به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر "وحيد چگيني" - رئيس مركز ملي اقيانوس شناسي هدف از انجام پروژه مدلينگ باد و موج درياهاي ايران را دستيابي به اطلاعات دراز مدت امواج براي طراحي سازه هاي دريايي و برنامه ريزي بنادر كشور عنوان كرد و افزود: با توجه به اهميت تأثير امواج دريا بر سازه هاي دريايي و فرآيندهاي اتقال رسوب در مناطق و افزايش حجم فعاليت هاي دريايي كشور در زمينه هاي مختلف از جمله بهره برداري از منابع نفت و گاز، ترابري دريايي و ماهيگيري و ايجاد يك پايگاه اطلاعاتي براي امواج مناطق دريايي و ساحلي كشور ضروري است.
وي اضافه كرد: به منظور اجراي طرح مدلسازي امواج دريايي ايران علاوه بر ارزيابي اطلاعات موجود و نحوه مديريت آنها با استفاده از داده هاي باد و به كمك مدل هاي رياضي نسل سوم، امواج ناشي از باد با دوره هاي بازگشت مختلف براي طراحي سازه هاي دريايي توليد و شبيه سازي شد. در اين پروژه مدلسازي امواج 3 خليج فارس، درياي عمان و درياي خزر انجام شده است.
رئيس مركز ملي اقيانوي شناسي گفت: با پايان يافتن اين پروژه، متخصصين و شركت هاي دريايي كشور قادر خواهند بود با استفاده از اين اطلاعات در طراحي سازه هاي دريايي منطقي تر و بهينه تر اقدام كنند.
نظر شما