به گزارش خبرنگار مهر، دموكراسي خواهي در سالهاي اخير تبديل به خواسته بخشي از روشنفكران و فعالان سياسي شده است . در همين چارچوب بحث نوع رابطه اسلام و دموكراسي خود را نشان مي دهد. بحث و جدلهايي نيز به تازگي در مورد دموكراسي و جمهوري و مناسبت آن با دين در سطح جامعه مطرح شد. اما نكته مهم كه معمولا از آن غفلت مي شود اين است كه در دهه هاي اخير هم در غرب و هم در اسلام برداشتهاي متفاوتي از اسلام و دموكراسي ارائه شده است.
در اسلام نظريه شورا پر رنگتر شده است و در غرب نيز براي رفع نقصهاي دموكراسي ليبرالي كه تأكيد آن بر خود و آزادي بود، نوع جديدي از دموكراسي به نام دموكراسي مشورتي از طرف افرادي چون هابرماس مطرح شده كه در كنار آزادي بر برابري نيز تأكيد دارند.
موضوع كتاب " اسلام و دموكراسي مشورتي " نوشته منصور مير احمدي كه توسط نشر ني به چاپ رسيده در همين زمينه است.
نويسنده طي چهار فصل مباحث خود را ارائه مي دهد. از نظر روشناختي كتاب رويكرد هرمنوتيك را براي تبيين مباحث خود در نظر گرفته كه طي فصل اول به آن پرداخته مي شود. در همين مبنا تحولي را كه در فهم دين وعقل در دنياي معاصر ايجاد شده طي فصل دوم بررسي مي شود. فصل سوم و چهارم كتاب به تشريح نظريه دموكراسي مشورتي و شوراي اسلامي و بيان تفاوتها و شباهتهاي آنها اختصاص يافته است.
نظر شما