به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، كاظم جلالي كه گزارش نشست عصر ديروز كميسيون متبوعش را براي خبرنگاران تشريح مي كرد، متذكر شد: در صورت تصويب نهايي اين لايحه، حداقل سن راي دهندگان در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستاها، 18 سال خواهد بود.
وي با بيان اينكه پيش از اين سن راي دهندگان در انتخابات مذكور 15 سال تمام بود، ادامه داد: بسياري از صلاحيت هاي افراد نظير اخذ گواهينامه يا خدمت سربازي 18 سال است.
جلالي توضيح داد: به جز ايران، فقط در 2 كشور ديگر سن راي دهندگان زير 18 سال است.
نماينده شاهرود اظهار داشت: بر اساس ديگر مصوبه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، سطح سواد نامزدهاي انتخابات شوراها در روستاها در حد خواندن و نوشتن و در شهرهاي كمتر از يك ميليون نفر، حداقل ديپلم و در شهرهاي بالاي يك ميليون نفر، حداقل فوق ديپلم تعيين شد.
جلالي با تاكيد بر اين كه كميسيون مذكور نظر دولت را درباره نظارت بر انتخابات رد كرد، افزود: در لايحه دولت پيشنهاد شده بود چهار نفر از اعضاي شوراي نگهبان قانون اساسي، دو نماينده مجلس و يك نفر از دادستاني كل كشور بر انتخابات شوراها نظارت داشته باشند.
وي اضافه كرد: كميسيون، نظارت بر انتخابات شوراها را كما في السابق از حيطه اختيارات مجلس شوراي اسلامي مي داند و در جلسه روز گذشته، اين را تصويب كرد.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: بر اساس قانون قبلي، 5 نفر از نمايندگان به عنوان عضو شوراي مركزي هيات نظارت و در هر استان 3 نفر از نمايندگان به انتخاب مجمع نمايندگان استان ها، وظيفه نظارت بر انتخابات شوراها را بر عهده دارند.
لايحه اصلاح موادي از قانون انتخابات، تشكيلات، وظايف و اختيارات شوراهاي اسلامي شهر و روستا با قيد فوريت تقديم مجلس شد و پس از تاييد فوريت آن از سوي نمايندگان ملت به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ارجاع شد.
كميسيون مذكور كليات آن را رد كرد و لايحه را به صحن علني بازگرداند و به پيشنهاد محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس و موافقت نمايندگان از اين لايحه سلب فوريت شد و از 2 هفته پيش براي بررسي جزئيات، در دستور كار كميسيون قرار گرفت.
نظر شما