به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري ، همه ساله با آغاز فصل تابستان اوقات فراغت نوجوانان و جوانان نيز آغاز مي شود و شاخص هاي صعودي آسيب هاي اجتماعي نظير افت تحصيلي ، ترك تحصيل ، فرار از خانه و افسردگي پس از پايان امتحانات خرداد و اعلام نتايج كنكور ، روند صعودي مي گيرد.
چند سالي است كه 23 سازمان و ارگان مسئول پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و كلكسيوني از سازمان ها و نهادها براي پر كردن اوقافت فراغت جوانان بودجه هاي قابل توجهي از خزانه كشور مي گيرند اما باز هم شاهد سرگرداني بچه ها در خيابان ها و گذران اوقات فراغت آنان در كوچه و خيابان ها هستيم كه اين مسئله به شدت والدين را ، به خصوص قشر كم درآمد و آسيب پذير جامعه را آزار مي دهد.
بررسي ها نشان مي دهد ، در سال هاي گذشته تنها درصد محدودي از جوانان از برنامه هاي غني سازي اوقات فراغت رضايت داشته اند و اين امري است كه هر ساله شاهد تكرار آن هستيم.
به گزارش مهر ، حدود 80 درصد خانوارهاي ايراني توان پرداخت هزينه هاي اوقات فراغت فرزندان خود را ندارند و اين در حالي است كه دولت نيز تاكنون نتوانسته در تقبل اين هزينه ها وارد عمل شود.
امسال اغلب بار اوقات فراغت به شهرداري سپرده شده و به نظر مي رسد سازمان ملي جوانان به عنوان متولي اصلي در برنامه ريزي براي غني سازي اوقات فراغت ميليون ها دانش آموز كشور ، همچون سال هاي گذشته فقط نقش نظاره گر و مسئوليت اجراي يكسري برنامه هاي آموزشي را خواهد داشت.
البته لازم است بدانيم جوانان به اين نكته دست يافته اند كه ديگر نمي توانند به وعده و وعيدهاي مسئولان سازمان هاي متولي در برنامه ريزي اوقات فراغت دل آنان خوش كنند و بايد براي پر كردن ايام بيكاري ، خود وارد عمل شوند در غير اين صورت كسي به فكر آنان نخواهد بود.
از سوي ديگر هر سال بودجه هاي كلاني در خصوص اوقات فراغت در اختيار نهادهاي مختلف قرار مي گيرد اما به دليل بخشي نگري و عدم هماهنگي ، هر كدام از سازمان ها و نهادها ساز خود را زده و اعتبارات به هدر مي رود و عملا نيز اين روند هر سال تكرار مي شود.
به گزارش مهر ، بر اساس آنچه طي سال هاي گذشته شاهد بوده ايم امسال نيز از جمعيت چند ميليوني قشر جوان فقط تعداد محدودي از امكانات تفريحي دستگاه ها بهره مند خواهند شد و مابقي هرگز فرصت اين امر را پيدا نخواهند كرد و در نهايت بايد در كوچه و خيابان خود را سرگرم كنند.
بررسي پرونده ها قضائي نشان مي دهد كه بيشترين جرم و جنايت ، همواره در طول 3 ماه تعطيلي مدارس و دانشگاه ها اتفاق مي افتد و اين مسئله بيشتر به دليل دور افتادن بچه ها از درس و مدرسه است.
با وجود اينكه مسئولان به درستي نسبت به تبعات منفي سرگرداني قشر جوان در تابستان واقف هستند اما عملا به دنبال يك برنامه ريزي مسنجم و مورد پسند و علاقه اين قشر نيستند و سعي مي كنند ادامه دهنده راه مسئولان گذشته باشند و به خود زحمت برنامه ريزي جديد را نمي دهند.
امسال 25 ميليارد تومان اعتبار براي برنامه هاي اوقات فراغت در نظر گرفته شده است كه گرچه شايد براي برنامه ريزي اوقات فراغت جوانان محدود باشد اما در صورت برنامه ريزي منسجم ، به طور حتم مي تواند رضايت درصد محدودي از قشر جوان را برآورده سازد.
به گزارش مهر ، كمبود بودجه در امر اوقات فراغت همواره يكي از شكايت هاي مسئولان و به خصوص سازمان ملي جوانان در چند سال گذشته بوده است اما سئوال اين است كه مسئولان طي سال هاي گذشته با بودجه در اختيار خود تا چه حد توانسته اند رضايت قشر جوان را برآورده كنند.
رئيس سازمان ملي جوانان عنوان كرده ، اين سازمان يك سازمان در حال تكميل است و با توجه به اعتبار مختصري كه به آن اختصاص داده شده ، كسي از آن انتظار اجراي عمليات ندارد.
جاي سئوال است تشكيل سازماني كه نمي تواند فعاليت اجرايي داشته باشد و فقط بودجه هاي كلان را صرف مي كند و بود و نبود آن براي قشر جوان فرقي نمي كند با چه هدفي صورت گرفته است.
تقويت ديني روحي با محوريت عدالت در توزيع امكانات به استان هاي محروم ، بهره مندي دختران جوان ، تقويت نقش خانواده و برنامه ريزي بر اساس نيازهاي استان ها از اهداف برنامه هاي غني سازي اوقات فراغت جوانان در سال جاري عنوان شده و بايد گفت با وجود اينكه پراختن به چنين موضوعاتي در جامعه مفيد است اما به طور حتم تنها اين امور نمي تواند جوابگوي نياز واقعي جوانان باشد.
بايد گفت تا زماني كه به اين باور نرسيم كه بيش از 18 ميليون دانش آموز به انتظار فرا رسيدن فصل تابستان لحظه شماري مي كنند و 90 روز تعطيلي نيز مي تواند تهديدي براي تخريب يك نسل باشد ، به اهميت و حساسيت اوقات فراغت پي نخواهيم بود .
به طور يقين در كشور كمبود بودجه نداريم بلكه آنچه كه كمبود و ضعف آن به خوبي احساس مي شود عدم مديريت ، برنامه ريزي و اجرا است كه همواره سد راه اجرايي شدن برنامه ها بوده است.
نظر شما