد و گفت: در مجموع200 ميليون تومان در ماه هزينه آنان مي شود و همچنين ماهانه 50 ميليون تومان هزينه تغذيه و مسائل بهداشتي متكديان مي شود و نيزهزينه ماهانه پرسنل ارائه كننده خدمات در اين ستاد 100 ميليون تومان است.
وي گفت: كارتن خواب با متكدي بسيار متفاوت است ، چون زمينه ها و عوامل ايجاد اين پديده ها با يكديگر متفاوت است.بي خانماني به علت اينكه فرد در جامعه دچار آسيب شده ، جرم محسوب نمي شود اما تكدي گري جرم است چرا كه باعث ناهنجاري، شيوع فرهنگ تن پروري و مزاحمت افراد مي شود.
مديركل آسيب هاي اجتماعي شهرداري تهران گفت: وزارت كشور، قوه قضائيه، نيروي انتظامي و زارت ارشاد، سازمان فني و حرفه اي و بهزيستي، اتباع وزارت كشور، اتباع نيروي انتظامي و سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور بايد در زمينه نگهداري متكديان همكاري و كمك كنند.
وي تصريح كرد: بر اساس مصوبه شوراي عالي اداري در سال 78 بايد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور بودجه اي را براي ستاد ساماندهي متكديان در نظر گيرد.
محمدي افزود: افراد معلول بي سرپرست نظير سالمند ، كودك در صورت ابتلا و يا عدم ابتلاي آنان به بيماري هايي نظير بيماري هاي رواني ، ايدز و هپاتيت بايد توسط بهزيستي نگهداري شوند و فقط در صورتي كه پزشك دستور بستري براي آنان را ارائه كند ، وظيفه نگهداري آنان بر عهده وزارت بهداشت خواهد بود.
مديركل آسيب هاي اجتماعي شهرداري تهران گفت: هم اكنون ساماندهي 600 نفر از افراد در مراكز نگهداري وجود دارد كه 150 نفر از اين افراد بر اساس حكم قاضي بايد توسط بهزيستي نگهداري شوند.
وي با بيان اينكه تا كنون حتي يك ريال هم در زمينه نگهداري متكديان به شهرداري ارائه نشده است، گفت: شهرداري سالانه 5/2 ميليارد تومان در زمينه نگهداري متكديان هزينه مي كند.
همچنين در ادامه اين نشست معاون امور اجتماعي بهزيستي استان تهران نيز رفع مشكلات دارويي و پذيرش گروه هاي مختلف متكديان را با كسري بودجه 6 ميليارد توماني مواجه دانست و گفت : افزود: بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد كه هنوز در قرنطينه ها ، تعداد زيادي متكدي مورد بررسي پزشكي قرار نگرفته اند.
دكتر زهره صفاري فر اظهار داشت: بررسي انجام شده نشان مي دهد كه 107 نفر از تعدادي كه حكم پذيرش آنها در بهزيستي صادر شده جزء بيماران خاص هستند كه وظيفه نگهداري آنان بر عهده بهزيستي نخواهد بود.
وي تصريح كرد: طبق مصوبه موجود ، وظيفه نگهداري بيماران خاص يا افراد مبتلا به هپاتيت و ايدز و بيماران حاد رواني بر عهده وزارت بهداشت است و بهزيستي در اين زمينه با ستاد ساماندهي متكديان اختلاف نظر دارد.
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان تهران تاكيد كرد: از ابتداي شروع طرح ساماندهي متكديان تاكنون بهزيستي 800 متكدي و كارتن خواب را ساماندهي كرده است كه اين افراد بيشتر در مراكز خصوصي نگهداري مي شوند.
صفاري فر در نشست خبري جمع آوري متكديان كه در محل خبرگزاري مهر برگزار شد، افزود: بهزيستي استان تهران از سال 83 طرح جمع آوري متكديان و كارتن خواب ها را آغاز و 200 كارتن خواب را كه توسط نيروي انتظامي جمع آوري شده اند را در مراكز نگهداري و ساماندهي كرده است.
وي در مورد وظايف سازمان بهزيستي خاطر نشان كرد: بهزيستي با استقرار يك تيم تخصصي در مركز نگهداري موقت مددجويان جامعه هدف خود را كه شامل سالمندان ، معلولان ذهني و جسمي ، بيماران رواني مزمن و افراد بي سرپرست مي شوند ، جدا سازي و به مراكز مربوطه منتقل مي كند.
معاون امور اجتماعي بهزيستي استان تهران گفت: متاسفانه در بودجه اي كه سازمان مديريت و برنامه ريزي براي پذيرش افراد جديد در سال به بهزيستي اختصاص مي دهد اعتبارات كمتر از تعداد متقاضيان در نظر گرفته شده است
مديركل كميته امداد استان تهران نيز در اين نشست خبري به اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از افزايش متكديان در سطح شهر اشاره كرد و گفت: تاكنون اقدامات پيشگيرانه مناسبي براي جلوگيري از افزايش متكديان انجام نشده ، زيرا مردم و افكار عمومي بايد به اين امر اعتقاد داشته باشند كه تعدادي از متكديان حرفه اي بوده و نياز به كمك ندارند.
سعيد ستاري افزود: طرح جمع آوري متكديان در گذشته با مشكلات و نواقصي همراه بود اما در حال حاضر با كمك شهرداري ، استانداري و بهزيستي به موفقيت هايي دست پيدا كرده ايم و براي كاهش معضلات موجود در سطح شهر بايد اقدامات گسترده تري اجرا شود و همچنين نيازمند عزم عمومي نيز هستيم.
مديركل كميته امداد استان تهران تاكيد كرد: در حال حاضر بهزيستي و كميته امداد 300 هزار نفر را در استان تهران تحت پوشش خود دارد ، در حالي كه بيش از 5 هزار نفر كارتن خواب و متكدي در سطح استان جمع آوري نشده است.
ستاري افزود: كميته امداد در بحث ساماندهي متكديان خود را سهيم كرده و بخشي از كار را به عهده گرفته است كه در صورت نياز افراد به آنان ، كمك و مشكلات آنان را بر طرف كند. چنانچه اين امر توسط دستگاهي خاص انجام شود ، وظيفه دستگاه هاي ديگر كم رنگ مي شود.
مديركل كميته امداد استان تهران گفت: در بحث خدمات شهري نيز افراد نيازمند مي توانند با تلفن 137 شهرداري تهران تماس بگيرند تا از خدمات لازم برخوردار شوند.
ستاري از طرح مشترك يابي براي اعطاي صندوق صدقات به همشهريان خبر داد و افزود: بر اساس اين طرح ، كميته امداد صندوق صدقات در اختيار افرادي كه مايل باشند قرار مي دهد.
نظر شما