به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر" اكبر اعلمي در سوال خود از وزير آموزش و پرورش از مبناي عزل و نصب هاي سياسي و جناحي وانتخاب مديران نا كارآمد در اين وزارتخانه، اقدامات انجام شده براي جذب معلمان و ضابطه مند كردن انتصاب مديران پرسيد.
وي گفت: چرا اداره آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي به تريبون برخي افراد اختصاص يافته است.
اعلمي افزود: بديهي است با انتصاب افراد ناتوان و ناكارآمد در مدرسه سپردن فرزندان ملت به مديراني كه كفايت لازمه را ندارند نمي توان به مقصد و مقصود رسيد.
نماينده تبريز شعارهاي فرشيدي در زمان راي اعتماد را يادآور شد و تصريح كرد: احساس مي كرديم با تحقق اين شعارها مي توان به تحول در آموزش و پرورش دل بست آقاي احمدي نژاد تاكيد داشتند كه فرشيدي وزارت آموزش و پرورش را از فعاليت خوبي خارج مي كند و در روز راي اعتماد فرشيدي اعلام كرد اين وزارتخانه متعلق به گروه و صنف خاصي نيست و به هيچ وجه نبايد مسايل صنفي وزارت آموزش و پرورش را تحت الشعاع قرار دهيد.
اعلمي خاطر نشان كرد: عزل و نصب هاي در صف و ستاد اداره آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي خلف وعده هاي وي است.
وي اظهار داشت: انتصاب افراد ضعيف و ناكارآمد در ميان فرهنگيان جايگاه مناسبي ندارد. تغيير و تحولات در اين وزارتخانه منطقي و اصولي و قابل پذيرش نيست انتظار مي رفت با وعده هاي وي اين دستگاه از خانه تكاني وزلزله هايي مصوم بماند. اما فرشيدي چند ريشتر بر اين زلزله افزود: نماينده تبريز افزود: فرشيدي وزارت آموزش و پرورش را شخم زد، نه تنها مديران را در سطوح مختلف تغيير داد بلكه به برخي خدمتگزاران رحم نكرد و آنها را به بهانه هاي مختلف عزل كرد.
اعلمي به بيان اينكه طبيعي است هر جناح سياسي كه حاكم مي شود به دليل نبود فعاليت شفاف حزبي انتظار تغيير و تحولات وجود دارد، تصريح كرد: اگر فردي تغيير و شخم زده مي وشد بايد بذر اصلاح شده كاشت وافراد كارآمد را با هر تفكر انتخاب كد. صرف نظر از تغييرات در آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي در استان قزوين نيز 50 نفر از مديران آموزش و پرورش به بهانه سياسي وجناحي تعويض شوند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي انتصابات فرشيدي را بر اساس رفاقت و همكاري خواند و گفت: وي رفقا و همكاراني كه بعضا مانند خود بازنشسته بوده اند را داراي مدرسه غير انتفاعي هستند، در بخش هاي اين وزارتخانه منصوب كرده است.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه فعاليت سياسي و جناحي در وزارت آموزش و پرورش را تنها درحوزه ها امام خميني (ره) اسلام، رهبري مي دانيم، خاطر نشان كرد: مواردي كه جنبه سليقه اي دارد جايي در اين وزارتخانه ندارد.
فرشيدي در پاسخ به اين سئوال اعلمي كه تغيير و تحولات در آموزش وپرورش را نوعي شخم زدن خوانده بود، گفت: در تغيير و تحولات بايد استان آذربايجان شرقي را تفكيك كرد، تغيير و تحولات در آن محسوس نبود.
وي افزود: وقتي گرايش جديد روي كار مي آيد براي اجراي ديدگاه جديد خود مي طلبد افراد ساده زيست و افرادي شايسته را انتخاب كند.
فرشيدي تصريح كرد: استان آذربايجان شرقي داراي مردم با فرهنگ است و خدمت كردن در اين استان كار ساده اي نيست به دليل اينكه مردم آنها داراي شان و منزلت بالايي هستند.
وي در مورد رئيس اداره آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي نيز گفت: وي برادر دو شهيد است كه داراي 25 سال سابقه فعاليت در آموزش و پرورش است. وي به اعتدال مشهور است و هيچگاه بازنشسته نبوده است.
فرشيدي در پاسخ به اعلمي نيز كه گفت: وزير آموزش و پرورش دوستان و آشنايان خود را كه حتي مثل خودمان بازنشسته هستند در مديريت وزارتخانه منصوب كرده است، خاطر نشان كرد: بنده بازنشسته نيستم. در سال 59 استخدام آموزش و پرورش شدم و داراي 26 سال سابقه كار هستم. رئيس اداره آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي نيز بازنشسته نيست وي از چهره هاي استخوان دار وخانواده با فرهنگ و اصيل است و تنها يك نفر از بازنشستگان به عنوان مدير انتخاب شده اند.
وزير آموزش و پرورش در خصوص تكريم جايگاه معلمان بازنشسته كه مورد سئوال اعلمي بود اظهار داشت: براساس تعاليم اسلامي در بخش نامه اي از ادارات آموزش و پرورش خواسته شد تا در هر اداره مكاني براي پيگيري امروز بازنشستگان در نظر گرفته شود. همچنين براي نخستين بار از چهره هاي ماندگار بازنشسته تجليل شد.
فرشيدي به تدوين منشور متون معلم در وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: امسال به جاي 22 نفر از معلمان از 155 نفر معلم سراسر كشور تجليل شد و از معلمان كلاس اول نيز از هر استان يك خواهر و يك برادر معلم به عنوان معلم نمونه انتخاب شد.
وي احياي مركز تربيت معلم را از ديگر برنامه هاي اين وزارتخانه خواند و افزود: امسال 10 هزار رديف استخدام براي اين مركز در نظر گرفته شده است.
فرشيدي بر پيگيري محتواي كتب درسي تاكيد كرد.
وي در خصوص ملاك انتصاب در آموزش و پرورش هم گفت: براي انتصاب مديران مدارس شوراي عالي آموزش و پروشر مصوبه اي دارد كه انتصاب براساس تشخيص و تعهد مديران انتخاب مي شود. تنها براي انتصاب مديران استاني مصوبه اي در اين وزارتخانه وجود ندارد كه اين موضوع در دستور كار شوراي عالي اموزش و پرورش است.
وي خاطر نشان كرد: وزارت آموزش و پرورش با هيچ وزارتخانه اي قاب مقايسه نيست. اين وزارتخانه تنها داراي 700 مدير منطقه اي است و 145 هزار واحد آموزشي وجود دارد.
اعلمي در بخش ديگري از سئوال خود گفت: آيا انتصاب ها بايد براساس پاداش انتخاباتي و سفارش اعضاي ستاد انتخاباتي خاصي باشد. آيا بايد قبيله گري حاكم باشد. آيا همان افرادي كه مدارس چند هزار متري را بارانت تاسيس و اكنون وزير و مدير شده اند؟
نماينده تبريز تصريح كرد: فردي كه هشت هزار متر زمين را به قيمت يك ميليون تومان مي خرد آيا مرفه بي درد نيست. آيا رفيقان شما داراي مدارس غير انتفاعي نيستند.
فرشيدي در پاسخ به بخش دوم سخنان اعلمي اظهار داشت: گزارشي از عملكرد آموزش و پرورش در استان آذربايجان شرقي تهيه شده بود كه به دليل كمبود وقت و تنها به مسايل كلان پرداختيم.
در پايان اين پرسش و پاسخ اكبر اعلمي از پاسخ فرشيدي وزير آموزش و پرورش قانع نشد و سوال براي بررسي بيشتربه كميسيون تخصصي آموزش و تحقيقات مجلس ارجاع شد.
نظر شما